Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Στο νοσοκομείο ολόκληρη οικογένεια από διαβολόχορτο



   
Το δηλητηριώδες χόρτο, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο...

ωστόσο επειδή μοιάζει με βλίτο, πολλοί μπερδεύονται. Κάπως έτσι φαίνεται να έπαθε και η οικογένεια. Μέσα στα αθώα χόρτα που κατανάλωσε, πρέπει να ήταν μπερδεμένο ένα διαβολόχορτο και... βρέθηκαν όλοι μαζί στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης.
 
Ο πατέρας, η μητέρα και τα δύο παιδιά τους - αγόρι & κορίτσι- έκαναν πλύση στομάχου και μετά από θεραπευτική αγωγή, η κατάστασή τους καλυτέρευσε και βγήκαν από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
 
Πώς να ξεχωρίζετε το διαβολόχορτο
Το διαβολόχορτο είναι ένας απλωτός θάμνος, με αρωματικά άνθη σε σχήμα τρομπέτας, που στέκονται όρθια, και με αγκαθωτούς καρπούς. Τα κοτσάνια είναι αγκαθωτά και σχετικά λεπτά συγκρινόμενα με το υπόλοιπο φυτό. Τα φύλλα είναι πλατιά χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 
Τα συμπτώματα που προκαλεί
Η κατανάλωσή του από τον άνθρωπο προκαλεί ταραχή, έντονη ναυτία, διαστολή της κόρης των ματιών, θολούρα και κακή εστίαση στην όραση, ταχυπαλμία, έντονο αποπροσανατολισμό, απώλεια μνήμης, απώλεια χρόνου, ντελίριο, ευαισθησία στο φως και στο θόρυβο, ξηρό στόμα και μάτια, ρινορραγία, απώλεια ελέγχου του σώματος. Σε αρκετές περιπτώσεις, προκαλεί και υπερθερμία, η οποία σκοτώνει εγκεφαλικά κύτταρα, επιφέρει κώμα, σπασμούς, ακόμα και θάνατο...
 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=29430&catid=6&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: