Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τουριστικό σποτ στα Σκόπια, με ... χλαμύδα και κιονόκρανα14 Ιουνίου 2009, 18:55Παναγιώτης Σαββίδης
Επιμένει … στην χλαμύδα και τον Μέγα Αλέξανδρο, η εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια, λίγες μέρες πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – ΠΓΔΜ, για την ονομασία στη Γενεύη (22/6) και το κρίσιμο τετ α τετ Μπακογιάννη – Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα (27,28/6) στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, το οποίο διοργανώνει η ελληνική προεδρία του Οργανισμού.
Τις τελευταίες μέρες, ξεκίνησε η προβολή του δεύτερου τουριστικού σποτ της ΠΓΔΜ, με τίτλο «Αιώνια Μακεδονία». Το σποτ προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, ενώ αναμένεται η προβολή και σε μεγάλα διεθνή δίκτυα, στα αγγλικά, στο εξωτερικό.
Στο διάρκειας 75’’ σποτ, προβάλλονται ομορφιές και αξιοθέατα της γειτονικής χώρας, αλλά και η κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας, με ένα flash back στα ερείπια της αρχαίας πόλης Στόβοι, που θυμίζει περισσότερο σκηνές από την ταινία «Μέγας Αλέξανδρος» του Όλιβερ Στόουν.Από το σποτ απουσιάζει κάθε αναφορά στο σλαβικό παρελθόν της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εθνικιστικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, να εμπεδώσει εντός και εκτός συνόρων, πως οι σημερινοί κάτοικοι της χώρας, είναι απευθείας απόγονοι από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: