Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Ο πρωθυπουργός αποφασίζει για το μέλλον του ν. Σερρών

Αν θα παραμείνει όπως έχει ο νομός ή όχι.

O ίδιος ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα λάβει την τελική απόφαση, για το μέλλον του νομού Σερρών. Αν δηλαδή ενσωματωθεί στις όμορες υπερνομαρχίες που προτείνονται να δημιουργηθούν, Θεσσαλονίκης ή Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, ή αν θα παραμείνει όπως έχει σήμερα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.
Η κυβέρνηση προωθεί τη διοικητική μεταρρύθμιση, με στόχο τη δημιουργία 17 ή 18 υπερνομαρχιών σε όλη τη χώρα, με αυξημένες αρμοδιότητες στους αιρετούς υπερνομάρχες, που μετατρέπονται σε μικροί … κυβερνήτες. Τη σχετική μελέτη, εκπονεί ήδη το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για λογαριασμό της ΕΝΑΕ εν όψει της έναρξης του διαλόγου για τις αλλαγές στον διοικητικό χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με τη μελέτη : «Το νέο σχήμα θα έχει ως βάση τη νομαρχία με τη μορφή της γεωγραφικής μονάδας και θα απαρτίζεται από περισσότερες». Η πρόταση προβλέπει ότι το κράτος, που θα έχει επιτελικό ρόλο, θα κρατήσει τις αρμοδιότητες της Παιδείας, της Πολεοδομίας, της Υγείας, του Αθλητισμού και του γενικού οικονομικού προγραμματισμού, ενώ όλες οι υπόλοιπες ως τοπικές υποθέσεις θα μεταβιβαστούν στη νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση («περιφερειακή διακυβέρνηση» αποκαλείται από το ΙΤΑ).
Όσον αφορά τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Σερρών, θεωρούνται νομοί «μπαλαντέρ» που προτείνονται να παραμείνουν ως έχει. Για τις Σέρρες, αναφέρει συγκεκριμένα . «Νομαρχία-«μπαλαντέρ» θεωρούνται και οι Σέρρες, οι οποίες επιθυμούν να ενταχθούν στην υπερνομαρχία Θεσσαλονίκης. Γεωγραφικά είναι όμως εγγύτερα προς την Καβάλα. Επειδή το θέμα έχει και άλλες προεκτάσεις, η απόφαση για τη νομαρχία αυτή θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή».
Σύμφωνα με πληροφορίες του infoserres.gr, το μέγεθος του νομού Σερρών, σε έκταση αλλά και πληθυσμό, σε σχέση με τη γεωγραφική του θέση και κυρίως η εμπλοκή της οικογένειας Καραμανλή, με καταβολές από τις Σέρρες, θα κρίνουν την τύχη του, στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών. «Με ένα Καραμανλή πρωθυπουργό, και έναν Αχιλλέα Καραμανλή στα έδρανα της βουλής, θα φάνταζε «ανέκδοτο» η υποβάθμιση του νομού Σερρών» έλεγε με νόημα στο infoserres.gr αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για τις τελικές αποφάσεις. Ο ίδιος τις τοποθέτησε στις αρχές του καλοκαιριού

Δεν υπάρχουν σχόλια: