Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης

Μαθητής σχολής του ΟΑΕΔ άνοιξε πύρ κατά συμμαθητή του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Απεβίωσε στο χειρουργείο ο δράστης, πολύ σοβαρά το θύμα, χτυπήθηκαν και άλλα δύο άτομα που προσπάθησαν να παρέμβουν
Ο εφιάλτης των ένοπλων επιθέσεων σε χώρους διδασκαλίας δεν αποτελεί πλέον εισαγόμενο προϊόν, καθώς το πρωί της Παρασκευής στις σχολές του ΟΑΕΔ στον αριθμό 83 της Πέτρου Ράλλη στην περιοχή του Ρέντη, άνοιξε πύρ κατά συμμαθητή του, περαστικών που έσπευσαν να βοηθήσουν και τελικά αυτοπυροβολήθηκε.
Συγκεκριμένα, o 18χρονος ομογενής από την Αμπχαζία, Δημήτρης Πατμανίδης, που φοιτούσε στις σχολές του ΟΑΕΔ φέρεται να άνοιξε πυρ με δύο όπλα μικρού διαμετρήματος κατά του συμμαθητή του, Δημ. Κοκκίνη, μέσα στον χώρο των σχολών.
Ο 19χρονος, χτυπήθηκε συνολικά τέσσερις ή πέντε φορές, με τα τραύματα να είναι στα δεξιά άκρα και στον θώρακα, όπου το τραύμα είναι τυφλό, δηλαδή η βολίδα παρέμεινε στο σώμα του.
Ενώ το θύμα είχε πέσει αιμόφυρτο στο δάπεδο, υπάλληλοι παρακείμενου σούπερ μάρκετ κινήθηκαν για να παρέμβουν και δέχθηκαν και αυτοί πυροβολισμούς, πιθανόν δύο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα άκρα χωρίς ωστόσο τα τραύματά τους να είναι σοβαρά.
Στη συνέχεια ο δράστης αφού έκατσε σε ένα κοντινό παγκάκι έστρεψε το όπλο εναντίον του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Σε κρίσιμη κατάσταση
Μετά την άφιξη του ΕΚΑΒ και των Αρχών όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας όπου και οι δύο κύριοι εμπλεκόμενοι μπήκαν εσπευσμένα στο χειρουργείο.
Κρίσιμη ήταν η κατάσταση του δράστη ο οποίος τελικά εξέπνευσε λίγο πριν τις 11.30, καθώς είχε υποστεί πολύ σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Ο συμμαθητής του υποβάλλεται από το πρωί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τραύμα στο θώρακα, καθώς τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δεν αποτελούν πηγή ανησυχίας, όπως ανακοίνωσε από το Γ.Κ.Νικαίας ο κ.Ευσταθίου.
Με ελαφρά τραύματα στα άκρα νοσηλεύονται οι δύο πολίτες που προσπάθησαν να παρέμβουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο η αντίδραση τόσο του ΕΚΑΒ όσο και του νοσοκομείου ήταν άμεση, ενώ οι αρμόδιοι ψυχολόγοι του τμήματος υποστήριξης έχουν αναλάβει την υποστήριξη των οικείων των θυμάτων που βρέθηκαν στο χώρο.
Πάντως δεν είχαν εντοπιστεί άμεσα οι συγγενείς του δράστη, όπως έγινε γνωστό αργότερα.
Θυμα χλεύης και απομόνωσης ο δράστης
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι δεν προηγήθηκε κάποιος διαπληκτισμός μεταξύ των δύο μαθητών ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο δράστης δεν είχε συγκεκριμένο στόχο και αρχικά κατευθυνόταν προς τις αίθουσες διδασκαλίας. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες είχε αφήσει επιστολή όπου καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους ήθελε να προκαλέσει μακελειό στη σχολή και να αυτοκτονήσει.
Στο σημείωμα έγραφε ότι οι συμμαθητές του τον μείωναν και τον απαξίωναν και γι΄ αυτό το λόγο αποφάσισε να προβεί σε αυτή την πράξη. "Δεν μπορώ την απαξίωση. Είμαι εγωιστής" αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της επιστολής που βρέθηκε στα ρούχα του. Σπουδαστές και προσωπικό της σχολής περιγράφουν τον δράστη ως ένα μοναχικό και απομονωμένο άτομο

Δεν υπάρχουν σχόλια: