Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στο EURO


Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στο Κίεβο για τους ομίλους του Euro 2012 βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει μετά τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η «γαλανόλευκη» θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο από το πρώτο γκρουπ, έναν από το δεύτερο - όπου υπάρχουν ομάδες «μεγαθήρια» - και παίζεται αν θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία σε κάποιον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.Αυτό εξαρτάται από το αποτέλεσμα της Κροατίας στα μπαράζ της διοργάνωσης. Αν οι Κροάτες κερδίσουν, τότε οι Πορτογάλοι ενδέχεται να τεθούν απέναντι μας. Αν, όμως, δεν τα καταφέρει η Κροατία και κερδίσει η Πορτογαλία, τότε οι Ίβηρες μπαίνουν στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας με εμάς και τους αποφεύγουμε.

Σε περίπτωση που περάσουν οι προαναφερθείσες ομάδες περάσουν, τότε η Γαλλία παραμένει στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και είναι μία από τις πιθανές ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Group A: Πολωνία, Ουκρανία, Ισπανία, Ολλανδία
Group B: Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία
Group C: (Κροατία), Ελλάδα, Σουηδία, Δανία
Group D: (Πορτογαλία), Γαλλία, (Ιρλανδία), (Τσεχία)

* Οι ομάδες που βρίσκονται στα μπαράζ για την τελική φάση του Euro 2012 και ακολουθούν, σύμφωνα με τη βαθμολογία της UEFA, είναι κατά σειρά: η Τουρκία (27.745 βαθμούς), η Βοσνία (27.199 βαθμούς), Μαυροβούνιο (21.876 βαθμούς), Εσθονία (20.355 βαθμούς).

Στην 8η θέση η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου
Η χθεσινή νίκη στο EURO 2012, ανέβασε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην πρώτη δεκάδα της Παγκόσμιας κατάταξης. Συγκεκριμένα η Εθνική ομάδα βρίσκεται πλέον στην 8η θέση, μάλιστα, δύο θέσεις ψηλότερα και από την εθνικής ομάδα της Αργεντινής. Εκεί συγκατοικεί με την Πορτογάλία.

Αναλυτικά στην πρώτη δεκάδα του επίσημου FIFA Ranking που θα ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου είναι:

1. Ισπανία

2. Ολλανδία

3. Γερμανία

4. Ουρουγουάη

5. Ιταλία

6. Βραζιλία

7. Αγγλία

8. Πορτογαλία

8. ΕΛΛΑΔΑ

10. Αργεντινή

Πηγή: sportfm.gr