Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

«Δεν άξιζε το πρωτάθλημα»

Έχοντας αφήσει πλέον... πίσω του τον Πανιώνιο και τα 2,5 χρόνια που πέρασε στη Νέα Σμύρνη, ο Έβαλντ Λίνεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «http://www.serraios-gr.blogspot.com/» μίλησε γι' αυτά που του άρεσαν και αυτά που του προξένησαν άσχημη εντύπωση, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να πάρει τον περσινό τίτλο.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το περσινό πρωτάθλημα:

«Τον πρώτο χρόνο (πρόπερσι) ο Ολυμπιακός ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τον δεύτερο (πέρυσι) είχα την αίσθηση ότι δεν άξιζε το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα, έπαιξε θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά λόγω της υπόθεσης Βάλνερ το έχασε. Οχι όμως μέσα στο γήπεδο! Ο Βάλνερ σε εκείνο το ματς δεν έκανε τίποτα, η Καλαμαριά ήταν υπεύθυνη. Και αυτό το χρησιμοποίησε ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν όμως η ομάδα που άξιζε το πρωτάθλημα!» λέει ο πρώην τεχνικός του Πανιώνιου.

Για το τι του έκανε εντύπωση όσο ήταν στην Ελλάδα:

«Σημασία έχει τι επιτρέπεις εσύ στους παίκτες να κάνουν. Οι Ελληνες δεν φημίζονται για την... πειθαρχία τους και αυτό το διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή. Πάντοτε μέσα σε μια ομάδα έχεις και 2-3 παίκτες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτά που θέλεις ή δεν το θέλουν. Πάντως, αν δεν είσαι επιτυχημένος, οι παίκτες μπορεί να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους, οπότε χρειάζεται προσοχή πάνω σε αυτό. Ενα άλλο πράγμα με το οποίο δεν μπορούσα να συμβιβαστώ ήταν αυτή η νοοτροπία των παικτών να ''κλέψουν'', να πέσουν στο έδαφος, αυτό όμως βελτιωνόταν καιρό με τον καιρό. Αυτό εξαρτάται και από την αντιμετώπιση των διαιτητών, των ομάδων, των δικαστών και από τη θέλησή τους να υπάρχει τιμωρία» επισημαίνει ο Εβαλντ Λίνεν.

Τι σας λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

«Ο ήλιος, η Μεσόγειος, το καλό φαγητό, όμως πάνω απ' όλα ο Πανιώνιος! Μου άρεσε πολύ να δουλεύω σε αυτή την ομάδα και είχα μια καλή σχέση με όλους τους παίκτες μου. Δουλέψαμε πολύ καιρό μαζί. Πάντως, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι τώρα στην πατρίδα μου, στην οικογένειά μου, τους φίλους μου και το σπίτι μου».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης, του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ και του Ολυμπιακού στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ:

«Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν πολλές πιθανότητες να περάσουν. Ο Ολυμπιακός ίσως έχει λίγο περισσότερες, αλλά αν και ο ΠΑΟ περάσει τη Βιγιαρεάλ, θα είναι επικίνδυνος για οποιαδήποτε ομάδα! Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στο Καραϊσκάκη και εκεί τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τη Σεντ Ετιέν. Είναι καλό που ο ΠΑΟ δίνει το πρώτο ματς στην Ισπανία με τη Βιγιαρεάλ. Δεν μπορώ να προβλέψω, όμως ίσως είναι η ώρα κάποια ελληνική ομάδα να προχωρήσει πολύ στα Κύπελλα Ευρώπης!» δηλώνει ο Γερμανός τεχνικός

Οσο για τα φαβορί σε Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ, ο πρώην προπονητής του Πανιώνιου υποστήρίζει:

«Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Ιντερ είναι τα φαβορί. Στο ΟΥΕΦΑ πιστεύω ότι η Ζενίτ θα είναι δύσκολη αντίπαλος για τον καθένα και η Μίλαν, αν περάσει τη Βέρντερ».

Ποιον τεχνικό θεωρείτε τον καλύτερο στην Ελλάδα;

«Πώς μπορώ να το κρίνω αυτό, όταν όσο δούλευα στον Πανιώνιο μόνο εγώ και ο Καραγεωργίου του Εργοτέλη είχαμε παραμείνει στη θέση μας τόσο πολύ καιρό; Υπάρχουν καλοί προπονητές στη χώρα σας. Ο Ισπανός Ροδόλφο Μπορέλ έκανε πολύ καλή δουλειά στον Ηρακλή. Επαιξε καλό ποδόσφαιρο. Ο Δώνης όσο ήταν στη Λάρισα παρήγαγε έργο, συμπαθώ τον Φερέρα του Πανθρακικού. Και οι μεγάλες ομάδες έχουν καλούς προπονητές».

Η γνώμη σας για τον Οτο Ρεχάγκελ; Και αν στο μέλλον σάς γινόταν πρόταση από την εθνική ομάδα, θα την αποδεχόσασταν;

«Τα είπαμε και πριν αυτά (γέλια). Σέβομαι πολύ τον Ρεχάγκελ για ό,τι πέτυχε στην εθνική ομάδα της Ελλάδας. Υπήρχε πάντοτε μια φιλοσοφία για το πώς δουλεύει και γι' αυτό ήθελε πάντα οι παίκτες του να παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Για να τους ωθεί να παίξουν καλύτερα. Και φανταστείτε ότι κατέκτησε το Euro ευρισκόμενος στην Ελλάδα και όχι στην Ιταλία, την Ισπανία ή την Αγγλία, κάποια δηλαδή από τις παραδοσιακές δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: