Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

«Ηρθαμε για το Κύπελλο»

Ο Ηρακλής έγινε η δεύτερη ομάδα που «τσέκαρε» εισιτήριο για τον σαββατιάτικο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στον δεύτερο προημιτελικό, επιβλήθηκε με 3-0 σετ (25-21, 25-21, 25-20) της Λαμίας και μπήκε στην κλήρωση για την ημιτελική φάση του φάιναλ-8 που διεξάγεται στην Πάτρα.Η απουσία του Ερνάντεζ από την ομάδα της Λαμίας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και ο Παπαθωμόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν ως το 15-14. Ο Ηρακλής ξέφυγε με δύο μπλοκ (23-18) και κατέκτησε το σετ με 25-21.Ντέρμπι ήταν ο προημιτελικός και στο δεύτερο σετ ως το 19-19, όταν όλα κρίθηκαν σε τρία λάθη της Λαμίας (πιαστά και τέσσερις μπαλιές). Ο «γηραιός» ξέφυγε με 23-20 και τελείωσε το σετ (25-21) με τον Σμαραγδή. Ο διεθνής κεντρικός έκανε τη διαφορά στο τρίτο σετ, με δύο δικά του μπλοκ ο Ηρακλής ξέφυγε με 11-7 και στη συνέχεια η Λαμία φάνηκε να μην μπορεί να αντιδράσεις. Γρήγορα έγινε το 18-12 και το τελικό 25-20 υπέρ του Ηρακλή.
«Περίμενα καλύτερη απόδοση από τη Λαμία, θεωρούσα ότι θα ήταν πιο δύσκολο το παιχνίδι, ωστόσο δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Η Λαμία στάθηκε άτυχη με την απουσία του Ερνάντεζ. Εμείς ήρθαμε με ένα στόχο, να νικήσουμε στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι, να πάμε στον τελικό και να πάρουμε το Κύπελλο», δήλωσε ο Κώστας Αρσενιάδης. Για τα λάθη της ομάδας του παραδέχθηκε: «Είναι παραπάνω από τα 25 που λέει η στατιστική, γιατί είχαμε μέτρια υποδοχή. Ωστόσο, ίσως σε ένα ντέρμπι να μην τα κάναμε». Σε ερώτηση για ποιον επιθυμεί στον ημιτελικό, ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει επιθυμητός αντίπαλος. Ήρθαμε για το Κύπελλο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους κερδίσουμε όλους».Ο αρχηγός του Ηρακλή, Αντρέι Κράβαρικ, σχολίασε: «Η απουσία του διαγώνιου της Λαμίας μας έδωσε πλεονέκτημα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μας στο παιχνίδι. Το ευτύχημα ήταν ότι είχαμε καλό σερβίς και καταφέραμε να πάρουμε και τα τρία σετ». Και προειδοποίησε: «Για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, θα πρέπει να ανεβάσουμε στροφές και να παίξουμε έξυπνα και γρήγορα». Από την πλευρά της Λαμίας, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, δήλωσε: «Κυρίαρχο στοιχείο στο παιχνίδι, στο οποίο δεν καταφέραμε να αντισταθούμε, ήταν ο καταιγισμός των σερβίς του Ηρακλή. Δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό και έτσι ήρθε φυσιολογικά αυτό το αποτέλεσμα». Για τον τραυματισμό του Ερνάντεζ, εξήγησε: «Δεν είναι κάτι σοβαρό. Είναι μια συνηθισμένη χονδροπάθεια. Από τα συνεχόμενα και επίπονα παιχνίδια επιβαρύνθηκε. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε, γιατί το Κύπελλο δεν είναι ένα ματς. Αν προχωρήσεις είναι μια σειρά αγώνων και δεν θα άντεχε. Ελπίζουμε πως το άλλο Σάββατο θα είναι έτοιμος να παίξει».Όσο για τα προγνωστικά του; «Τώρα που είμαι εκτός, θέλω να πω πως χαίρομαι να βλέπω Ηρακλή, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Θα το πάρει στις λεπτομέρειες όποια ομάδα βρεθεί στη μέρα της».Τέλος, ο Βασίλης Μηνούδης, είπε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλή. Η απόδοση μας ήταν κάτω του μετρίου, αλλά και αντίπαλός μας ήταν μέτριος και νωθρός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ασκώντας πίεση μόνο στο σερβίς. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια αρνητικά στοιχεία ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: