Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ένα δυναμικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το Μακεδονικό...

Ένα δυναμικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις εδόθη από το 65ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενώσεως ΗΠΑ, στην πόλη του Worcester της Μασαχουσέτης όπου και διεξήχθη το Συνέδριο από τις 26 έως τις 30 Μαΐου 2011.
Τη διοργάνωση του συνεδρίου την ανέλαβε η διοργανωτική επιτροπή του...
Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών Μέγας Αλέξανδρος με Συντονίστρια την δυναμική Χρυσοχοραφίτισα κ. Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη η οποία με τις επιτροπές της ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην διοργάνωση του Συνεδρίου.

Το τέλεια διοργανωμένο 65ο Συνέδριο προσέφερε τα πάντα: παιδεία, κουλτούρα, διασκέδαση. Η έναρξη του Συνεδρίου ευλογήθηκε από τους ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πατέρων Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Γρηγορίου Χρηστάκου. Ο δε Δήμαρχος του Worcester, Joseph C. O’Brien τίμησε με την παρουσία του και παρέδωσε στους σύνεδρους επίσημη δήλωση της πόλης του που αναφερόταν στο πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου των Χρυσοχωραφιτών, καθώς και της ιστορικής αλήθειας, της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Worcester εδόθη η ευκαιρία στους συνέδρους και τους φίλους και επισκέπτες τους να θαυμάσουν τα έργα τέχνης του μουσείου, αλλά και να ακούσουν ελαφρά ελληνική μουσική από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και πιανίστα Παναγιώτη Λιαρόπουλο. Τα χορευτικά της νεολαίας των Χρυσοχωραφιτών και των Υιών και Θυγατέρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτω από την εποπτεία των χοροδιδασκάλων Χρυσούλας και Δημήτρη Βασιλειάδη και του πρώην Υπάτου Προέδρου Γιώργου Παπαδόπουλου έδειξαν με χάρη και τέχνη τις χορευτικές τους ικανότητες. Η πιο τέλεια μορφή ανάδειξης Τέχνης σε μουσειακό πλαίσιο!

Στο ακαδημαϊκό πάνελ το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2011, εισηγήθηκαν οι εξής εμπειρογνώμονες: Ο Δικηγόρος κ. Δημήτρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στο Ελληνικό, Εβραϊκό και Τουρκικό Λόμπι στην Ουάσιγκτον, ενώ ο Βαλκανολόγος Μάρκος Τέμπλαρ εισηγήθηκε για τους Σλάβους των Νοτίων Βαλκανίων και ο τίτλος της εισήγησης του Δρ. Χρήστου Καράτζιου ήταν: Μακεδονισμός: Αλήθεια ή Φαντασία. Οι εμπειρογνώμονες έκαναν εκτενείς παρουσιάσεις των καλά οργωμένων λόμπι γκρουπ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την αναδρομική πορεία των Σκοπίων στο βαλκανικό χώρο, αλλά και την πλημμυρίδα της προπαγάνδας στην οποία επιδίδονται εδώ και πολλά χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Ιωάννης Δημητρακάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ελληνικού Επιχειρηματικού Δικτύου (Hellenic Business Network –HBN) με την παρουσίασή του έδωσε στη Νεολαία πληροφορίες και κατευθύνσεις οι οποίες θα είναι χρήσιμες για μελλοντικές προοπτικές.

Στη δεξίωση η οποία έγινε στο εστιατόριο Coral Seafood τίμησαν την οργάνωση με την παρουσία τους οι ιερείς του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βοστόνης κ. Μεθόδιος, καθώς και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της Παμμακεδονικής και την επιμονή των Μακεδόνων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στην υποστήριξη της ιστορικής αλήθειας της Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε: «Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ αποτελεί πατριωτικό θεσμό, ο οποίος αποτελεί έργο σημαντικό στην δύσκολη εθνική και παγκόσμια ιστορική συγκυρία την οποία βιώνουμε...Είσθε άξιοι πολλών συγχαρητηρίων για το έργο το οποίο επιτελείτε ανύστακτα επί πολλά έτη, ενώ ο Σεβασμιότατος κ. Μεθόδιος τόνισε: «Σας προτρέπω όπως εντείνετε τις προσπάθειές σας για την προάσπιση της εθνικής μας κληρονομιάς...» Ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής της Μασαχουσέτης κ. James McGovern επεσήμανε πως «Αυτή η Οργάνωση εργάστηκε ασταμάτητα για να διατηρήσει το Μακεδονικό πολιτισμό από το 1947». Ο Γενικός Πρόξενος εν Βοστόνη κ. Ηλίας Φωτόπουλος ανέφερε: «Για όλους εμάς η Μακεδονία είναι σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς είναι ο τόπος και οι άνθρωποι, η πολιτιστική κληρονομιά και η πνευματική παράδοση, η μουσική και ο χορός, η ιστορία και ο διάλογος των κοινωνικών ομάδων». Η δε Συντονίστρια του 65ου Συνεδρίου κ. Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη, αναφερόμενη στα βιβλίο Macedonia-Evidence που πρόσφατα εξέδωσε το Μακεδονικό Κέντρο Σπουδών στη Νέα Υόρκη τόνισε: «Οι περίπου 400 ιστορικοί, αρχαιολόγοι και ερευνητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια της υφηλίου δεν έγραψαν την επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα υπερασπίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ελληνικότητα του Μέγα Αλέξανδρου απλώς για να τοποθετηθούν με το μέρος των Ελλήνων. Έγραψαν την επιστολή για να προστατέψουν την επιστήμη τους, να υπερασπιστούν και προστατέψουν τα ευρήματα και τα μνημεία που ανακάλυψαν στο χώρο της αρχαίας Μακεδονίας, να υπερασπίσουν το αληθές της Ιστορίας».

Επίσης στη δεξίωση παραβρέθηκαν ο Υποκυβερνήτης της Μασαχουσέτης κ. Tim Murray, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Michael Moore, η κ. Γιούλη Σπυρίδου η οποία αντιπροσώπευσε τους Σερραίους της Ελλάδας, η κ. Ελένη Βιδάλη-Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανική Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας, ο κ. Γιώργος Βληκίδης – Συντονιστής Εκπαίδευσης, ο Ελληνικής καταγωγής Σερίφης του Worcester Λου Ευαγγελίδης, ο δε Πρόεδρος της Νεολαίας κ. Στηβ Πηλίδης ήταν μια υπόσχεση ελπίδας για την συνέχιση των προσπαθειών των Μακεδόνων. Τα χορευτικά συγκροτήματα του Ποντιακού συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Βοστώνης, του Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών και οι «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο απερχόμενος Ύπατος Πρόεδρος Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος δήλωσε: «η έννοια να έχουμε ένα κράτος Μακεδονικό εβδομήντα χιλιόμετρα από τον Λευκό Πύργο είναι πρόβλημα», ενώ ο νεοεκλεγείς Ύπατος Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης τόνισε: «Είμαι υπερήφανος που υπηρετώ ένα Οργανισμό με ιστορία, έχει κάνει μεγάλο αγώνα εναντίον των επιδιώξεων των γειτόνων μας για το όνομα της Μακεδονίας».

http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_9004.html