Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Γαύρος Σαγανάκι

Υλικά500gr. γαύρο1 κούπα ντομάτα τριμμένη1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες200γρ. φέτα τριμμένη (χοντρή)1/2 κούπα ελαιόλαδο1 φλιτζανάκι νερό1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)1/2 πιπεριά πράσινη1/2 πιπεριά κόκκινηΑλάτι - ΠιπέριΛίγη ρίγανη1/4 της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕκτέλεσηΣε ένα φαρδύ και όχι πολύ βαθύ τηγάνι στρώνουμε το γαύρο (καθαρισμένο, αλατισμένο και με λίγη ρίγανη). Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, τις πιπεριές σε ροδέλες, την τριμμένη φέτα, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες της ντομάτας και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, να βράσει για περίπου 30 λεπτά (δοκιμάζουμε το γαύρο να τρυπιέται και πρέπει η φέτα να λιώσει). Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό για να μη μαραθεί πολύ. Το ιδανικό είναι το φαγητό να έχει λίγο ζουμί, για να είναι πιο γευστικό. Αντί για γαύρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαρδέλα μικρή ή άλλο μικρό ψάρι.Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: