Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

ΗΡΑΚΛΗΣ
1908

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ  
No Ηρακλής, Νο Παρέλαση !!! (Video)

 28/10/2011


Οι φίλαθλοι του Ηρακλή έδωσαν το παρών στο σημερινό ραντεβού στην παρέλαση και μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο απέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η παρέλαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κάτι ανάλογο δεν έχει προηγούμενο αφού δεν έγινε ποτέ ξανά .

Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ο Ηρακλής!

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 

Μαύρη μέρα για τον «Γηραιό»

Αφότου το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, έρχεται και η ΕΕΑ να αποκλείσει εντελώς τον Ηρακλή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η Επιτροπή δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στον «Γηραιό» (όπως έκανε αντίθετα με Λεβαδειακό, Δόξα, ΑΕΛ και Πανσερραϊκό) και οριστικοποίησε πως εκείνος θα αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Ηρακλής (που εξετάζεται το αν κατέθεσε καν φάκελο) δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ. Δεν πήρε, δε, ούτε προθεσμία για να καταθέσει νέο -όπως έγινε με κάποιες άλλες ομάδες που έχουν τυπικές εκκρεμότητες να διευθετήσουν. Έτσι, πλέον θεωρείται και επίσημα ομάδα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Αντίθετα, ο δρόμος για να θεωρηθούν ομάδες της Σούπερ Λίγκας (εφόσον Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν δικαιωθούν την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο) άνοιξε και επίσημα για τους Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό.

Όπως ήταν γνωστό απ’ την περασμένη Τρίτη, μόνο το τυπικό απέμενε για να αδειοδοτηθούν οι δύο ομάδες (αλλά και οι ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και μόνο η προσωρινή διαταγή που είχαν εξασφαλίσει τότε Καβάλα και Βόλος δέσμευε την Επιτροπή από το να τους παρέχει άδεια.

Παρόλο, λοιπόν, που αυτό έγινε και για τις τέσσερις ομάδες τη Δευτέρα, αξίζει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις της Δόξας και του Λεβαδειακού έγινε κατά πλειοψηφία (και όχι ομόφωνα, όπως για ΑΕΛ και Σέρρες), αφού κάποια μέλη της Επιτροπής ψήφισαν εναντίον, λόγω της εμπλοκής τους στην υπόθεση με τα στημένα.
Θα καταθέσει εντός της ημέρας ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει τη 2η αγωνιστική Άμεση είναι η αντίδραση της ΠΑΕ Ηρακλής για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να κηρύξει αναρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο και να κρατήσει τον Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λίγκα.

Συγκεκριμένα, ο «Γηραιός» θα καταθέσει εντός της ημέρας ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και μέσα στην εβδομάδα θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να βρει εκεί το δίκιο του.

Μάλιστα, η «κυανόλευκη» ΠΑΕ αναμένεται να στείλει επιστολή στην UEFA, ζητώντας την παρέμβαση του Μισέλ Πλατινί. Σε αυτή θα αναφέρονται αναλυτικά, τεκμηριωμένα και μεταφρασμένα όλα όσα έχουν διαδραματιστεί σχετικά με την ασφαλιστική ενημερότητα.

Η επιστολή ενδεχομένως να σταλεί και εντός της ημέρας στην UEFA και είναι δύσκολο να… χαθεί, αφού ο Μάριος Λευκαρίτης (αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας) είναι πολύ καλός φίλος με τον Ανδρέα Παντελή.

Άλλωστε, ο πρόεδρος του Ηρακλή δήλωσε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, δεν θα μας τρομάξει και δεν θα μας σταματήσει κανείς».

Ο Μαμαντού Μπαγκαγιόκο ενημερώθηκε για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, αλλά είπε στον κ. Παντελή πως δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί στη Football League με τον Ηρακλή. Ο πρόεδρος του «Γηραιού» εγγυήθηκε στον επιθετικό από το Μάλι πως δεν υπάρχει πρόβλημα το συμβόλαιο και τα μπόνους που συμφώνησαν οι δύο άνδρες στη μεταξύ τους συνάντηση.

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας ο Τζίμι Μανφρουά να πάει στη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει στον Ηρακλή, αφού τόνισε στη διοίκηση ότι δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε κατηγορία με την ομάδα. Αντίθετα, ο Σιλβέν Μονσορό δεν πρόκειται να έρθει αν οι «κυανόλευκοι» δεν αγωνίζονται φέτος στη Σούπερ Λίγκα!

Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνα με πληροφορίες ο Ηρακλής κέρδισε την αιτηση αναίρεσης
Με ψήφους 2-1 ο Ηρακλής κατάφερε να επιστρέψει την υπόθεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ και να διεκδικήσει την παρουσία του στην ΣουπερλίγκαΗ ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής :
Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δίκασε την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης κατά της υπ' αριθμόν 133/2011 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (Ε.Π.Ο.).

Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.
Δέχεται κατά πλειοψηφία την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
Ακυρώνει την υπ’ αριθ. 133/2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.
Παραπέμπει την υπόθεση προς περαιτέρω εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., συντιθέμενη από άλλους δικαστές, της από 23/05/2011 έφεσης της προσφεύγουσας κατά της υπ’ αριθμ. 195/2011 Απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της «SUPERLEAGUE» και της ΠΑΕ «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».


 http://www.iraklis1908.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=391:2011-08-26-15-24-21&catid=34:2011-07-28-15-59-56&Itemid=129
«Παράνομη η έναρξη του πρωταθλήματος»

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται στην Κυβέρνηση, αλλά και σε όλους τους φορείς του ελληνικού αθλητισμού εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής.

Οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν πως δίνουν αγώνα κατά της έναρξης του πρωταθλήματος, την οποία θεωρούν παράνομη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Όλοι οι φορείς του Ελληνικού αθλητισμού, ακόμη και η Κυβέρνηση, αποφάσισαν ότι τα πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τακτοποιημένα και ότι δεν υφίσταται εκκρεμότητα σε επίπεδο Δικαίου. Την ώρα, κατά την οποία η UEFA αναζητά να βρει άκρη στο μεγαλειώδες σκάνδαλο, η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην πάρει θέση. Σαν να μη συνέβη το παραμικρό.

Να τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ βρίσκεται σε φάση κορύφωσης στην διεκδίκηση του δικαίου, που είναι με το μέρος της και διεξαγάγει αγώνα κατά της έναρξης της Super League 2011-2012, λόγω των κραυγαλέων εκκρεμοδικιών, που υπάρχουν και τις οποίες μόνο οι αρμόδιοι φορείς δεν «βλέπουν». Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η καταληκτική απάντησή μας στην παρανομία, που πάει να συντελεστεί, με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Υ.Γ. Ο κόσμος του ιστορικότερου Συλλόγου της Μακεδονίας, ανέμενε από τα μέλη της Κυβέρνησης, αλλά και από τους υπολοίπους πολιτικούς, που εκλέγονται στην περιοχή, διαφοροποίηση θέσης. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Άπαντες κρίνονται…»

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ». 
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/217225/paranomi-i-enarxi-tou-protathlimatos/

«Γελάει όλη η Ελλάδα για το ποδόσφαιρο μας»

«Γελάει όλη η Ελλάδα για το ποδόσφαιρο μας» 

Αιχμηρή ανακοίνωση από ΠΑΕ Ηρακλής. Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής σύμφωνα με την οποία λέει πως «γελάει όλη η Ελλάδα με αυτούς που επιχειρούν να πείσουν πως το μίασμα για το ποδόσφαιρο μας είναι ο Ηρακλής».Αναλυτικά η ανακοίνωση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ:

«Τόσο καιρό μεγάλα λόγια, κούφιες υποσχέσεις και πολιτικάντικες φανφάρες. Αποτέλεσμα, να γελάει όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη με τους θεσμικούς παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Να γελάει με αυτούς, που επιχειρούν να πείσουν ότι το ‘μίασμα’ για το ποδόσφαιρό μας είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ, τον οποίο, μάλιστα, το σύστημα των στημένων στόχευε και στοχεύει.

Πάρτε το απόφαση ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα αγωνίζεται εκεί, που ανήκει και θα συνεχίσει να ‘χαλά’ τη ‘συντροφιά της διαπλοκής’. Όσο για εκείνους με τις μεγαλόστομες εξαγγελίες, τους αφήνουμε… ‘απογοητευμένους’ στους μεγαλοσχήμονες θώκους τους…

Ντροπή…

Υ.Γ. ΗΡΑΚΛΗΣ, Super League 2011-2

Πηγή:sport-fm.gr

Θέμα καθαίρεσης του Πιλάβιου

Θέμα καθαίρεσης του Πιλάβιου Το νέο αίτημα του Ηρακλή

Την άμεση διεξαγωγή έρευνας για την απόφαση των αρμόδιων οργάνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας να τον υποβιβάσουν ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ο Ηρακλής.

Οι διοικούντες τον «Γηραιό» απέστειλαν αντίγραφο του φακέλου που κατέθεσαν στο CAS και στην UEFA, θέτοντας ζήτημα καθαίρεσης του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sportday, στον φάκελο των «κυανόλευκων» υπάρχουν στοιχεία κατά του ισχυρού άνδρα της ΕΠΟ και του Αστέρα Τρίπολης και αν το Ανώτατο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο αποφασίσει πως είναι αρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν εξελίξεις που θα δικαιώσουν το σύλλογο.

Στο στόχαστρο ο Χαραλάμπους

Εκτός από τα εξωαγωνιστικά, όμως, στον Ηρακλή ασχολούνται και με τα μεταγραφικά. Στο στόχαστρο του Μάκη Κατσαβάκη βρίσκεται ο Ηλίας Χαραλάμπους, με τον οποίο υπάρχει επικοινωνία ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον «Γηραιό».

Ο 31χρονος αμυντικός δεν υπολογίζεται από την Ομόνοια και είναι διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα, ακόμα και αν οι Θεσσαλονικείς αγωνιστούν τελικά στη Football League.

Πηγή: sport-fm.gr

Ψωμιάδης και με την βούλα !


Στα χέρια του  Μάκη Ψωμιάδη πέρασε πλέον ο Ηρακλής αφού  σήμερα τα ξημερώματα «έπεσαν» και οι τελευταίες υπόγραφες , επιβεβαιώνοντας έτσι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του iraklis News


Μετά από συζητήσεις που διήρκησαν περίπου ένα μηνά οι δυο πλευρές συμφωνήσαν σε όλα και έτσι η συμφωνία επιτευχθηκε με όρους και ρήτρες που υπάρχουν για να είναι καλυμμένοι και ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Ηρακλής.

Χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΓΣ Κωνσταντίνος  Γωγάκος ταξίδεψε εσπευσμένα στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Μάκη Ψωμιάδη. Δεν είχαν και πολλά να πουν από την στιγμή που απλά έπρεπε να υπογραφούν ορισμένα έγγραφα που αφορούν την συνεργασία τους.
Έτσι όλα θα επισημοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην γενική συνέλευση  που θα υπάρξει στο Ιβανώφειο και τότε και τυπικά θα ανάψει το πράσινο φως για την έλευση του έλληνα επιχειρηματία στην ομάδα.
Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ήδη ο BIG MAC ξεκινάει την μετακόμιση στην Θεσσαλονίκη και αναζητεί σπίτια για τους παίκτες της ομάδας του.

Ο Ημίθεος επιστρέφει


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινησει. Ο χρόνος πλέον κυλάει υπέρ του Ηρακλή. Σίγουρα αυτη η καθυστέρηση που υπήρξε έχει εκνευρίσει πολλους, αλλά είναι για το καλό της ομάδας.
Οριστικά στην γενική συνέλευση του ΓΣ αλλά και της ΠΑΕ θα ανοίξουν επίσημα τα χαρτιά. Μέχρι τότε όμως τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί. Η κατάσταση είναι οριστική για τον Ηρακλη, που αποκτάει ξανά το ροπαλό του και ειναι έτοιμος για να αποκτήσει ένα όραμα και κυρίως μια προοπτική. Πολλά ακούγονται , κάποια προσπαθούν να αγγίξουν την πραγματικότητα. Κάποια ειναι εντελώς  άσχετα. Σας είχαμε μεταφέρει ότι δεν τίθετα κανένα θέμα Παντελή  και πλέον αυτό βγαίνει απο παντού. Σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα για τον Ηρακλή. Ϊσως μια απο τις σημαντικότερες της ιστορίας του. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο αφορά την δημοσιοτητα που θα πάρει το θέμα για την επόμενη μέρα του Ηρακλή. Ο Ημίθεος επιστρέφει 


Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην UEFA κατά του κ. Σοφοκλή Πιλάβιου και της ΕΠΟ, με τρεις κατηγορίες

Συγκεκριμένα οι «κυανόλευκοι» κατηγορούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τους εξής λόγους :
α) κατάχρησης εξουσίας
β) της παραβίασης Κανόνων Δικαίου της UEFA
γ) της δυσφήμισης της UEFA και του ποδοσφαίρου στον Ελληνικό και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η συγκεκριμένη καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ ο φάκελος της σχετικής δικογραφίας θα παραδοθεί εντός των προσεχών ημερών στην UEFA και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Ο Ηρακλής αδικήθηκε»


«Ο Ηρακλής αδικήθηκε»
Η απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης αδίκησε τον Ηρακλή, σύμφωνα με τον Λάκη Σημαιοφορίδη.
Όντας στο νομικό επιτελείο του Ηρακλή ο Λάκης Σημαιοφορίδης έχει καθημερινή επαφή με τα θέματα που αφορούν την υπόθεση της αδειοδότησης της ομάδας, τονίζοντας πως η απόφαση ήταν άδικη.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» ο κύριος Σημαιοφορίδης αναφέρθηκε στην αδειοδότηση, στην ΕΠΟ και στους φακέλους αλλά και στις πιθανότητες που έχουν οι «κυανόλευκοι» να μείνουν στη Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Αρχικά για την υπόθεση με την αδειοδότηση επεσήμανε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η αισιοδοξία μου για την υπόθεση του Ηρακλή πήγαζε από την γνώση ενός ανθρώπου που πιστεύει ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε κάθε τομέα. Περίμενα να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης και ίση μεταχείριση αλλά όταν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία και υπάρχει άνιση μεταχείριση και εσφαλμένη κρίση, οι αποφάσεις μπορεί να είναι διαφορετικές. Για όσους γνωρίζουν τον χώρο, ειδικά οι δικηγόροι γνωρίζουν πολλά πράγματα, επιβλήθηκε μια αυστηρότατη ποινή και το ερώτημα μου είναι αν στην θέση του Ηρακλή ήταν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, υπήρχε περίπτωση να τους υποβιβάσουν; Για την περίπτωση με τα δελτία και για να μάθει και ο κόσμος σας αναφέρω τα εξής, είχε δοθεί προθεσμία υπομνήματος μέχρι την Τρίτη και την Τετάρτη εκδόθηκε απόφαση. Από την μεγάλη μου εμπειρία γνωρίζω ότι τέτοιες αποφάσεις ουδέποτε λήφθηκαν σε μία ώρα ή σε μία μέρα, όποιος το ακούει καταλαβαίνει τι λέω. Αφού και οι 2 ομάδες κατέθεσαν τα υπομνήματα την Τρίτη, τότε θεωρητικά ο εισηγητής της υπόθεσης θα έπρεπε να πάει να πάρει τον φάκελο, να τον μελετήσει και μετά να αποφασίσει, δεν ξέρω αν έγινε έτσι. Αυτές οι αποφάσεις δεν βγαίνουν σε τόσο μικρό χρόνο, το ίδιο μπορούμε επίσης να πούμε και για την πρωτοβάθμια απόφαση για το ίδιο θέμα από την Superleague, όποιος με ακούει τώρα αντιλαμβάνεται τι θέλω να πω. Έτσι επιμένω ότι ο Ηρακλής αδικήθηκε από την απόφαση και δεν το λέω έτσι, το λέω και το πιστεύω, η πιο σωστή ποινή για μένα θα ήταν 6 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Η ακραία αυτή περίπτωση επιβολής ποινής μου αφήνει πολλά ερωτηματικά».
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εγώ δεν ήμουν δικηγόρος του Ηρακλή αλλά ήθελα να βοηθήσω, μετράει όμως φαίνεται ποιος έχει γνωριμίες στα κέντρα αποφάσεων. Με στενοχωρεί όλο αυτό και βλέπω καθημερινά αγνούς φίλους του Ηρακλή, που το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι η αγάπη τους για την ομάδα, να με ρωτούν για την υπόθεση και να κλαίνε. Δυστυχώς όμως βλέπω ακόμη να γίνονται πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που γινόταν πριν από 30 χρόνια όταν ήμουν ακόμη ποδοσφαιριστής. Τελευταία όπως ξέρετε ακούγεται πολύ ένα όνομα ενός υπαλλήλου της ΕΠΟ και πριν από 2 χρόνια, ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ είχα υποβάλλει επίσημα στον κ. Πιλάβιο ένα έγγραφο και τον είχα ενημερώσει για ένα θέμα που αφορούσε σε αυτόν τον υπάλληλο αλλά δεν έγινε τίποτε. Επίσης, επί προεδρίας του κ. Γκαγκάτση στην ΕΠΟ, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε υποπέσει σε ένα άλλο παράπτωμα, είχε κάνει και τότε παρανομία και ήταν να τον διώξουν από τότε από την ΕΠΟ αλλά δυστυχώς κάποιοι κύριοι των ενώσεων που σήμερα κάνουν τους ανήξερους δεν άφησαν να συμβεί αυτό. Έτσι παρέμεινε στην θέση του και μάλιστα όταν ήρθε ο κ. Πιλάβιος τον έκαναν και προϊστάμενο στις μεταγραφές».
Για το ποιος έχει στα χέρια του τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι ένα μπάχαλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Δυστυχώς, οι ομάδες της επαρχίας έρχονται σε 2η μοίρα γιατί υπάρχουν κάποιοι άλλοι στα κέντρα αποφάσεων και δυστυχώς οι ομάδες της επαρχίας δεν φρόντισαν να αντισταθούν σε αυτή την κατάσταση, αυτό το ζούμε όλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θα έπρεπε πάντως, κατ` αρχήν, οι μεγάλοι να βάλουν μια τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να υπάρχει ισότητα, ίση μεταχείριση και να γίνονται πρωταθλήματα πραγματικά, γιατί αυτά που γίνονται δεν είναι δυνατόν να λέγονται πρωταθλήματα. Αναρωτιέμαι πάντως αν έχει σημασία για κάποιον να είναι πρωταθλητής Ελλάδας σε ένα πρωτάθλημα τόσο υποβαθμισμένο;».
Για το αν ο Ηρακλής υπάρχει ενδεχόμενο να μείνει στη Superleague: «Νομικά δεν έχει, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και για να εξηγήσω στον κόσμο σας λέω ότι ένα όργανο, που θα μπορούσε να αποφασίσει γρήγορα για το θέμα του Ηρακλή ήταν το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο και είχαμε στα χέρια μας απόφαση του CAS που ουσιαστικά παρέπεμπε την υπόθεση του Ηρακλή στο δικαστήριο αυτό, που είναι ένα τριμελές όργανο με πρόεδρο εν ενεργεία δικαστικό. Όπως είδατε όμως, μόλις η ομάδα των Τρικάλων έθεσε το θέμα στο δικαστήριο αυτό, αμέσως βγήκε απόφαση που έλεγε ότι είμαστε αναρμόδιοι διότι η αδειοδότηση κρίνεται σε 1ο και 2ο βαθμό από την ΕΠΟ. Προσωπικά θεωρώ ότι το διαιτητικό δικαστήριο δεν θέλησε να πιάσει μια ζεστή πατάτα στα χέρια του, αυτή είναι η άποψη μου, απέφυγε να ασχοληθεί. Έτσι έκλεισε ο δρόμος για δικαίωση κάθε ομάδας στο θέμα της αδειοδότησης. Το θέμα όμως είναι ότι η ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει προβλέψει να υπάρχει κι άλλο όργανο εκτός από πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο, θα έπρεπε στο καταστατικό της ομοσπονδίας να υπάρχει διάταξη που να λέει που θα κρίνεται τελεσίδικα το θέμα της αδειοδότησης. Εξηγώντας γιατί θα έπρεπε να υπάρχει, σας λέω το εξής, διαπιστώνεται ότι το όργανο που έκρινε τελεσίδικα το θέμα της αδειοδότησης, έχει παράνομη σύνθεση και έρχομαι εγώ ως ενδιαφερόμενος και ερωτώ την ομοσπονδία, αφού υπάρχει αποδεδειγμένα μια παρανομία, σε ποιο άλλο όργανο μπορώ να απευθυνθώ; στο CAS αν πάω, θα αργήσω. Η ΕΠΟ λοιπόν δεν έχει απάντηση, συμβουλεύεται έτσι την Uefa και σε τέτοιες περιπτώσεις η απάντηση κάθε παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι «σας παραπέμπουμε στην διάταξη τάδε του κανονισμού τάδε» και το θέμα τελειώνει διότι στο εξωτερικό θεωρούν αυτονόητο ότι υπάρχει ένας κανονισμός που πρέπει να εφαρμοστεί. Θεωρώ λοιπόν ότι σε καθαρά νομικό επίπεδο, με εφαρμογή εγχώριων ή διεθνών κανονισμών, δεν μπορεί να δικαιωθεί ο Ηρακλής όμως αν υπάρχει ίση μεταχείριση καλώ τους αρμοδίους που έχουν αδειοδοτήσει τις υπόλοιπες ομάδες να βγουν και να ανοίξουν τους φακέλους και αν ο Ηρακλής πρέπει να πέσει για αυτό το λόγο, ας πέσει και να πέσουν μαζί του και όλες οι ομάδες που επίσης δεν έχουνε τηρήσει τους κανόνες αδειοδότησης. Θυμάστε και την δήλωση του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, του κ. Κουρίδη, που είπε αν ανοίξουν οι φάκελοι να μην την πληρώσει και άλλη ομάδα».
Για το αν είναι εφικτό να ανοίξουν οι φάκελοι: «Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ, Fifa και Uefa έχουν απαιτήσει σύμβαση εμπιστευτικότητας και ακόμη και οι υπάλληλοι που είχαν πρόσβαση τους φακέλους δεν μπορούν να μιλήσουν για αυτούς, το ξέρω αυτό πολύ καλά. Όταν όμως δημιουργείται μια αναταραχή στον χώρο του ποδοσφαίρου, που έχει εξελιχθεί και σε κοινωνική αναταραχή, είναι υποχρεωμένη μια ομοσπονδία που πιστεύει ότι έχει ενεργήσει νόμιμα, να ανοίξει τους φακέλους και πιστεύω ότι ακόμη και οι φίλοι του Ηρακλή αν αποδειχθεί ότι καλώς η ομάδα δεν πήρε άδεια, θα δεχθούν τον υποβιβασμό. Υπάρχει επίσης και το πολύ σοβαρό θέμα με τις ενημερότητες, από ότι γνωρίζω υπάρχει μια απόφαση πριν από αρκετά χρόνια, που λέει ότι οι ενημερότητες πρέπει να προσκομίζονται σε πρωτότυπη μορφή. Αυτό έπρεπε να το κάνει η ΕΠΟ, που σήμερα τα βάζει με τις ομάδες ενώ η ίδια αρχικά δέχθηκε τις φωτοτυπίες από τις ομάδες και εξέδωσε δελτία. Είναι ευθύνη και του υπαλλήλου αλλά και του προέδρου και του ΔΣ της ΕΠΟ που έπρεπε να ελέγχει καλύτερα».
Για το αν ο Ηρακλής μπορεί να προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις: «Μπορεί να κάνει ο ΓΣ καθώς είναι μέτοχος, μην το ξεχνάτε αυτό, έχει το 10% και έννομο συμφέρον. Αυτά όμως είναι μέτρα που δεν πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι όσον αφορά στην παραμονή του Ηρακλή στην κατηγορία».
Για το αν ο Ηρακλής μπορεί να μείνει στη Super League εφόσον οι ομάδες γίνουν 20: «Αν συμβεί αυτό θα είναι ένα ποδοσφαιρικό πραξικόπημα, με την καλή έννοια το λέω, Αν διαισθανθεί η ομοσπονδία ότι τα έχει κάνει μπάχαλο και έχουν γίνει λάθη παντού, ίσως το κάνει αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, είναι εκτός κανονισμών τελείως αλλά είναι επίσης μια μπακαλίστικη τακτική που στην Ελλάδα ίσως βρει έδαφος εφαρμογής».

Ο Ηρακλής δολοφονείται   

                                                                         

Πριν 31 χρόνια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Μια γροθιά', με Βάσια, Σάββα και Λάκη... 

 

 

Tο σημαντικό μήνυμα, που περνά η οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ, αυτές τις μέρες της κορύφωσης της μάχης για την δικαίωση, ήταν αυτό, που προέκυψε και σήμερα, Κυριακή 22/05, από τη σύσκεψη των διοικούντων του Γυμναστικού Συλλόγου.


Το γεγονός δηλαδή, ότι τρεις κορυφαίοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου και τα πλέον διακεκριμένα μέλη της ‘κυανόλευκης’ ποδοσφαιρικής οικογένειας, Βασίλης Χατζηπαναγής, Σάββας Κωφίδης, Λάκης Παπαϊωάννου, έχουν τεθεί μπροστάρηδες στον μεγάλο αγώνα, συσπειρώνοντας σαν μια γροθιά όλο τον ‘γαλάζιο’ κόσμο, με αποφασιστικότητα και δυναμική. Αυτό έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη, συζητώντας για την τελική σύνθεση των ονομάτων, που θα διοριστούν στη νέα Διοίκηση της ΠΑΕ και επεσήμαναν ότι η ηγετική παρουσία των ‘τριών’ είναι το στοιχείο, που μετρά, ασχέτως με τους Ηρακλειδείς, που θα στελεχώσουν, εν τέλει, το συμβούλιο.


Τελικό σχήμα και διορισμός

Οσο για το τελικό σχήμα, το οποίο θα δηλωθεί αύριο, Δευτέρα 23/05 στο Πρωτοδικείο, αυτό θα καθοριστεί ανήμερα της αίτησης διορισμού, δηλαδή αύριο το πρωί. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν στον νομικό του Ερασιτέχνη, κ. Θανάση Παπαζαϊτη, ο οποίος θα καταθέσει το αίτημα.


Συγκρότηση σε σώμα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ θα προκύψει αύριο και, με βάση τα ονόματα, που θα δηλωθούν (τελικώς) στο Πρωτοδικείο, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στα Γραφεία της Μίκρας η πρώτη σύσκεψή του, με αντικείμενο τη συγκρότηση σε σώμα και την ανακοίνωση του ρόλου καθενός από τους μετέχοντες σε αυτό.