Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Με ΚΑΡΔΙΑ πρωταθλήτριας!













Ούτε σε φιλικό δεν μπορούμε να γευτούμε απογοήτευση από τους Πορτογάλους! Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ, πανηγύρισε μια ακόμη νίκη (3η σερί μετά τις δύο στο Euro2004) επί των Ιβηρων, με 2-1 στη Γερμανία («LTU Arena» του Ντίσελντορφ), χάρη σε δύο ασσύληπτα γκολ-φάουλ του Γιώργου καραγκούνη.Τα... χρώσταγε φαίνεται ο «Κάρα» στην ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, καθώς λόγω τιμωρίας δεν είχε αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της 4ης Ιουλίου του 2004, ενώ ήταν εκείνος που με έξοχο, μακρινό, συρτό σουτ είχε ανοίξει το σκορ στην εναρκτήρια αναμέτρηση του Euro2004 (και τότε νίκη με 2-1).Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού σημείωσε και τα δύο τέρματα της «γαλανόλευκης» (με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο) και βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ύστερα από τρία χρόνια. Η τελευταία φορά που πανηγύρισε προσωπικό γκολ ήταν στις 30 Μαρτίου 2005 στην αναμέτρηση με την Αλβανία. Στο 33ο λεπτό, ο «Κάρα» ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή του Ρικάρντο και με... μαθηματική ακρίβεια άνοιξε το σκορ. Ήταν το 600ο τέρμα της Εθνικής ομάδας. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, η «αρμάδα» του Οτο Ρεχάγκελ είχε απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα, δύο φορές με τον Χαριστέα (6', 8'). Οσον αφορά τους Πορτογάλους εγκλωβίστηκαν στην εκπληκτική αμυντική λειτουργία της Εθνικής μας ομάδας.Στο β' μέρος, με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Καραγκούνης «κτύπησε» και πάλι. Στο 60', ο Μπασινάς εκτέλεσε το έμμεσο φάουλ και ο πρώην συμπαίκτης του στον ΠΑΟ με «φαρμακερό» σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Πορτογαλίας να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του. Κανένας διεθνής δεν υστέρησε, ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί η επανεμφάνιση του Σεϊταρίδη μετά από τέσσερις μήνες απραξίας. Οπως είναι γνωστό εγχειριστεί και στα δύο πόδια κι έπαιξε για πρώτη φορά.Οσον αφορά τους Ίβηρες, που χρησιμοποιούν ως άλλοθι τις απουσίες των Κριστιάνο Ρονάλντο, Νάνι και Ντέκο, πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Νούνο Γκόμες, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 75'.Δικαωματικά πλέον, μπορούμε να λέμε ότι ο Βραζιλιάνος τεχνικός και οι «εκλεκτοί» του θα ακούνε Ελλάδα και θα... τρέμουν.
ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (46' Σεϊταρίδης), Τοροσίδης (46' Βύντρα), Αντζας (46' Γκούμας), Κυργιάκος, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης (77' Τζιόλης), Χαριστέας (68' Σαλπιγγίδης), Αμανατίδης (46' Γιαννακόπουλος), Γκέκας (46' Σαμαράς).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρικάρντο, Φερεϊρα, Κανέιρα (46' Μιγκέλ), Βελόσο (67' Μεϊρέλες), Πέπε (46' Άλβες), Καρβάλιο, Μέιρα (46' Αλμέιδα), Σιμάο (18' Μουτίνιο), Γκόμες, Μάρτινς, Κουαρέσμα (67' Ριμπέιρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: