Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο πολλαπλών εμπρησμών στη Γερμανία



Οι υπερταχείες προς και από το Βερολίνο αντιμετώπισαν καθυστερήσεις και ορισμένες αναγκάστηκαν να αλλάξουν δρομολόγια καθώς οι αρχές κλιμάκωσαν τις έρευνες για τον εντοπισμό μηχανισμών, που είχαν τοποθετηθεί σε καλωδιοκατανεμητές.

Το σύστημα των καλωδίων που βρίσκονται πλάι στις σιδηροτροχιές στη Γερμανία --και μεταφέρουν σήματα του σιδηροδρομικού δικτύου και εξυπηρετούν επίσης το εθνικό τηλεφωνικό δίκτυο-- θεωρείται ευάλωτο από πλευράς ασφαλείας.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από τις απόπειρες. Οι μηχανισμοί αποτελούνταν από εύφλεκτα υλικά σε δοχεία με φυτίλια.

Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις με το Αμβούργο είχαν διακοπεί από το πρωί της Δευτέρας, καθώς μηχανικοί επισκεύαζαν καμένα καλώδια. Η κυκλοφορία προς το Ανόβερο είχε διακοπεί σήμερα Τετάρτη.

Μια αριστερίστικη οργάνωση που αυτοαποκαλείται Hekla --ηφαίστειο στα ισλανδικά-- ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι προέβη σε αυτές αντιδρώντας στη συμμετοχή της Γερμανίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στη φυλάκιση του αμερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι διέρρευσε διαβαθμισμένα διπλωματικά τηλεγραφήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ στον ιστότοπο WikiLeaks.

Η γερμανική αστυνομία θεωρεί ότι και οι επτά ενέργειες, με τη χρήση δοχείων που περιείχαν εύφλεκτες ουσίες και δέθηκαν στις σιδηροτροχιές, συνδέονται.

«Όλα τα μέσα που διαθέτουμε πρέπει να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπιση αυτών των αριστερών εξτρεμιστών», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σήμερα. "Σχεδιάζουμε να καταδιώξουμε τους ανθρώπους αυτούς με όλες μας τις δυνάμεις».


http://www.newsbeast.gr/world/arthro/244064/shedio-pollaplon-ebrismon-sti-germania/