Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Πυκνό χιόνι στην Κοζάνη.

- 'Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
- Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
- Δείτε τον καιρό μέχρι την Πέμπτη.

Μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και πιθανώς την Κρήτη και τις Κυκλάδες.
Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών για πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν. Οπως αναφέρει, ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας .


Μεγάλη ταλαιπωρία για περισσότερους απο 400 επιβάτες πουπαρέμειναν για περίπου 5 ώρες έξω απο το λιμάνι της Ρόδου καθώς το Blue Star 1 δεν μπορούσε να δέσει , εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Επίσης το πλοίο ''Παναγία η θαλασσινή" δεν απέπλευσε απο τα Μεστά της Χιού με προορισμό το Λαύριο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Οι 10 επιβάτες θα φύγουν με άλλο πλοίο της εταιρείας στις 22.00, για το λιμάνι του Πειραιά.

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο του πλοίου "Διαγόρας" απο Πειραιά για Αστυπάλαια, που ήταν προγραμματισμένο για τις 15.00.

Από το πρωί βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε συναγερμό, ενώ πολλοί δρόμοι του λεκανοπεδίου πλημμύρισαν.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν στον δήμο Αχαρνών, όπου πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λεωφόρος Καραμανλή όπου για πολλοστή φορά συσσωρεύτηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες, ενώ πολλά αυτοκίνητα λόγω του νερού ακινητοποιήθηκαν.

Με αλυσίδες, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου του νομού Φλώρινας. Πρόκειται για την εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και τις επαρχιακές οδούς Αετού Νυμφαίου και Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου ενώ χιονίζει μέσα στην πόλη της Φλώρινας και την Κοζάνη.


Στιγμιότυπο απο την πόλη της Κοζάνης.



Η πρόγνωση του καιρού

Για την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας πολύ ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Νότιοι θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στα ανατολικά πελάγη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη και από το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγιδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που κατα τόπους θα είναι πολύ ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα τοπικής καταιγίδας.οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Τη Δευτέρα προβλέπονται στα βορειοδυτικά τοπικές νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με παροδικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ, στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και και στα υπόλοιπα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα πελάγη πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια.

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά νότιοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: