Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Η απουσία του «φαντεζί» Ισπανού, Μάρκες, και η ευστοχία του αποφασισμένου, Πάτρικ Ζουντί, από την άγνωστη, στους πολλούς, αφρικανική χώρα, Μπουρκίνα Φάσο, έκριναν υπέρ του «νεοφώτιστου» στα «μεγάλα σαλόνια», Πανσερραϊκού, την αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.Το τελικό 1-2, που σήμανε και την πρώτη στην ιστορία νίκη των «λιονταριών», στο Καυτανζόγλειο στάδιο, ύστερα από 21 παιχνίδια, οφείλεται εν πολλοίς στους δύο αυτούς παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν απόλυτα τον Ηρακλή, μπροστά στα μάτια και του νεοφερμένου, Μιχάλη Κωνσταντίνου, όταν μόλις στο 8ο λεπτό, ο Ζουντί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.Παράλληλα, η απουσία του Χοσέ Φερνάντο Μάρκες, ο οποίος σηκώθηκε και έφυγε από το ξενοδοχείο, την παραμονή του αγώνα, μόλις έμαθε ότι ήταν εκτός 11άδας, αποδείχθηκε εξαιρετικά καθοριστική.Η κόντρα του με τον προπονητή, Ανχελ Πεδράθα πλήττει τον Ηρακλή, έστω και αν η συμπεριφορά του παίκτη δεν είναι επαγγελματική.Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή, είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά.Ετσι, ο Πανσερραϊκός, που δεν φοβήθηκε ποτέ τον αντίπαλο του, έφθασε και σε ένα δεύτερο γκολ.Στο 41ο λεπτό, ο Ζουντί, που πέρσι σε 13 ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, είχε πετύχει μόλις ένα γκολ, έκανε... νταμπλ με σουτ πλασέ.Το Καυτανζόγλειο «πάγωσε» και οι 1000 οπαδοί των φιλοξενουμένων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.Στο φινάλε του αγώνα ο Ηρακλής μείωσε το σκορ με γκολ του Ντιέ στο 78ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση. Ο «πορτιέρε», Κοτταράς έσωσε τρεις φορές την ομάδα του σε προσπάθειες των Κικό Ρατόν (82’, 87’ ) και Γιάντση (83’). Στο 90’ ο Γκουγκουλιάς είχε σουτ στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ηρακλή. Μέτρια ήταν η διαιτησία του Κατσιδώνη (Δωδ/νήσου).Κίτρινες: Μπούρμπος - Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά, Διγκόζης, ΓκουγκουλιάςΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος (71' Σερζ), Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γκαρσία, Γιάντσης, Επστάιν (54' Περπερίδης), Αγρίτης (71' Παπαστεριανός), Κίκο Ρατόν.ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κοτταράς, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Τάντιτς (68' Γεωργιάδης), Διγκόζης, Αμπουμπακαρί, Πιπίνης, Μιλένκοβιτς, Ζουντί (76' Χέρες), Μπαϊκαρά (85' Κόλεν), Γκουγκουλιάς.

Η αποστολή για την πρεμιέρα

Ο Πανσερραϊκός έπειτα από 16 χρόνια επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια. Τα «λιοντάρια» στο πρώτο τους παιχνίδι στην Σούπερ Λίγκα, καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Παπακώστας, ολοκλήρωσε την προετοιμασία των νεοφώτιστων και δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για το κυριακάτικο ματς με τον «γηραιό».Ο Ελληνας τεχνικός, ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν: Κοτταράς, Κηπουρός, Μιλένκοβιτς, Βοσκόπουλος, Καλλιμάνης, Πιπίνης, Πετρόφ, Αντάντο, Διγκόζης, Μανουσαρίδης, Ζουντί, Αμπουμπακαρί, Γεωργιάδης, Μπαϊκαρά, Τάντιτς, Χέρες, Γκουγκουλιάς, Μπανγκουρά, Κωνσταντινίδης και Κολίν.

Εσπασε την «κατάρα»

Ο αναγεννημένος ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, αφού επιβλήθηκε 2-0 του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο. Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, «έσπασε» έτσι και την κακή παράδοση, που τον ήθελε να μην νικάει στην πρεμιέρα τα τελευταία 24 χρόνια.Τα γκολ του «δικεφάλου» σημείωσαν ο Μάρκος Αντόνιο (8΄) και Σέρτζιο Κονσεϊσάο (41΄).Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 8'. Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή του ΟΦΗ, οι παίκτες του οποίου δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα, και ο Μάρκος Αντόνιο με πλασέ νίκησε τον Μάλαρτζ κι άνοιξε το σκορ. Μετά το γκολ οι Θεσσαλονικείς ήλεγξαν πλήρως το παιχνίδι και δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ είχε την πρώτη καλή στιγμή του στον αγώνα στο 33', αλλά το σουτ του Σίμιτς απέκρουσε ο Χαλκιάς. Λίγο νωρίτερα οι Κρήτες ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κονσεϊσάο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Τελικά ο «δικέφαλος» απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων λίγο πριν λήξει το ημίχρονο. Στο 41' ο Μουσλίμοβιτς έστρωσε με το στήθος στον Κονσεϊσάο, ο οποίος με εξαιρετικό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Μάλαρτζ. Στην επανάληψη, οι παίκτες του Φράνκι Στράκα μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ωστόσο ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το «τρίποντο».Κίτρινες: Κουνενάκης, Σταυρακάκης - Ίβιτς, Βιεϊρίνια, ΜουσλίμοβιτςΟΦΗ (Φράντισεκ Στράκα): Μάλαρζ, Ταραλίδης (74΄ Ρουμπάκης), Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς (61΄ Κοστόφσκι), Σταυρακάκης, Δημούτσος, Βενέτης, Κουνενάκης, Εντόι, Ερέρα (46΄ Σφακιανάκης).ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κωνσταντινίδης, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Γκαρσία (46΄ Μπαλάφας), Βερόν, Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (81΄ Λάκης), Μουσλίμοβιτς (+90΄ Αθανασιάδης).

Κονέ και τυπικά

Ο Παναγιώτης Κονέ είναι και τυπικά παίκτης του Ηρακλή, καθώς η «κυανόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή του. «Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση των μετεγγραφικών κινήσεων με την απόκτηση από την ΑΕΚ, με ελεύθερη μετεγγραφή, του 21χρονου μέσου, Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος υπέγραψε σήμερα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας», αναφέρει η ανακοίνωση.Από την πλευρά του, ο Κονέ, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, τόνισε: «Αισθάνομαι χαρά από το γεγονός ότι φεύγοντας από μια μεγάλη ομάδα της Αθήνας έχω την ευτυχία να συνεχίσω την καριέρα μου σε μια μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, που φέτος συμπληρώνει έναν αιώνα ιστορίας. Το μόνο, που έχω στο μυαλό μου είναι να προσφέρω στη νέα ομάδα μου τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό μου και να δικαιώσω την Διοίκηση και την Τεχνική Ηγεσία, που πίστεψαν στις δυνατότητές μου και επέμεναν να έλθω στον Ηρακλή. Είμαι έτοιμος, καθώς προέρχομαι από μια ολοκληρωμένη προετοιμασία και θεωρώ ότι δεν τίθεται θέμα δυσκολίας προσαρμογής μου στα δεδομένα της νέας ποδοσφαιρικής πραγματικότητας στην οποία εντάσσομαι. Επίσης θεωρώ ότι στα 21 του ένας παίκτης είναι ώριμος να προσφέρει και αυτό φιλοδοξώ να κάνω στον Ηρακλή», υπογράμμισε ο νεαρός μέσος των «κυανολεύκων»

«Συμβόλαιο από καρδιάς»

Χαμόγελα και υποσχέσεις περιελάμβανε η επίσημη παρουσίαση από τον Ηρακλή και τον Αντώνη Ρέμο του νέου αποκτήματος της ομάδας, Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός φορά ξανά έπειτα από επτά χρόνια τη φανέλα του «Γηραιού», με στόχο να πραγματοποίησε εμφανίσεις ανάλογες με εκείνες του παρελθόντος, που συνέβαλαν και στην πολυδάπανη μεταγραφή του, τότε, στον Παναθηναϊκό.«Αισθάνομαι ότι γύρισα σπίτι μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Στόχος μου είναι να παίξω μπάλα και να βοηθήσω τον Ηρακλή. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, ήρθα για να δουλέψω. Ο Ηρακλής μου έχει δώσει αρκετά, μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω γνωστός και δεν το ξεχνάω».Για την υπογραφή του μονοετούς συμβολαίου του με τον «Γηραιό», ο Κύπριος φορ, τόνισε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο, ο οποίος ήθελε να με φέρει στην ομάδα από τον Γενάρη. Από τη στιγμή που δεν ανανέωσα τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό, άλλη ομάδα στην Ελλάδα για μένα δεν υπήρχε από τον Ηρακλή».Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Ρέμος, υπογράμμισε από τη μεριά του: «Μπορεί το συμβόλαιο να είναι ενός χρόνου, η σχέση του Μιχάλη Κωνσταντίνου και του Ηρακλή, όμως, δεν εξαρτώνται από κανένα χαρτί. Ο Μιχάλης έκανε συμβόλαιο καρδιάς με τον Ηρακλή».Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα, ο πετυχημένος τραγουδιστής είπε ακόμα: «Αποδεικνύουμε πως πράττουμε τα πάντα για να κάνουμε τον Ηρακλή μας μεγάλη ομάδα. Δεν βάζουμε στόχους για το που θα φτάσουμε, κάθε Κυριακή, ωστόσο, θα ονειρευόμαστε τον Ηρακλή όσο πιο ψηλά γίνεται».

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ευρωπαϊκή κατρακύλα…



Καληνύχτα και καλή τύχη
Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ομόνοια στην Κύπρο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων από πολύ νωρίς. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή του Σκόκο (58’), ο οποίος άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του για περισσότερο από μισή ώρα. «Δήμιος»της «Ένωσης» ο Ντούρο, ο οποίος πέτυχε και τα δυο τέρματα (10’, 70’) της κυπριακής ομάδας. Ισμαέλ Μπλάνκο (16’) και Παυλής (89’) τα γκολ των «κιτρινόμαυρων». Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΚ μετά αποβολή του Χουανφραν στις καθυστερήσεις. Το ματς Η ΑΕΚ αν και φάνηκε να ξέρει τι θέλει απ’ το παιχνίδι βρέθηκε από νωρίς (10’) πίσω στο σκορ. Η Ομόνοια εκμεταλλευόμενη μια κακή αντίδραση της «κιτρινόμαυρης» άμυνας κατάφερε με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου να προηγηθεί με τέρμα του Ντούρο. Το επόμενο πεντάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την ομάδα του Δώνη, η οποία είχε την τύχη να δει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Σάχα (13’) έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χρυστοφή. Μόλις οι παίκτες της ΑΕΚ συνήλθαν από το αρχικό «σοκ» του γρήγορου γκολ βγήκαν μπροστά και με κεφαλιά του Μπλάνκο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπασινά έφεραν το ματς στα ίσα στο 16’. Από εκεί και πέρα η «Ένωση» είχε τον έλεγχο του ματς, πρέσαρε ψηλά αναγκάζοντας τους Κύπριους σε κάποια λάθη, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση. Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ανάπτυξη της ομάδας του Γιώργου Δώνη ήταν κυρίως από τον άξονα και σε ελάχιστες περιπτώσεις από τα πλάγια. Η Ομόνοια έχοντας σκορ πρόκρισης βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να διαφυλάξει τα νώτα της πρωτίστως. Έτσι οι Κύπριοι έδιναν χώρο στην ΑΕΚ περιμένοντας να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς την ώρα που τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την «Ένωση» στο 58’ όταν ο αρνητικός έτσι και αλλιώς Σκόκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο». Οι Κύπριοι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισαν να πιέζουν ψηλά με σκοπό να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα το οποίο ουσιαστικά θα «κλείδωνε» την υπόθεση πρόκριση. Το εν λόγω τέρμα ήρθε στο 70’ όταν ο Ντούρο και πάλι με δυνατό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σάχα κάνοντας την Ομόνοια ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Από εκεί και πέρα ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 78’ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα παράτησαν και στο 89’ ισοφάρισαν σε 2-2 με δυνατό σουτ του Παυλή. Στα εναπομείναντα λεπτά και ενώ η ΑΕΚ πίεζε με όλες της τις δυνάμεις ο αρνητικός Χουανφραν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Γιάννη Οκκά.
Αποχαιρέτησε ο Άρης…
Πολύ νωρίς τελείωσε η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Άρη. Οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν στην Κροατία να υπερασπιστούν το σκορ του πρώτου αγώνα, γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τη Σλάβεν και αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση. Ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο ήταν αρκετό να γεμίσει άγχος τους ποδοσφαιριστές του Άρη και να χάσουν την ψυχραιμία τους και κατ’ επέκταση και την πρόκριση, από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του, όμως είχε με το μέρος της την κατοχή της μπάλας. Άσχημο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αφού δέχτηκε γκολ στην πρώτη κιόλας φάση που δημιούργησαν οι Κροάτες. Για την ακρίβεια, η τύχη γύρισε την πλάτη στους Θεσσαλονικείς μόλις στο 12ο λεπτό, με τον Γκαρσία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ένα περίεργο αυτογκόλ, αφού οι μισοί ποδοσφαιριστές της Σλάβεν πίστευαν πως η μπάλα, με την τροχιά που είχε, είχε περάσει άουτ, αλλά η λάθος εκτίμηση και του Γκαρσία έδωσε το έναυσμα για πρόωρα πανηγύρια από τους Κροάτες. Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους είχαν χάσει πλήρως τον έλεγχο του κέντρου. Αποτέλεσμα αυτού η κατοχή της μπάλας για τους Κροάτες. Μοναδική απειλή αποτελούσαν οι Κόκε και Ρεγκέιρο, που προσπαθούσαν με την τεχνική και την εκρηκτικότητά τους να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή. Με την είσοδο του Νέτο από το 30’, ο Άρης μπορούσε πλέον να αναπτυχθεί και από δεξιά, αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί ήταν καλά διαβασμένοι. Πολύ καλός σε αυτό το πρώτο μέρος και ο Ρονάλντο, που μάλιστα θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ στο 23’, αλλά η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι και θα περάσει λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ ο Ρόντιτς ήταν εξουδετερωμένος. Πολύ πιο δυνατά μπήκε ο ελληνική ομάδα στο 2ο ημίχρονο, με τους Ρεγκέιρο και Κάλβο να έχουν από μια καλή ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο. Όμως, σε μια ανύποπτη φάση, η Σλάβεν ευτύχησε να βάλει και δεύτερο γκολ, όταν οι αμυντικοί των «κίτρινων» «κόλλησαν» στο έδαφος και ο Βρούτσινα με προβολή δεν αστόχησε κόντρα στον Κέλεμεν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ποδοσφαιριστές του Άρη σάστισαν, μην μπορώντας να κρατήσουν στην κατοχή τους τη μπάλα , επιτρέποντας στη Σλάβεν να κάνει το παιχνίδι της και να δημιουργήσει μερικές ακόμα επικίνδυνες φάσεις. Μοναδικές καλές στιγμές για τον Άρη στο 74’, όταν ο Χαβίτο δεν βρέθηκε στη σωστή θέση ύστερα από σέντρ-σουτ του Ρεγκέιρο και άλλη μια ελάχιστα πριν το τέλος, με τον Νέτο να επιχειρεί να «κλέψει» την πρόκριση, αλλά το δυνατό φάουλ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της Σλάβεν…

«Κερασάκι στην τούρτα ο Μιχάλης»

«Ποδαρικό» στις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις Τύπου έκανε ο Πεντράθα που μίλησε για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, αλλά κυρίως για την επιστροφή του Κωνσταντίνου στο Καυτανζόγλειο. Ο Ισπανός τεχνικός ανακοίνωσε ουσιαστικά τη μεταγραφή του Κύπριου επιθετικού, λέγοντας: «Μόνο χαρές είχαμε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, με την προσθήκη παικτών συνέχεια. Και σήμερα υπάρχει μία ακόμη μεταγραφή, που είναι το κερασάκι στην τούρτα, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Υπάρχει χρόνος μπροστά μας για να συζητήσουμε για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Το μεγαλείο που έχει ως ποδοσφαιριστής, δε χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να εξηγήσω στον κόσμο. Όλες αυτές οι ομάδες που διεκδικούν τις υψηλές θέσεις, έχουν καλούς επιθετικούς. Κι εμείς σαν ομάδα, που θέλουμε να βρεθούμε ψηλά στη βαθμολογία, θέλουμε να έχουμε καλούς επιθετικούς, αφού έχουμε ξεκαθαρίσει πως θα παίζουμε επιθετικά».Αναφερόμενος στην πρεμιέρα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα, είπε: «Βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το πρώτο ματς του πρωταθλήματος. Ερχόμαστε με τον ενθουσιασμό που έχουμε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας, ξεκινάει το πρωτάθλημα, έχουμε κάνει πολλές επαναλήψεις για όλα όσα κάναμε στην προετοιμασία. Έχουμε και την κατάλληλη ενημέρωση για τον αντίπαλο, αφού είδαμε το φιλικό του Πανσερραϊκού με τον Πανθρακικό. Πάνω σε αυτό στηρίχτηκε η σημερινή προπόνηση, ξεκαθαρίσαμε ποιοι 11 θα παίξουν την Κυριακή. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οφείλουμε να έχουμε ετοιμότητα».Ερωτηθείς για τη δυναμικότητα του Πανσερραϊκού, δήλωσε: «Ο Πανσερραϊκός είναι ομάδα Σούπερ Λίγκας. Έχει κάνει μεταγραφές για Σούπερ Λίγκα, έχει κάνει μια πολύ καλή ομάδα».

Εκανε... Κονέ με Κωνσταντίνου!

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος φορ, ο οποίος από την αρχή του καλοκαιριού βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης, επιστρέφει στο Καυτανζόγλειο, έπειτα από επτά χρόνια. Επιθυμία του Κύπριου στράικερ, ήταν να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα εκτός Ελλάδας, ωστόσο, πρόταση της αρεσκείας του, δεν υπήρξε κι έτσι περίμενε μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου για να αποφασίσει για τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη.Ο Μιχαλάκης, δοκιμάστηκε από την Γουέστ Χαμ, ωστόσο, δεν έγινε «σφυρί», ενώ απέρριψε άκρως δελεαστική πρόταση από αραβική ομάδα. Το όνομά του «έπαιξε» όλο το καλοκαίρι κι αρκετές ομάδες όπως ο Αρης, η ΑΕΚ, ο Θρασύβουλος και το ΑΠΟΕΛ εξέφρασαν ενδιαφέρον.Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, πληροφορίες από την Κύπρο, έκαναν λόγο για συμφωνία μεταξύ της Aνόρθωσης και του διεθνούς Kύπριου επιθετικού, ωστόσο ο Αντώνης Ρέμος και ο Ηρακλής είχαν άλλη γνώμη. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με την φανέλα του «γηραιού» αγωνίστηκε σε 119 αγώνες και σημείωσε 60 γκολ. Η παρουσία του στους Θεσσαλονικείς, του άνοιξε την πόρτα για τον Παναθηναϊκό κι ο «Μιχαλάκης» έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.Η καριέρα του, ξεκίνησε την σεζόν 1993-94 στο Παραλίμνι κι εκεί παρέμεινε μέχρι το 1997, οπότε και μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή, στον οποίο έπαιξε τέσσερις σεζόν. Ακολούθησαν ισάριθμες στον Παναθηναϊκό για να ακολουθήσει μια τριετία στον Ολυμπιακό.Μια ανάσα από τον Ηρακλή, είναι και ο Παναγιώτης Κονέ. Ο διεθνής με την Ελπίδων μεσοεπιθετικός που ανήκε στην ΑΕΚ από το 2006, αγωνίστηκε σε 12 αγώνες της Ενωσης και σημείωσε 1 γκολ. Εντός της ημέρας πιθανώς θα κλείσει και αυτή η μεταγραφή, τελευταία για την καλοκαιρινή περίοδο.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Να ανατρέψει το αρνητικό σερί στην Κρήτη

Την κόντρα παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας πρεμιέρες, θέλουν να αναστρέψουν στον «δικέφαλο». Τις τελευταίες τρεις σεζόν, οι Θεσσαλονικείς ξεκινούσαν το πρωτάθλημα μακριά από την έδρα τους. Δύο φορές ταξίδεψαν στην Ξάνθη και μία στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ. Στη Θράκη έχασαν και τις δύο φορές με 1-0, στην Αθήνα έμειναν στο 0-0. Σε κάθε πρεμιέρα, την τελευταία τριετία, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν κερδίζει, αλλά δεν σκοράρει καν (δεν έκανε ούτε φάση!) κι αυτή την παράδοση θέλει να σπάσει το Σάββατο στο Ηράκλειο.Ο Σάντος διατείνεται σε κάθε ευκαιρία ότι «ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει καμιά σχέση με τον περσινό», είναι βέβαιος ότι η ομάδα του θα το αποδείξει αυτό πολύ σύντομα και θέλει τη νίκη στο Ηράκλειο, θεωρώντας ότι θα δώσει ακόμη καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα του.Γι' αυτό, άλλωστε, ετοιμάζει επιθετικό σχήμα για το Σάββατο, ζητώντας από τους παίκτες να παίξουν με... ψυχολογία Τούμπας. Στο Παγκρήτιο θα παρατάξει την ενδεκάδα που κέρδισε την Ουντινέζε, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, με δύο αναγκαστικές αλλαγές. Τον Σνάουτσνερ ως αριστερό μπακ αντί του τιμωρημένου Δάρλα και πιθανότατα τον Μάρκος Αντόνιο αντί του Μαλεζά. Ο Βραζιλιάνος, άλλωστε, δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού με την Ουντινέζε.Ωστόσο, Τούμπα μπορεί να γίνει και στο Παγκρήτιο, αφού ο ΟΦΗ διέθεσε ένα πέταλο 5.000 θέσεων στον ΠΑΟΚ, που αναμένεται να έχει πάνω από 2.500 φίλους του στην Κρήτη.Την Τετάρτη (27/8, 17:15) θα γίνει στην Τούμπα η γενική συνέλευση της ΠΑΕ, για να αποφασίσει αύξηση κεφαλαίου. Η απαρτία θεωρείται δεδομένη, καθώς ο Παγώνης (περίπου 30%) θα δώσει το «παρών» δια αντιπροσώπου του.
Με κάθε επισημότητα είναι πλέον παίκτης του Πανσερραϊκού ο Σάμι Μπαγκουρά. Ο 26χρονος επιθετικός από τη Γουινέα, δοκιμαζόταν τις τελευταίες μέρες από τον Γιάννη Παπακώστα και ο τεχνικός των «λιονταριών» εισηγήθηκε τελικά την απόκτησή του.Ετσι, ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τους «νεοφώτιστους» στη Σούπερ Λίγκα Μακεδόνες, οι οποίοι και αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση: «Παίκτης του Πανσερραϊκού για τα επόμενα 2 χρόνια είναι από σήμερα και επίσημα ο Σαμπέγκου Μπαγκουρά. Ο επιθετικός παίκτης μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις που τελικά έδωσαν 'καρπούς' τα ξημερώματα της Τετάρτης έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο και θα ενσωματωθεί στο ρόστερ της ομάδας από την Τετάρτη».

Περιμένει Αγρίτη, Μάρτος ο Πεντράθα

Για τα κριτήρια που τον ώθησαν να προτείνει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να ασχοληθεί με τα κοινά του Ηρακλή, μίλησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ηρακλή, Αντώνης Ρέμος. «Τον θέλουμε για την εμπειρία του όχι τόσο στο ποδόσφαιρο, αλλά στην απονομή δικαιοσύνης. Δεν είναι μπαμπούλας, δεν το κάνουμε για να ταράξουμε κάποιους ή να ενοχλήσουμε άλλους ωστόσο του αρέσει το ποδόσφαιρο και είναι υπέρμαχος της αξιοκρατίας» υποστήριξε το αφεντικό των «κυανόλευκων».Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, την Τετάρτη θα φανεί αν ο Πεντράθα θα έχει στην διάθεση του την Κυριακή τους Αγρίτη και Μάρτος. Οι δυο ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν την Τρίτη, ενώ η ομάδα είχε ρεπό και δείχνουν ότι ξεπερνούν τα προβλήματα τους.Αδεια μιας ημέρας δόθηκε στον Επστάιν, ο οποίος βρίσκεται στην Γερμανία, καθώς πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα του μπήκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Τέλος, ματαιώθηκε το φιλικό με την Κέρκυρα. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι διοικήσεις των δυο ομάδων.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Ενέδρα ντροπή!

Η τεταμένη ατμόσφαιρα προϊόν της αναγκαιότητας για πρόκριση, οδηγεί τους ανεγκέφαλους σε ενέργειες που δεν τιμούν τον Ολυμπιακό και πάνω απ’ όλα το ελληνικό ποδόσφαιρο! Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ανόρθωσης από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο δέχτηκε επίθεση από 25 περίπου μηχανάκια που είχαν στήσει «καρτέρι» στην Αττική οδό! Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ακινητοποίησαν το πούλμαν, έβριζαν και χειρονομούσαν προς τα μέλη της αποστολής, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να ανέβουν και στο λεωφορείο! Το πούλμαν συνοδευόταν από ένα μόλις περιπολικό και χρειάστηκε η επέμβαση άλλων 100 αστυνομικών προκειμένου να τελειώσει η «πολιορκία» και η ομάδα να αναχωρήσει από άλλο δρόμο! «Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε στην Τουρκία. Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε το περιστατικό στην ΟΥΕΦΑ» σχολίασε από την Αθήνα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.Στον Ολυμπιακό δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως για το γεγονός, αλλά επίσημοι κύκλοι της ΠΑΕ έλεγαν χαρακτηριστικά πως «αν έχουν συμβεί αυτά που ακούγονται είναι αυτονόητο πως τα καταδικάζουμε. Τέτοια πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία του Ολυμπιακού και δεν έχουν καμία δουλειά με το ποδόσφαιρο».Η αποστολή της Ανόρθωσης έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν από τις 13:00 και σ' αυτή μετέχουν 23 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Σκοπελίτης του οποίου ωστόσο η συμμετοχή είναι εξαιρετικά αμφίβολη λόγω τραυματισμού.Οι υπόλοιποι 22 που ήρθαν στην Αθήνα είναι: Αριάν Μπεκιάι, Ζόλταν Νάγκι, Πρέντραγκ Οτσόκολιτς, Γιώργος Θεοδότου, Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνος Σαμάρας, Λάμπρος Λάμπρου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νίκος Κατσαβάκης, Γιώργος Γεωργίου, Τραϊανός Δέλλας, Γιώργος Παναγής, Νίκος Νικολάου, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Πάολο Κόστα, Βενσάντ Λαμπάν, Σεντρίκ Μπαρτόν, Αντρέ Τικίνιο, Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι, Νίκος Φρούσος, Σάβιο και Λούκας Σόσιν.Την Τρίτη το απόγευμα στις 18:30 η Διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ομάδας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ η ομάδα θα πραγματοποιήσει προπόνηση την Τρίτη το βράδυ στις 20:00 στο «Καραϊσκάκη».

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Οριστικά στα διοικητικά του Ηρακλή ο Τριανταφυλλόπουλος

Συνεργάτης του Αντώνη Ρέμου θα είναι οριστικά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Οι φήμες που είχαν αναπτυχθεί στη Θεσσαλονίκη απ’ το βράδυ της Κυριακής για συνεργασία των δύο αντρών τους οποίους συνδέουν χρόνια φιλίας, επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση απ’ την ΠΑΕ Ηρακλής τις επόμενες ημέρες. Ο γνωστός δημοσιογράφος θα βρεθεί στο διοικητικό σχήμα απ’ τον Οκτώβριο, όταν και θα προκύψει το συμβούλιο μέσω της γενικής συνέλευσης. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος θα βρεθεί την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του «Γηραιού» με τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

«Θα ‘ματώσουμε’ για νίκες»

Για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τοποθετήθηκαν ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου οι παίκτες του Ηρακλή, Γιώργος Μπαντής, Μανώλης Παπαστεργιανός. «Είναι σημαντικό ότι αγωνιζόμαστε στον Ηρακλή στη χρονιά εορτασμού των εκατό ετών του. Κάναμε δυνατή προετοιμασία, με οκτώ φιλικά. Ξέρουμε σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε. Θέλουμε τη νίκη με τον Πανσερραϊκό και γι’ αυτό χρειαζόμαστε κοντά μας τον κόσμο», τόνισε ο 23χρονος «πορτιέρε», ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε: «Εχουμε τέσσερις καλούς τερματοφύλακες και θα παίζει ο καλύτερος. Σημαντικό είναι όποιος αγωνίζεται να παίζει για την ομάδα». «Ξεκινάμε αποφασισμένοι για το καλύτερο. Προετοιμαστήκαμε δυνατά και θα ‘ματώσουμε’ τη φανέλα για να κερδίζουμε, όπως θα το κάνουμε και στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό», επισήμανε ο Παπαστεργιανός.Για το παιχνίδι κόντρα στα «νεοφώτιστα» στην Σούπερ Λίγκα, «λιοντάρια», ο Ανχελ Πεντράθα αισιοδοξεί ότι μπορεί να υπολογίζει στους Χαβιέρ Μάρτος, Ανέστη Αγρίτη. Αμφότεροι ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και παραμένουν εκτός κανονικού προγράμματος προετοιμασίας, κινούμενοι με ατομική προπόνηση και φυσιοθεραπεία. Ωστόσο, η κατάστασή τους βελτιώνεται σταδιακά. Εξάλλου, στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Ηρακλής συμφώνησε ν' αναμετρηθεί σε φιλικό με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου (ομάδα του Πάρντο), τεστ που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την ΠΑΕ για τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού μετέθεσε τον εκτός έδρας φιλικό αγώνα με την Κέρκυρα για τις 7 αντί για τις 6 Σεπτεμβρίου.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

«Έτοιμοι στην πρεμιέρα»

Λίγες ημέρες πριν την πρώτη σέντρα στο νέο πρωτάθλημα, ο Άνχελ Πεντράθα μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την τελική ευθεία της προετοιμασίας εν όψει της πρεμιέρας κόντρα στον Πανσερραϊκό και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Ηρακλής θα παρουσιαστεί έτοιμος.«Έχουμε ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας και θέλαμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα και να ξεκινήσουμε καλά στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Αυτό που θέλαμε είναι να φτάσουν οι παίκτες μέχρι το 70-80 λεπτό και να μην τους κουράσουμε ενόψει της πρεμιέρας. Είναι θετικό ένας παίκτης όπως ο Μάρκες που είχε πέρυσι καλή απόδοση να έχει πίστη στην ομάδα αυτή και φέτος θα μπορέσει και αυτός και η ομάδα να κάνει σημαντικά πράγματα», είπε ο Ισπανός, ο οποίος πρόσθεσε:«Ο Επστάιν είναι καλό παίκτης, προπονείται κανονικά και είναι σε καλή κατάσταση. Με την αγορά διαρκείας θέλαμε να δείξουμε ότι πιστεύουμε στην ομάδα και θέλουμε τους φιλάθλους μας κοντά. Είναι αλήθεια πως στο ρόστερ έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες αλλά έχουμε και έμπειρους ποδοσφαιριστές και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το μείγμα θα βοηθήσει για να έχουμε μια καλή χρονιά, αλλά να χτίσουμε και το μέλλον του Ηρακλή. Θέλω να βάλουμε τις βάσεις και για τα επόμενα χρόνια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τους παίκτες που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο πριν λίγους μήνες να τους έχουμε κοντά μας, αφού κάποιοι κάνουν προπονήσεις μαζί μας. Θέλουμε κάποιοι από αυτούς να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες και να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Νίκη του Ηρακλή επί της Λάρισας

Μ' ένα εκπληκτικό γκολ του, Φερνάντο Μάρκες, στο 71', ο Ηρακλής νίκησε τη Λάρισα με 1-0, σε φιλική αναμέτρηση, που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (20/8) στο Καυτανζόγλειο. Ο Ισπανός, που λίγο έλειψε να μείνει εκτός ομάδας φέτος, έκλεψε την παράσταση με το γκολ που πέτυχε και πανηγύρισε έξαλλα, με τους περίπου 6.000 φίλους του Ηρακλή.Η Λάρισα, πάντως, ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αν και της έλειψε η καλή τελική πάσα και της ακυρώθηκε και γκολ στο 13', ως οφ σάιντ, όταν ο Σαρμιέντο ακούμπησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, ύστερα από σουτ του Τσίγκα.Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής γύρισε σε 4-4-2, ανέβηκε και έφτασε στο γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά όποτε επιχείρησαν να απειλήσουν, βρέθηκαν μπροστά στον Κοβαλέφσκι. Ο Ουζουνίδης κράτησε για περίπου μια ώρα στο παιχνίδι τον Σολάνο, ο οποίος είχε καλές ενέργειες, αλλά έδειξε ότι δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος.ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Μάρτος (84’ Φούφουλας), Κατσαμπής, Περπερίδης, Παπαστεργιανός (46’ Μαρκές), Παπαζαχαρίας, Γκαρσία, Αγρίτης (81’ Κομβολίδης), Επσταϊν (67’ Ντιέ), Ρατόν (90’ Πιτσόκος).ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης (46’ Βενετίδης), Πάρα (76’ Λαμπρόπουλος), Ιγκέσιας (81’ Άρερ), Ουέμπερ (76’ Παστόρ), Φωτάκης (81’ Βλασσόπουλος), Σαρμιέντο (76’ Μπουκουβάλας), Σολάνο (58’ Κυριακίδης), Τσίγκας.

Η κατάρα της 4άδας!


Το 2004 έγινε 2008! Δυστυχώς, η Εθνική ομάδα υποκλίθηκε ξανά στην Αργεντινή και για μια ακόμη φορά έμεινε εκτός 4άδας των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως έγινε το 1996, αλλά και το 2004. Η Ελλάδα έχασε από τους Χρυσούς Ολυμπιονίκης της Αθήνας με 80-78, αν και θα μπορούσε με τον... κλασικό της τρόπο να «κλέψει» τη νίκη, εφόσον ο Σπανούλης ευστοχούσε στο τρίποντο που επιχείρησε 5’’ πριν από το φινάλε. Ετσι, η Εθνική τερμάτισε στην 5η θέση, την ίδια δηλαδή που είχε καταλάβει και στην Ατλάντα το 1996.Η Ελλάδα δεν έχασε από τον μεγάλο Τζινόμπιλι, δεν έχασε από τον Σκόλα, ούτε από τον Νοτσιόνι και τον Ομπέρτο που θα περίμενε κανείς... Εχασε από τον εκπληκτικό Κάρλος Ντελφίνο που πέτυχε 23 πόντους και κράτησε ολομόναχος όρθιος την Αργεντινή στην τελευταία περίοδο. Ναι, ακούγεται απίστευτο, αλλά η Εθνική έχασε ουσιαστικά μόνο από τον Ντελφίνο που κατάφερε μάλιστα να σημειώσει 16 σερί πόντους, χωρίς να βρεθεί το «αντίδοτο». «Το παιχνίδι θα κριθεί στο τελευταίο σουτ» είχε προβλέψει ο Λουίς Σκόλα κι έπεσε απόλυτα μέσα... Από το τζάμπολ κιόλας αντιλαμβανόταν κανείς πως οι δύο αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι και πως ο προημιτελικός θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων, ενώ όσες φορές έγινε αυτό ο αντίπαλός της βρήκε τον τρόπο να απαντήσει άμεσα. Η Ελλάδα ξεκίνησε με έναν καταπληκτικό Τσαρτσαρή να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Ο διεθνής φόργουορντ τελείωσε με επιτυχία όλες τις τελικές πάσες των συμπαικτών του και ανάγκασε τους Σκόλα και Ομπέρτο να «κλείσουν» περισσότερο μέσα στη ρακέτα. Την ίδια στιγμή, πότε ο Σπανούλης, πότε ο Φώτσης και πότε ο Διαμαντίδης έδιναν τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση.Ωστόσο, η Αργεντινή διαθέτει παίκτες με εμπειρία, που ξέρουν να παίρνουν τα δύσκολα σουτ και να τα στέλνουν στο? διχτάκι. Πρώτα ήταν ο Τζινόμπιλι με 3/3, εν συνεχεία ο Ντελφίνο που ήταν η αποκάλυψη του αγώνα και για πρώτη φορά στο τουρνουά δικαιολόγησε τα εκατομμύρια δολάρια που πήρε από τους Ρώσους. Στην επανάληψη, το σκηνικό αντιστράφηκε εν μέρει. Στη γ’ περίοδο η Εθνική και κυρίως ο Σπανούλης έκανε διαδοχικά λάθη με αποτέλεσμα η Αργεντινή να πάρει κεφάλι στο σκορ και να αποκτήσει τη ψυχολογία του αγώνα. Με την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει κατάφερε να φτάσει μέχρι το +7 (62-57 και 64-57), ωστόσο η Ελλάδα είχε τις λύσεις. Ένα τρίποντο του Φώτση, κι ένα του Ζήση έφεραν την Εθνική ξανά σε απόσταση αναπνοής (64-63) και το παιχνίδι ξανάρχισε από την αρχή. Στα 45’’ δευτερόλεπτα ο Τζινόμπιλ μ’ ένα εκπληκτικό λέι απ έδειχνε να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του (80-75), ωστόσο ένα απίθανο τρίποντο του Βασιλόπουλου με ταμπλό (80-78) έδωσε νέες ελπίδες στην Εθνική.Ο Τζινόμπιλι αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε 10’’ πριν από το φινάλε και η Εθνική είχε την τελευταία επίθεση για να ισοφαρίσει ή να πάρει τη νίκη. Ο Σπανούλης, αναμφισβήτητα ο κορυφαίος Ελληνας στο τουρνουά, ανέλαβε την επίθεση, επιχείρησε τρίποντο από την κορυφή, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο στεφάνι και το ταμπλό, κατέληξε εκτός καλαθιού, γεγονός που χάρισε στην Αργεντινή το εισιτήριο για την 4άδα.Τα δεκάλεπτα: 22-23, 39-40, 56-55, 80-78.ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σκόλα 11, Τζινόμπιλι 24 (6), Γκονζάλες, Ομπέρτο, Πριτζιόνι 7 (1), Ντελφίνο 23 (5), Κιντέρος, Γκουτιέρεζ Λ. 3 (1), Νοτσιόνι 12 (1).ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 4, Μπουρούσης 12, Ζήσης 5 (1), Σπανούλης 9, Βασιλόπουλος 10 (2), Φώτσης 17 (3), Πρίντεζης, Τσαρτσαρής 13, Διαμαντίδης 6 (2), Σχορτσιανίτης 2, Πελεκάνος.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Κατασκοπεία στις Σέρρες ο Πεντράθα

Η προετοιμασία του Ηρακλή μπαίνει στην τελική ευθεία και ο Ανχελ Πεντράθα, αφού έχει συμπληρώσει το ρόστερ (στη Μίκρα αφήνουν ένα ανοιχτό «παράθυρο», εφόσον βρεθεί ένας καλός μέσος, που να ταιριάζει στο 4-3-3), περνάει από «ακτινογραφία» τους αντίπαλους που θα αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα.Ο Ισπανός τεχνικός θα ταξιδέψει την Δευτέρα στις Σέρρες για να δει τον Πανσερραϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα στο Καυτανζόγλειο, αλλά και τον Πανθρακικό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την 4η αγωνιστική. Ο Πεντράθα περιμένει το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Λάρισα στο Καυτανζόγλειο (20:00) για να δοκιμάσει την ενδεκάδα πρωταθλήματος, αλλά έμεινε χωρίς αριστερό μπακ, καθώς μετά την κλήση του Ιωαννίδη στην Εθνική Ελπίδων, κλήθηκε το Σάββατο και ο Γιαννούλης.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

«Λιοντάρι» ο Κολίν

Ο Αουρέλιο Κολίν συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού κι έγινε έτσι κι επίσημα παίκτης της ομάδας. Ο μάνατζερ του Γάλλου αμυντικού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πέτρο Θεοδωρίδη και μετά από τις σχετικές συζητήσεις επήλθε συμφωνία για συμβόλαιο δύο ετών.Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το σκέπαστρο στις θύρες 2-3, αφού ξεκινάει το τελευταίο μέρος της κατασκευής του. Αμέσως μετά αρχίζει η κατασκευή του απέναντι σκεπάστρου της θύρας 1 το οποίο και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 10 περίπου μέρες και θα είναι έτοιμο με την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκας.

Τέλος με «Χ» στην Ολλανδία

Με ισοπαλία (1-1) ολοκλήρωσε την παραμονή του στην Ολλανδία ο Ηρακλής, δίνοντας το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι εκεί απέναντι στη Ναϊμέγκεν. Οι «κυανόλευκοι» ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν την απόδοσή τους, δεν πτοήθηκαν από το γκολ του Φαν Μπόικερινγκ στο 55’, ισοφάρισαν με τον Επστάιν στο 66’ και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ.Το πιο αξιοσημείωτο στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα γκολ των Ολλανδών που ακυρώθηκε στο 3' αφού στην εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα πέρασε τη νοητή γραμμή του άουτ, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι.Ο Ηρακλής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στις 20/8 θ’ αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του με αντίπαλο τη Λάρισα. Κόντρα στη Ναϊμέγκεν, ο Πεντράθα χρησιμοποίησε τους Κοβαλέφσκι, Μπούρμπο, Κατσαμπή, Σαρακατσάνο, Γιαννούλη (46’ Περπερίδη), Παπαστεριανό (77’ Μαρκές), Φούφουλα (46΄ Γκαρσία), Ντιέ (46’ Μάρτος), Γιάντση, Κομβολίδη (46’ Επστάιν), Πιτσόκο (46’ Αγρίτη).

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Σούπερ Σέρρες με «Ούντινε»!

Εντυπωσιακός ήταν ο Πανσερραϊκός στο φιλικό παιχνίδι του κόντρα στην Ουντινέζε στις Σέρρες και το τελικό 4-1(!) φθάνει για να καταδείξει την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο। Παρουσία περίπου 2.000 θεατών, η μακεδονική ομάδα είχε πολύ καλό ξεκίνημα και πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 1' ο Μπόζινταρ Τάντιτς με σουτ έκανε το 1-0 ενώ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί μείωσαν σε 2-1, ενώ στο 70΄ ο Γεωργιάδης κέρδισε πέναλτι, το οποίος μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος (3-1). Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πάλι ο Γεωργιάδης πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του και δεύτερο δικό του.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κηπουρός, Βοσκόπουλος, Καλλιμάνης, Κολίν, Πιπίνης, Ζουντί, Αμπουμπακάρι, Διγκόζης, Μπαϊκαρά, Τάντιτς, Γκουγκουλιάς. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Κοτταράς, Ανάκογλου, Γκούρτσας, Αντάντο, Κωνσταντινίδης, Μανουσαρίδης, Πετρόφ.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Ρέμος εφ' όλης της ύλης...

Από κοντά παρακολουθεί ο Αντώνης Ρέμος την προετοιμασία του Ηρακλή... Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε από την Ολλανδία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον «γηραιό», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η φετινή ομάδα έχει ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο

Αρχικά μίλησε για το χθεσινό φιλικό το οποίο παρακολούθησε: «Αυτό που μπορώ να πω με μία πρόχειρη ματιά είναι ότι υπάρχει τρομερή ομοιογένεια। Υπάρχουν 20-25 ποδοσφαιριστές που είναι στο ίδιο επίπεδο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση για το ποίος θα μπαίνει και ποίος θα βγαίνει. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι το προσόν φέτος του Ηρακλή. Είναι ανεβασμένο σε όλους το επίπεδο. Κάποιοι που είναι λίγο πιο πίσω δουλεύουν εντατικά και υπάρχει γενικά ομοιογένεια.


Αυτά είδα εγώ στο ματς με την Σπάρτα Ρότερνταμ। Υπάρχει μεγάλη όρεξη στην ομάδα. Μίλησα και με παιδιά που ήταν παλαιότερα στην ομάδα και μου είπαν ότι πρώτη φορά γίνεται τόσο επίπονη προετοιμασία. Αυτό όμως που λέει και ο προπονητής είναι ότι όσο πιο επίπονη θα είναι η προετοιμασία, τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα στην διάρκεια της χρονιάς. Θα είναι μεγάλη αδικία αν δεν ανταμειφθούν στον βαθμό που πρέπει με την προσπάθεια που κάνουν».


Για τον Κοβαλέφσκι που υπέγραψε επισήμανε: «Από σήμερα ο Κοβαλέφσκι ανήκει και τυπικά στο δυναμικό του Ηρακλή। Θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα. Ό,τι κίνηση κάνουμε, την κάνουμε μόνο για το καλό του Ηρακλή. Όποιος θα σταθεί εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια θα έχει τα επακόλουθα. Υπάρχει πλάνο, όραμα και διάθεση για πολύ δουλειά. Υπάρχει και πίστη και φιλοδοξία σε αυτό που κάνουμε. Κανένα λοιπόν εξωγηπεδικό στοιχείο δεν θα αφήσουμε να το επηρεάσει».

«Να πιστέψει ο κόσμος»


Σε ότι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου είπε: «Εγώ θέλω αυτός ο κόσμος που θα πιστέψει σε αυτήν την προσπάθεια να τον δικαιώσουμε। Δεν με απασχολεί. Έχω πίστη στον κόσμο του Ηρακλή. Δεν έχω πικρία. Εμείς είμαστε εδώ, δουλεύουμε στα πρότυπα μίας μεγάλης ομάδας και όποιος πιστέψει σε αυτήν την προσπάθεια, ας το δείξει είτε με την στήριξη του, είτε με την αποχή, είτε με την στάση του στο γήπεδο. Αυτοί που πιστεύουν σε αυτήν την προσπάθεια, εγώ θα κάνω τα αδύνατα - δυνατά να τους δικαιώσω.


Το λέω με πάθος και με ζήλο αυτό। Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τον Ηρακλή αυτή την στάση έχω. Ίσως κάποιες στιγμές χάνω την πίστη μου, όμως άνθρωπος είμαι και εγώ και υπάρχουν καταστάσεις που με επηρεάζουν και μένα. Πάντα όταν βλέπω την ομάδα και συναντάω το όραμα στα παιδιά και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, παίρνω δύναμη και συνεχίζουμε όλοι ακάθεκτοι».

Έγιναν όμως λάθη στον Ηρακλή; «Θεωρώ πως όταν πλένεις πιάτα σπας και πιάτα। Δεν έγιναν όμως λάθη από επιπολαιότητα. Ίσως έγιναν λάθη από απειρία. Σίγουρα όμως η πραγματική αγάπη που έχουμε για την ομάδα αυτή, θα μας δώσουν το αποτέλεσμα που θέλουμε. Έχω κι εγώ ευθύνες, όμως είμαι υπερασπιστής της μεγάλης ιδέας που έχουμε για τον Ηρακλή. Να τον φθάσουμε εκεί που θέλει ο κάθε φίλαθλος.


Όποιοι πιστεύουν σε αυτόν τον Ηρακλή μας ακολουθούν। Δεν θέλω να δώσω απαντήσεις σε αυτούς που κάνουν κριτική από το σπίτι του. Θέλω να δικαιώσουμε αυτόν τον κόσμο που θα πιστέψει σε εμάς. Όταν πάει καλά η ομάδα και έρθει να την στηρίξει ο καθένας καλώς. Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι. Δεν έχω καμία πίκρα. Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι οπαδός μίας ομάδας να είσαι και διοίκηση. Συγκρούονται μέσα μου οι σκέψεις, όμως λειτουργώ με γνώμονα το καλό της ομάδας. Πολλά προβλήματα υπήρχαν μέχρι τώρα στην ομάδα αλλά πιστεύουμε ότι βήμα-βήμα θα είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίζουμε και να βάζουμε τον πήχη έστω ένα πόντο ψηλότερα».

«Για το καλό του Ηρακλή»


Για το θέμα Μαρκές, ο πρόεδρος του Ηρακλή τόνισε: «Ήταν να κάνουμε μία κουβέντα, θα δούμε τι θα γίνει। Ότι είναι να γίνει, θα γίνει για το καλό του συλλόγου

Για τα μεταγραφικά είπε: «Όσο υπάρχουν ακόμη μέρες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, είναι όλα ανοιχτά। Πιστεύω είμαστε πλήρεις, αλλά αν προκύψει και κάποιο... κερασάκι δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Είτε υπάρξει πάντως προσθήκη, είτε αποχώρηση θα είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής. Αν έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να γίνει μία ακόμη κίνηση θα την κάνουμε. Η ομάδα πάντως αυτή την στιγμή δεν πιστεύω ότι έχει τέτοια ανάγκη.


Θέλω ο κόσμος του Ηρακλή να αισθάνεται ήρεμος και να προστατεύει την ομάδα με την στάση του στο γήπεδο। Δεν θέλω να υπάρχει φέτος ούτε μία τιμωρία. Θέλω να τραγουδάνε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή έχουν κάνει πολύ μεγάλα βήματα εξέλιξης. Διαπιστώνω καθημερινά πως ξεφυτρώνουν καινούριοι σύνδεσμοι. Είναι πολύ ενθαρρυντικά αυτά τα μηνύματα. Να είναι δίπλα στην ομάδα και στα καλά και στα δύσκολα. Εκεί χρειάζεται η ομάδα στήριξη.


Τα παιδιά κάνουν πολύ καλή προετοιμασία και χρειάζονται την στήριξη του κόσμου। Να νιώθουν ότι ο κόσμος μας στηρίζει και μας προφυλάσσει από κακοτοπιές. Με ενδιαφέρει να προστατέψουν αυτό το όνειρο. Ίσως εκεί χάσω κι εγώ την πίστη μου, αν δεν το κάνουν. Όσο θα προστατεύει την διοίκηση και την ομάδα ο κόσμος, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Τα προβλήματα θα τα φέρουμε εις πέρας. Ήδη έχουμε ξεπεράσει πολλά από αυτά».


Τέλος, είπε: «Του χρόνου αυτό που θέλω είναι να μην χρωστάει η ομάδα σε κανέναν। Είμαστε κοντά σε αυτό. Να τελειώσουμε το έργο της εξυγίανσης. Προς το παρών δεν έχουμε τόσο μεγάλη οικονομική δυνατότητα. Εμείς ακόμη παλεύουμε με πιο λίγα μέσα. Δεν θέλω να βάζω όρια σε ότι αφορά τα διαρκείας. Αν ο κόσμος κάνει κέφι να έρθει στην παρέα του Ηρακλή και να την βοηθήσει, μεγάλη μου χαρά.


Θα θέλαμε πολύ να μας βοηθήσει παίρνοντας κάποιο διαρκείας. Αν δεν μπορεί να πάρει διαρκείας, ας έρθει στο γήπεδο να χειροκροτήσει και φυσικά να μην κάνει το παραμικρό για να τιμωρηθεί η ομάδα. Θέλω να είμαστε ευρωπαϊκή ομάδα». Ο Αντώνης Ρέμος επισήμανε ακόμη ότι: «Θα δω και το επόμενο φιλικό και έπειτα θα επιστρέψω να κάνω λίγες διακοπές. Μετά μας περιμένουν 30 τελικοί».

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Ενας ΠΑΟΚ που τα είχε όλα...

Κάτι παραπάνω από ενθουσιασμό σκόρπισε στους 24।000 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ... Ο «Δικέφαλος» κέρδισε την Ουντινέζε με 3-1, αλλά το τελικό σκορ είναι απλά η επιβεβαίωση μιας ωραίας βραδιάς για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Ο «Δικέφαλος» είναι άλλη ομάδα σε σχέση με πέρσι και με τη χθεσινή του εμφάνιση, μοίρασε υποσχέσεις...Σε διάταξη 4-2-3-1 ο ΠΑΟΚ (με εξαίρεση κάποια κρούσματα κακής συνεννόησης στην άμυνα), είχε καλή οργάνωση και ανάπτυξη του παιχνιδιού, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, πέτυχε τρία γκολ και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ.Ο Σάντος, βέβαια, έχει φέτος και πολύ περισσότερες λύσεις σε σχέση με πέρσι. Πρώτος και καλύτερος, ο «Ζλάταν των φτωχών». Αν και ανέτοιμος, ο Μουσλίμοβιτς ξεκίνησε κι έπαιξε για 29 λεπτά, στα οποία έδειξε ότι είναι ο φορ περιοχής που χρόνια έψαχνε ο ΠΑΟΚ. Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, καλός στο ψηλό παιχνίδι και με εξαιρετικά «τελειώματα». Όπως στη φάση του 13΄ όταν με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.Όλα τα νέα αποκτήματα, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο την παράσταση την έκλεψαν δύο... πιτσιρίκια. Ο Γεωργίου σε ρόλο αριστερού χαφ μοίρασε δύο γκολ. Το πρώτο στον συμπαίκτη του στη β΄ ομάδα πέρσι, Αθανασιάδη στο 56΄ και το δεύτερο στον Λάκη στο 58΄. Η Ουντινέζε είχε ισοφαρίσει στο 19΄ με τον Ντι Νατάλε, ύστερα από λάθος του Χαλκιά.Πριν το παιχνίδι, ο Ζαγοράκης είχε καλέσει στην Τούμπα τους εκπροσώπους των συνδέσμων, αλλά με 150 άτομα, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε... νουθεσίες για να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν κι αυτά των Σερρών και ανανέωσε το ραντεβού με τους επικεφαλής των συνδέσμων για τις 25 Αυγούστου, για μία περισσότερο διεξοδική συζήτηση.
ΠΑΟΚ : Χαλκιάς, Αραμπατζής (46΄ Σνάουτσνερ), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Δάρλας (64΄ Βιεϊρίνια), Βερόν (46΄ Ηλιάδης), Μπαλάφας, Κονσεϊσάο (46΄ Λάκης), Ίβιτς (46΄ Μπακαγιόκο), Κωνσταντινίδης (46΄ Γεωργίου), Μουσλίμοβιτς (29΄ Αθανασιάδης, 64΄ Αναστασάκος)।
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ : Χαντάνοβιτς, Νεφ (69΄ Μπάστα), Πασκουάλε, Ντ΄Αγκοστίνο (85΄ Κορβέτο), Μορέρο, Λούκοβιτς, Πέπε (66΄ Ίσλα), Ινλέρ, Σάντσες, Ντι Νατάλε (66΄ Πίντσι), Κουαλιαρέλα (66΄ Φλόρες).

«Λάμψη» Αγρίτη και πρώτη νίκη

Την πρώτη του νίκη επί ολλανδικού εδάφους πέτυχε ο Ηρακλής. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν της Σπάρτα Ρότερνταμ με 2-1 με τον Πεντράθα να δηλώνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 14’ με τον Αγρίτη ύστερα από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ και πάλι ο Αγρίτης στο 19’ διαμόρφωσε το 2-0, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Επστέιν. Η Σπάρτα μείωσε σε 2-1 με σουτ του Βάλκενμπουργκ στο 33’. Στο 85΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας Κολίγκι, διότι έδιωξε την μπάλα εκτός περιοχής με τα χέρια, προ προφανούς κινδύνου σε επίθεση των αντιπάλων. Την θέση του πήρε κάτω από τα δοκάρια ο Μέλκας για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (την ώρα, που προθερμαινόταν, για να πάρει θέση στο παιχνίδι, ούτως ή άλλως), με την ελληνική ομάδα να κλείνει τον αγώνα, βεβαίως, με αριθμητικό μειονέκτημα). Η σύνθεση του Ηρακλή: Κολίγκι, Σαρακατσάνος, Φούφουλας (77΄ Μοσχάκης), Παπαζαχαρίας (63΄ Κατσαμπής), Ιωαννίδης (46΄ Γιαννούλης), Μάρτος (46΄ Μπούρμπος), Ασλανίδης (86΄ Μέλκας), Γκαρσία (46΄ Παπαστεριανός), Πιτσόκος (63΄ Κομβολίδης), Εσπστέιν (46΄ Γιάντσης), Αγρίτης (63΄ Ψυχογιός).Πεντράθα: «Βγαίνει η δουλειά που κάνουμε»Μετά τον αγώνα ο Ανχέλ Πεντράθα δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ένας αγώνας, που χρησιμοποιήθηκε από την δική μας πλευρά για πολλές και σε μεγάλη διάσταση δοκιμές κατέληξε με νίκη μας. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο συνδυασμός για την περίοδο, που διανύουμε και για την ουσία τέτοιων αναμετρήσεων. Προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε το να πάρουν όλοι χρόνο συμμετοχής, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο και όλα τα παιδιά μας έδωσαν μία πολύ θετική αίσθηση. Βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, ολοένα και περισσότερο, την δουλειά των προπονήσεων να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο αυτών των αναμετρήσεων προετοιμασίας. Είδαμε να δημιουργούμε, με οργανωμένο παιχνίδι, φάσεις, να βρίσκουμε τον δρόμο προς τα δίχτυα με σχετική ευχέρεια και να αμυνόμαστε σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα με συστηματοποιημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Ολα αυτά μέσα από το σκληρό πρόγραμμα, που ακολουθούμε σε καθημερινή βάση και το οποίο θα συνοδεύσει την προσπάθειά μας στη συνέχεια, με συνέπεια να αισιοδοξούμε και για παραπέρα βελτίωσή μας, ως αγωνιστικό σύνολο».

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Να ‘τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές!

Η εθνική ομάδα εφήβων βάδισε για τα καλά στα χνάρια των ανδρών και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου! Υπό τους ήχους του διαχρονικού «final countdown» και τα τρελά πανηγύρια από τους 3।000 Έλληνες που βρέθηκαν στο κλειστό του Πύργου, η «γαλανόλευκη» στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα στη Λιθουανία (57-50) και έβαλε γερή υποθήκη για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Τα τρομερά «μωρά» του Γιώργου Βλασσόπουλου ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του στο Ευρωμπάσκετ των εφήβων και κατέκτησαν το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε επίπεδο εφήβων.Η συνταγή του ομοσπονδιακού προπονητή περιλάμβανε λίγο από... έφηβους του 1995, αλλά και από άνδρες του 2008! Αλλωστε, στο προπονητικό τιμ της ομάδας βρίσκεται και ο Γιώργος Προεστός, ο άνθρωπος που είχε ηγηθεί της εφηβικής ομάδας προ? 13ετίας και δεν θα μπορούσε να λείπει το άρωμα του παγκοσμίου της Αθήνας. Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα, ομαδικότητα, πάθος και εξαιρετικό μπάσκετ ανά διαστήματα.Ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ έδειξε ότι έχει το σθένος και τη δύναμη για να γυρίσει το ματς και να ανταποκριθεί στις δύσκολες καταστάσεις. Παρά την πίεση και το άγχος, υπήρχε η φλόγα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που δεν μπορούσε να νικηθεί από κανέναν. Ούτε από τα -αν μη τι άλλο- φιλότιμα παιδιά της Λιθουανίας, τα οποία διεκδίκησαν μια θέση στο όνειρο. Μόνο που η δική τους ήταν η 2η. Η πρωτιά ανήκε στην δική μας ομάδα, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ και ?εκτός των άλλων- παρέμεινε αήττητη για 24ο παιχνίδι χωρίς ήττα!Κι όλα αυτά έχοντας να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ατυχία. Ο σοβαρός τραυματισμός του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, ένας από τους καλύτερους παίκτες της εθνικής, δεν επηρέασε τους υπολοίπους. Αντίθετα. Τους συσπείρωσε και τους έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο. Να παίξουν και γι αυτόν! Όπως και έγινε. Ο ημιτελικός με την Κροατία το απόγευμα του Σαββάτου (82-62) ήταν το... προεόρτιο του μεγάλου τελικού και χθες το βράδυ μια παρέα από 17άρηδες και 18άρηδες έκαναν την Ελλάδα να παραμιλάει από περηφάνια.Το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού περνάει σε δεύτερη μοίρα. Η ουσία μετράει. Και η ιστορία έγραψε. Η εθνική ομάδα εφήβων του 2008 είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης!
Τα δεκάλεπτα: 6-11, 27-25, 43-38, 57-50ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 2, Καραθανάσης, Παπανικολάου 10(1), Γεωργάκης, Σλούκας 16(1), Παππάς 14(2), Κασελάκης 7, Σαρικόπουλος 8(11ριμπ.).
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μασάλσκις): Καΐρις, Σαπιέγκα, Πετσιουκεβίτσιους 4, Μπερτάσιους 8, Γάσκα 9(1), Σλέζας 3(14ριμπ.), Μπιρούτα 2, Μοντεγιούνας 17, Κατζεβίτσιους 7(1).