Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Όλα... Τούμπα



Πήρε "φωτιά" η μάχη του τίτλου, η οποία κορυφώνεται στην Τούμπα. Δείτε τα συν και τα πλην των τριών διεκδικητών και τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν μέχρι το φινάλε.


“Ποτέ μην ξεγράφεις την καρδιά του πρωταθλητή” έλεγε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Από το -8 ο Ολυμπιακός έφερε και πάλι τον τίτλο στα μέτρα του μία βδόμάδα πριν οι άλλοι δύο συνδιεκδικητές του τίτλου κοντραριστούν στην Θεσσαλονίκη. Η ήττα του Παναθηναϊκού (52 βαθ.) από την Καβάλα και οι νίκες του Ολυμπιακού (49 βαθ.) και του ΠΑΟΚ (47 βαθ.) σε Τρίπολη και Γιάννινα έφεραν τα πάνω-κάτω και ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα στους τρεις.

Οι οκτώ “στροφές” που θα κρίνουν τον τίτλο

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν “γολγοθά”. Αρχικά πάει στην “καυτή” Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αμέσως μετά στη Νέα Σμύρνη όπου θα αντιμετωπίσουν έναν Πανιώνιο που “καίγεται” για βαθμούς. Επίσης, πριν από αυτά τα δύο ματς υπάρχουν οι δύσκολες αναμετρήσεις με την Ρόμα για το Γιουρόπα Λιγκ. Στη συνέχεια οι “πράσινοι” έχουν κατά σειρά τον Λεβαδειακό εντός, Αστέρα Τρίπολης εκτός και την 27η αγωνιστική επιστρέφουν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να υποδεχθούν τον Ολυμπιακό και στους τρεις τελευταίους αγώνες τους παίζουν με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, εντός με τον Ηρακλή και κλείνουν το πρωτάθλημα στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ.
Ο Ολυμπιακός ξεκινάει από την Κρήτη κόντρα στον κακό του δαίμονα, Εργοτέλη. Στη συνέχεια υποδέχεται τον Ατρόμητο, πάει στον Καυτανζόγλειο για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, φιλοξενεί τα Γιάννινα και πάει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι των “αιωνίων”. Οι “ερυθρόλευκοι” έχου πιο εύκολο τελείωμα με δύο αγώνες εντός και τον Πανθρακικό εκτός. Υποδέχονται Ξάνθη, πάνε στην Κομοτηνή και την τελευταία αγωνιστική έχουν τον Άρη στο “Γ. Καρασκαϊκής.
Ο ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα πάει στην Ξάνθη ενώ στη συνέχεια φιλοξενεί τον Πανθρακικό. Στη συνέχεια ακολουθεί μία πολύ δύσκολη σειρά αγώνων με τον Άρη εκτός, την ΑΕΚ εντός και την Λάρισα εκτός, ενώ κλείνει το πρωτάθλημα με δύο εντός κόντρα σε Καβάλα και Εργοτέλη.

Τα συν και τα πλην των τριών

Τους “ερυθρόλευκους” τους είχαν όλοι ξεγραμμένους πριν λίγες εβδομάδες. Η κάκιστη εικόνα που παρουσίαζαν σε συνδιασμό με το -8 από τον Παναθηναϊκό είχε ρίξει τους πρωταθλητές στην εσωστρέφεια. Οι μόνοι που έλεγαν ακόμα και τότε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Δεν πόνταραν σε τίποτε άλλο, πως θα μπορούσαν άλλωστε με την εικόνα που παροτυσίαζε η ομάδα, παρά μόνο στην καρδιά του πρωταθλητή και στο... κόμπλεξ του δευτεραθλητή.
Ο Σέρβος τεχνικός έκανε τα απαραίτητα που δεν είχαν κάνει οι προκάτοχοι του και συσπήρωσε τους “Πειραιώτες”. Αποτέλεσμα τρεις σερί νίκες, οι δύο σε δύσκολες έδρες όπως είναι η Νέα Σμύρνη και η Τρίπολη, και η άλλη με τον Λεβαδειακό στο άδειο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί πια επί ίσης όρης τον τίτλο και όλοι ξέρουν πως σε τέτοιες οριακές καταστάσεις το πλεονέκτημα είναι πάντα για τον πρωταθλητή. Το είπε και στην αρχή της σεζόν ο Κατσουράνης.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός από αδιαφιλονίκητο φαβορί... κατάφερε να κάνει ντέρμπι αυτό που έδειχνε ότι του ανήκει. Όχι έπειδή ήταν κακός. Τα καλύτερα παιχνίδια του φέτος τα έκανε κόντρα σε ΑΕΚ και Άρη. Δύο παιχνίδια που δεν τα πήρε και έδωσε το δικαίωμα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να ελπίζει. Το ματς με την Καβάλα ήταν το πρώτο που στράβωσε για τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος δεν είχε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα. Πιθανότατα πολλοί παίκτες των “ τριφυλλιού” δεν κοιμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Ξέρουν και οι ίδιοι τι θα ακολουθήσει εάν χαθεί αυτός ο τίτλος ειδικά με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο οι τελευταίες οκτώ αγωνιστικές είναι για τις προσωπικότητες. Είναι για τους ηγέτες και τέτοιους ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερους από τους άλλους δύο. Αυτό είναι το δικό τους πλεονέκτημα.
Τώρα, αν κάποιοι πιστέυουν πως οι “πράσινοι” είναι οι πιο... διψασμένοι για το πρωτάθλημα τότε δεν έχουν μιλήσει με κάποιον στην Θεσσαλονική να τους πει τι γίνεται από το βράδυ της Κυριακής. Στις τάξεις του “δικεφάλου του βορρά” επικρατεί παροξυσμός και βλέπουν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή ως το ματς της εικοσαετίας. Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του ο ΠΑΟΚ βρίσκεται τόσο κοντά σε ένα πρωτάθλημα. Η Τούμπα είναι το μεγάλο όπλο του και η ομάδα έδειξε αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας μετά την τεσσάρα από τον ΠΑΣ και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.
Συμπερασματικά, το πρωτάθλημα πια είναι υπόθεση των τριών και ακολουθούν για όλους οκτώ τελικοί. Το ποιος θα μπει σε ρόλο οδηγού θα το δείξουν τα ντέρμπι αλλά όποιος υποτιμήσει τους “μικρούς” θα το πληρώσει.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=14821&catid=1&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: