Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Σκληρή κόντρα για την ψήφο των αποδήμων25 Φεβρουαρίου 2009, 10:05
Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημειώθηκε στην επιτροπή Δημοσίας Διοίκησης της Βουλής με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.
«Η σημερινή στάση του ΠΑΣΟΚ στέλνει μήνυμα στις αντιπολιτεύσεις του μέλλοντος να συμπεριφερθούν αναλόγως» επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου στο όνομα των ομογενών. «Όποιος κρατά αυτή τη στάση δεν θέλει να δώσει δικαίωμα ψήφου στους απόδημους», συνέχισε ο υπουργός.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Τηλέμαχος Χυτήρης χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο πρόχειρο και μεταβατικό. Ο κ. Χυτήρης μάλιστα, έγειρε ζητήματα συνταγματικότητας, διερωτώμενος εάν τηρείται η αρχή αναλογικότητας της ψήφου. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εντυπωσιασμού, ενώ διεμήνυσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, σεβόμενο τους απόδημους.
«Δεν μπορούν οι έξω να αποφασίζουν πως θα ζήσουν οι μέσα» τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, προσθέτοντας ότι εάν ψηφίζουν εκείνοι που ζουν επί δεκαετίες εκτός επικράτειας θα αλλοιώνεται η πραγματική βούληση των Ελλήνων.
Την αντίθεσή του στην ψήφιση του νομοσχεδίου εξέφρασε και ο Φώτης Κουβέλης, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης πρότεινε να καθιερωθεί ο θεσμός των αποδήμων βουλευτών ο αριθμός των οποίων θα αφαιρείται από τον αριθμό των βουλευτών επικρατείας, ενώ ζήτησε να δημιουργηθούν περιφέρειες εξωτερικού.
Τέλος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης ζήτησε η πρώτη θέση στα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων να διατίθεται για απόδημο υποψήφιο βουλευτή, ενώ τάχθηκε κατά της επιστολικής ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: