Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Αποφασισμένος

«Το να μην υποκύπτει ένας ηγέτης στο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, το να θέτει το συμφέρον του Τόπου
και των πολιτών πάνω από κάθε άλλον υπολογισμό, είναι όχι μόνο εφικτή πολιτική επιλογή, αλλά, εντέλει, η μόνη βιώσιμη και υπεύθυνη στρατηγική», είπε ο πρωθυπουργός, σε ομιλία του στη διημερίδα: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη γενέτειρά του, 10 χρόνια από το θάνατό του», στις Σέρρες.
«Αυτή η αντίληψη για την πολιτική εμπνέει σταθερά την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Απέναντι στις κραυγές της συντήρησης, απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, που το μόνο που τα απασχολεί είναι η διατήρηση άδικων προνομίων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, εμείς αντιπαραθέτουμε το συμφέρον των πολλών».
«Απ΄ αυτό το βήμα, από την αίθουσα του ΤΕΙ Σερρών, θέλω να τονίσω, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η μεταρρύθμιση στην Παιδεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε:
«Η αξιολόγηση, ο αναπτυξιακός προγραμματισμός, η διεύρυνση της δημοκρατίας - με τη συμμετοχή ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εκλογή των οργάνων- η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της γνώσης, είναι οι αυτονόητοι άξονες μιας πολιτικής, που τολμά να αντικρίζει το παρόν και να απαντά στις προκλήσεις του μέλλοντος»।

ΠΑΣΟΚ«Δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση στην Παιδεία, υπάρχουν ανεφάρμοστες και αδιέξοδες ρυθμίσεις και μια ακατανόητη δογματική προσήλωση στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια। Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει και θα την αλλάξει το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία Αννα Διαμαντοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι, «ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα। Η κυβερνητική πρόθεση να προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ξεχειλώνοντας το γράμμα του συντάγματος ώστε να ακυρωθεί το πνεύμα του και η έκκληση του ΠΑΣΟΚ για συναινετική αναθεώρηση του άρθρου 16 θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από τους αγωνιζόμενους φοιτητές και πανεπιστημιακούς, που παλεύουν για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο. Θα πάρουν την απάντηση που αξίζει στην πολιτική που προωθούν αλλά και στη στάση τους απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή Το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν στην Πρώτη Σερρών τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρουσία του πρωθυπουργού.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε συγκινημένος για αυτή την επιστροφή στην γενέθλια γη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και σημείωσε πως τα επίτευγματά του αναγνωρίζονται με σεβασμό από Έλληνες και ξένους, φίλους και αντιπάλους.
Τον ανδριάντα φιλοτέχνησε ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: