Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη



Η νίκη - γιατρικό δεν ήρθε για τον ΠΑΟΚ, στο Καυτανζόγλειο. Ο «δικέφαλος» αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ηρακλή, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί θετικό για τους φιλοξενούμενους, εάν υπολογιστεί ότι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 45’! Έτσι μετά από έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έμεινε στην ισοπαλία και βρίσκεται στην 3η θέση με 44 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί, με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου, όταν ο Ιβιτς βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Εντίνιο, αλλά ο Πορτογάλος καθυστέρησε με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Φερνάντεζ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ιβιτς βρέθηκε εκ νέου σε πλεονεκτική θέση, απέναντι από τον Φερνάντεζ, αλλά ο γκολκίπερ του Ηρακλή έσωσε την ομάδα του.

Με τον Σέρβο άσο του ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 37’, με τον Ιβιτς εκ νέου πρωταγωνιστή, ο Μουσλίμοβιτς έλυσε τον... γόρδιο δεσμό. Επειτα από ωραία ασίστ του Ιβιτς, ο Βόσνιος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, με όμορφο πλασέ και να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται σε ιδανικό χρονικό σημείο, αλλά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους ήρθε η... κατραπακιά από την επιπολαιότητα του Βιτόλο! Ο Ισπανός αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα όταν έγινε αντιληπτός από τον διαιτητή Σπάθα να απλώνει... περήφανα το χέρι του, κι έτσι το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον «δικέφαλο» να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο.

Τα... χειρότερα ήρθαν για τον ΠΑΟΚ, λίγη ώρα μετά την έναρξη του 2ου μέρους, με τον Ηρακλή να φέρνει το ματς στα ίσια. Ηταν το 55’, όταν ο Γιαννούλης έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Μαλεζάς δεν κατάφερε να διώξει, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Γιάντσης και με πλασέ έκανε το 1-1, ισοφαρίζοντας για τους «κυανόλευκους». Οι γηπεδούχοι πήραν τα... πάνω τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να καλύψουν το κενό που άφησε ο Βίτολο, εικόνα που παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 63’, ο Γιάκομπ έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Χαλκιά, ενώ στο 66’, υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο με διαπληκτισμούς ανάμεσα στους δύο παίκτες, έπειτα από μαρκάρισμα του Γιαννούλη.

Η ένταση λειτούργησε μάλλον θετικά για τους φιλοξενούμενους που απείλησαν λίγα λεπτά μετά, συγκεκριμένα στο 75’, όταν έπειτα από το δυνατό σουτ του Αραμπατζή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος γκολκίπερ του Ηρακλή έσωσε την εστία του, αποκρούοντας στο δυνατό του Ιβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε, με τον Ηρακλή να απειλεί στο 86’ και να ισοφαρίζει τα... δοκάρια, όταν έπειτα από το απίστευτο σουτ του Επστάιν, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 88', ο Επστάιν εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπαζαχαρίας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε με τον ώμο πάνω στη γραμμή.

Τελικά, το 2ο γκολ δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες και το αποτέλεσμα δεν άφησε κανέναν απολύτως ικανοποιημένο αλλά όχι και απογοητευμένο.

*Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Βιτόλο στο Καυτανζόγλειο θα του στοιχίσει δύο αγωνιστικές ποινής, κάτι που σημαίνει ότι χάνει και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ο Ισπανός είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και για τον λόγο αυτό, θα χάσει πλέον δύο αγώνες.

*Ο Μαρκές αποχώρησε τραυματίας στο 39' και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μερική ρήξη στον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Την Δευτέρα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του.

ΣΚΟΡΕΡ: 55' Γιάντσης - 37' Μουσλίμοβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Η. Σπάθας (Πειραιώς)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45' Βιτόλο (2η κιτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Ριμόλντι, 30' Μάρα, 43' Μάρτος, Γιαννούλης, Γκαρσία - 17' Αραμπατζής, 27' Μουσλίμοβιτς, 90' Βιεϊρίνια
ΔΟΚΑΡΙ: 86' Επστάιν - 75' Αραμπατζής

ΗΡΑΚΛΗΣ: Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Μαρκές (39' Γιαννούλης), Παπαστεριανός, Ριμόλντι (46' Γιάντσης), Μάρα (87' Βέλλιος), Επσταϊν, Πίτου Γκαρσία, Γιάκομπ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο (46' Σορλέν), Μουσλίμοβιτς (80' Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σαβίνι.

Επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: