Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

«Αφετηρία» για... Νότια Αφρική

Τη μία και μοναδική φορά που η Εθνική ομάδα προκρίθηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου -το 1994- είχε περάσει νικηφόρα από το Λουξεμβούργο (3-1) στο προτελευταίο παιχνίδι των προκριματικών...Απόψε (6/9, 21:15, MEGA), έπειτα από δεκαπέντε χρόνια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» στην εκκίνηση της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010. Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ θέλει να αλώσει το «Γιοσέφ Μπαρτέλ», αποδεικνύοντας από νωρίς ότι θα είναι το αφεντικό του 2ου προκριματικού ομίλου. Αλλωστε, προπονητής και παίκτες γνωρίζουν καλά και το έχουν δηλώσει, πως οι επιτυχίες κόντρα σ’ αυτής της δυναμικότητας τους αντιπάλους δίνουν την πρόκριση.«Είμαστε φαβορί», παραδέχεται ο «Όθωνας», όπως από την άλλη πλευρά επισημαίνει ότι οι παίκτες του πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ, προκειμένου να μην πέσουν «θύμα» έκπληξης και να αρχίσουν με το δεξί την προσπάθειά τους για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010.Πάντως, ο «χερ Οτο» εκφράζει τις ανησυχίες του που εστιάζονται στην αμυντικογενή τακτική του Λουξεμβούργου. Το σύστημα «5-4-1» που θα παρατάξει ο τεχνικός Γκι Χέλερς, θα πρέπει να διασπαστεί έτσι ώστε η «γαλανόλευκη» να σκοράρει. Γι’ αυτόν τον λόγο ο 70χρονος Γερμανός προπονητής έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες για τη δημιουργία... ρηγμάτων από τα άκρα. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα... συνεισφέρουν οι ακραίοι αμυντικοί Σεϊταρίδης (δεξιά) και Τοροσίδης (αριστερά). Στην ομιλία του, μετά την προβολή του βίντεο του αγώνα Λουξεμβούργου - Σκοπίων, ο Ρεχάγκελ τόνισε στους διεθνείς ότι το τελικό 4-1 υπέρ των φιλοξενουμένων ήταν «μαγική εικόνα» καθώς ο αποψινός αντίπαλος της Εθνικής ομάδας δεν είχε αγωνιστεί τόσο κλειστά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε στους «εκλεκτούς» του και τα στοιχεία που είχε στα χέρια του από την έκθεση την οποία του παρέδωσε ο «κατάσκοπός» του, Χούμπερτ Νόι, που παρακολούθησε το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι τον Αύγουστο.Οσον αφορά την ενδεκάδα, ερωτηματικό φαίνεται πως προκύπτει μόνο για μία θέση και συγκεκριμένα για τον αντικαταστάτη του τραυματία Αμανατίδη. Φανέλα βασικού διεκδικούν οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς, με τον τελευταίο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Σέλτικ.
Σε 6 επίσημες συναντήσεις με το Λουξεμβούργο η Εθνική μας ομάδα μετράει ισάριθμες νίκες.
Προτάσεις από τις ομοσπονδίες του Βελγίου και της Βουλγαρίας έχουν φτάσει στην ΕΠΟ για τεστ προετοιμασίας τον Φεβρουάριο. Για τη συγκεκριμένη ημερομηνία υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση από την Κύπρο για το τουρνουά που διεξάγεται εκείνη την εποχή στη Μεγαλόνησο.Οι πιθανές συνθέσεις:ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Ζούμπερ, Κίντσιγκερ, Χόφμαν, Ρέιτερ, Στράσερ, Γκέρσον, Πάγιαλ, Μουτς, Πέτερς, Μπέτμερ, Κίτενζ.ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς (Σαλπιγγίδης), Γκέκας, Χαριστέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: