Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΠΑΟΚ


Mε το παιχνίδι στο Παγκρήτιο, όπου ο ουραγός της βαθμολογίας Εργοτέλη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ανοίγει η αυλαία της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Ο Εργοτέλης είναι η μοναδική ομάδα με μόλις 2 νίκες στο ενεργητικό της σε αυτές τις 21 αγωνιστικές! Εκτός από τον Ηρακλή (εκτός κι εντός) δεν έχει κερδίσει καμία άλλη ομάδα!
Η επιτυχία του επί του Γηραιού στο Παγκρήτιο Στάδιο, στις 13 Ιανουαρίου, είναι η μοναδική στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει ως γηπεδούχος! Στα υπόλοιπα 10, απέσπασε 6 ισοπαλίες και υποχρεώθηκε σε 4 ήττες.
Στο Παγκρήτιο έχει δώσει άλλο ένα παιχνίδι, ως τυπικά φιλοξενούμενος του ΟΦΗ, από τον οποίο συνετρίβη 1-4. Εντός έδρας έχει δεχτεί 18 γκολ, επίτευγμα που καθιστά την άμυνά του την 2η χειρότερη γηπεδούχου ομάδας (μετά τον Πανιώνιο, που έχει 19 παθητικό στη Νέα Σμύρνη!).
Επίσης, τα 14 γκολ που έχει σημειώσει καθιστούν την επίθεσή του ως την χειρότερη στο πρωτάθλημα. Τα 7 γκολ τα έχει πετύχει στις τελευταίες 15 αγωνιστικές!
Την πρώτη του φετινή νίκη μακριά από τη Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος εκτός έδρας έχει μόλις μία επιτυχία κι αυτή ένα χιλιόμετρο μακριά από την Τούμπα, στο Καυτανζόγλειο.
Ο Δικέφαλος, ο οποίος πήρε το πρώτο διπλό στο Καυτανζόγλειο, με αντίπαλο την Καλαμαριά (0-2), είχε καταφέρει να αποσπάσει μόλις έναν βαθμό (0-0 με τον Ατρόμητο) στα προηγούμενα 9 παιχνίδια ως φιλοξενούμενος!
Πάντως, εκτός έδρας έχει σημειώσει μόλις τα 4 από τα 25 γκολ που έχει στο ενργητικό του, διαθέτοντας την 2η χειρότερη επίθεση φιλοξενούμενης ομάδας, πίσω από την Βέροια, που έχει σημειώσει μόλις 3.
Τα παιχνίδια στο Περιστέρι και στο Καυτανζόγλειο με την Καλαμαριά είναι τα μόνα στα οποία δεν δέχτηκε γκολ! Στα υπόλοιπα 8, μάζεψε 15 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του (22 γκολ παθητικό)!
Να σημειωθεί ότι ο Δικέφαλος έχει τις λιγότερες ισοπαλίες (3) σε αυτά τα 22 παιχνίδια, μετά την ΑΕΚ -φυσικά- που δεν έχει καμία!
Με τη νίκη επί του Αρη έβαλε τέλος στις 4 συνεχόμενες ήττες.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει κερδίσει μόνο Καλαμαριά και Αρη στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, αλλά είναι αήττητη στις τελευταίες 3 (2 νίκες, 1 ισοπαλία).
Μόλις μία φορά έχει καταφέρει να κερδίσει ο Εργοτέλης τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη παρουσία τους στην μεγάλη κατηγορία, οι κρητικοί είχαν επικρατήσει 2-0 και μάλιστα στην Τούμπα (7/11/04). Πρωταγωνιστής ήταν ο Πάτρικ Ογκονσότο, ο οποίος είχε πετύχει και τα δύο γκολ (63`, 77`) απέναντι στον Δικέφαλο, ο οποίος αγωνιζόταν από το 39` με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Πάρη Ανδράλα. Προπονητής του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Ρολφ Φρίνγκερ και του Εργοτέλη ο Μύρων Σηφάκης. Αυτό είναι και το μοναδικό παιχνίδι, που οι "κίτρινοι" έχουν σκοράρει σε βάρος των θεσσαλονικιών!
Εκτοτε σε 4 παιχνίδια που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε 3 νίκες (όλες με σκορ 1-0), ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.
Πέρυσι, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο Κύπελλο, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει 1-0 σε νοκ άουτ παιχνίδι στην Τούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: