Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου;; Θα το πληρώσεις ακριβά

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν σταδιακά και εντός τριετίας να πληρώσουν υψηλότατους φόρους προκειμένου να υλοποιηθεί η εξομοίωση των αντικειμενικών με τις αγοραίες αξίες. Η αύξηση του ΦΠΑ θα εκτιναχθεί, σύμφωνα με το «Έθνος» ως και 300%, ενώ στο...

Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα ενταχθούν και εκτός σχεδίων οικόπεδα και αγροτεμάχια σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από την κατοχή ακινήτων όμως, αλλαγές έρχονται και στις μεταβιβάσεις ακινήτων με αισθητή μείωση του φόρου για ακίνητα χαμηλής και μεσαίας αξίας και επιβολή αυξημένου κλιμακωτού συντελεστή για τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων σε ακριβές περιοχές. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι φορο-ανατροπές θα γίνουν σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθούν το 2014.