Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΤΟΞΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Oι επιστήμονες συνιστούν μεγάλη προσοχή, στους κατοίκους της Ηπείρου και συγκεκριμένα των περιοχών Άρτας - Φιλιππιάδας - Ιωαννίνων - Πρέβεζας, να μην ψαρεύουν και να μην καταναλώνουν ψάρια από τη λίμνη Ζηρού, ΚΑΘΟΛΟΥ, γιατί η τοξίνη ενός επικίνδυνου κυανοβακτηρίου, συγκεντρώνεται στους ιστούς των ψαριών και είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Το εν λόγω βακτήριο συναντάται στη Βόρεια Ευρώπη και για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις στα νότια της Γηραιάς Ηπείρου.
Το Planktothrix rubescens, όπως λέγετε, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς παράγει μια τοξίνη που χαρακτηρίζεται ηπατοτοξίνη και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει νέκρωση του ήπατος, ενώ σε μικρές δόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγεί σε καρκινογενέσεις.

http://www.newsit.gr/?pname=ReportIt

Δεν υπάρχουν σχόλια: