Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Eπιστρέφει στο Alter o Νίκος Ευαγγελάτος;

Ο Νίκος Ευαγγελάτος επιστρέφει στο Alter. Υστερα από συνεχείς επαφές όλα είναι έτοιμα και ο γνωστός δημοσιογράφος θα βρεθεί ξανά στο κανάλι του Μπουρναζίου. Τα τελευταία δύο χρόνια...
ο Νίκος Ευαγγελάτος απουσιάζει από το τηλεοπτικό τοπίο και δραστηριοποιείται με επιτυχία στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, όλο αυτόν τον καιρό σε συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες ο γνωστός δημοσιογράφος έχει πει πολλές φορές ότι δεν έχει τελειώσει από την τηλεόραση και ότι σκοπεύει να επιστρέψει. Αυτό όμως που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει να αναλάβει την παρουσίαση δελτίου ειδήσεων, αφού, όπως χαρακτηριστικά έχει πει, «τέρμα τα δελτία για μένα».

Επιθυμία του είναι να παρουσιάσει κάποια ειδησεογραφική εκπομπή όταν οι συνθήκες και ο τηλεοπτικός αέρας του επιτρέψουν να την κάνει όπως αυτός θέλει. Φαίνεται λοιπόν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αλλά και η κατάλληλη πρόταση από το Alter που του διασφαλίζει ότι η επιστροφή του θα είναι ανάλογη των επιθυμιών του.

Αλλωστε, επί σειρά ετών ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσίαζε με επιτυχία το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και μία εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή στο κανάλι του Μπουρναζίου. Είναι δε γνωστό πως διαθέτει άριστες σχέσεις με τους μετόχους του. Πολλές φορές μάλιστα μέχρι τώρα σε συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι, αλλά δεν δινόταν καμία συνέχεια, αφού ο Ευαγγελάτος έλεγε ότι προτεραιότητά του ήταν το Διαδίκτυο.

Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso» τον τελευταίο καιρό και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που υπάρχουν στο Alter υπήρξε νέος κύκλος επαφών. Στελέχη του σταθμού που προσπαθούν σκληρά για την επόμενη μέρα στο κανάλι του Μπουρναζίου συναντήθηκααν πριν από λίγες ημέρες με τον Νίκο Ευαγγελάτο και του έθεσαν εκ νέου την πρόταση. Σκοπός των υπευθύνων του σταθμού είναι η δημιουργία ενός αμιγώς ενημερωτικού σταθμού που θα καταφέρει να σταθεί έναντι του ανταγωνισμού, αλλά κυρίως να καλύψει πλήρως τον τομέα της ειδησεογραφίας. Κι όπως είναι λογικό, θέλουν να ενταχθεί στο δυναμικό του ο γνωστός δημοσιογράφος που αποτελεί και ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της ενημέρωσης.

Η συνάντηση αυτή έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και παρών ήταν και ο μέτοχος του Alter Γιώργος Κουρής. Στη συνάντηση τέθηκε ξανά η πρόταση στον Νίκο Ευαγγελάτο να παρουσιάσει καθημερινή ειδησεογραφική εκπομπή και μάλιστα όσο πιο σύντομα γίνεται. Ωστόσο, όπως τους εξήγησε, το βαρύ καθημερινό του πρόγραμμα με τα διαδικτυακά «παιδιά» του, όπως ονομάζει τα sites, δεν επιτρέπει την καθημερινή τηλεοπτική του παρουσία και γι' αυτό η αντιπρόταση από τον δημοσιογράφο ήταν η παρουσίαση μιας ειδησεογραφικής βραδινής εκπομπής, δύο φορές την βδομάδα, ενώ ζήτησε να του δοθεί ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας. Οπως κι έγινε!

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν σύντομα νέα συνάντηση κατά την οποία θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους. Αλλωστε κοινός στόχος και σκοπός τους είναι το Alter να καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και να συνεχίσει να δίνει δυναμικά το παρών στο τηλεοπτικό τοπίο.