Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Τελευταία στροφή!

«Θυμηθείτε τι έπαθε η Ελβετία...», είπε ο Οτο Ρεχάγκελ στους «εκλεκτούς» του, θέλοντας έτσι να αναδείξει τις όποιες δυσκολίες του αποψινού αγώνα με το Λουξεμβούργο στο ΟΑΚΑ (9 μ.μ., MEGA). Η Εθνική χρειάζεται τη νίκη προκειμένου να εξασφαλίσει οριστικά τη συμμετοχή της στα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2010.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπενθύμισε πως ο σημερινός αντίπαλος είχε κερδίσει μέσα στη Ζυρίχη και γι αυτό τους τόνισε ότι «μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερο ως ομάδα, ωστόσο χρειάζονται προσοχή. Να μην επιτρέψουμε να γίνει κάποιο θαύμα».
Χθες προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έχει να κάνει με την απουσία του Αμανατίδη. Ο διεθνής επιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο (έχει χειρουργηθεί στο παρελθόν) και τέθηκε νοκ άουτ, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στον 72χρονο προπονητή αναφορικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Με τον παίχτη της Αϊντραχτ ο Οτο Ρεχάγκελ σκόπευε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Λουξεμβούργου, εκεί όπου «πονούν» οι αντίπαλοι. «Εχουν μια «τρύπα» στην οπισθοφυλακή και πρέπει να παίξουμε με κάθετες πάσες για να την εκμεταλλευτούμε», είναι η εντολή του «χερ Οτο» προς τους παίχτες.
Η απροσδόκητη απουσία του 28χρονου μεσοεπιθετικού φέρνει τα «πάνω-κάτω» σε αγωνιστικό επίπεδο και ακόμα και ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός σκέφτεται διάφορα σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιλέξει για το αρχικό σχήμα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Για τη θέση του τερματοφύλακα φαβορί είναι ο Χαλκιάς, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έκπληξης ακόμα και του Σηφάκη!
Στο κέντρο της οπισθοφυλακής αναμένεται να επιστρέψουν οι Αβρ. Παπαδόπουλος και Κυργιάκος που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ στα άκρα της άμυνας θα χρησιμοποιηθούν οι Βύντρα (δεξιά αντί του τιμωρημένου Σεϊταρίδη) και Σπυρόπουλος. Ο Τοροσίδης, που είχε καθιερωθεί από τον Οτο Ρεχάγκελ στη θέση του αριστερού μπακ, θα μετατεθεί στο κέντρο δίπλα στους Κατσουράνη και Πατσατζόγλου. Ο παίχτης του Ολυμπιακού θα πάρει στον άξονα τη θέση του Καραγκούνη, που με τη σειρά του θα καλύψει στ αριστερά της επίθεσης το κενό του Αμανατίδη, ο οποίος προοριζόταν για αντικαταστάτης του τιμωρημένου Σαμαρά. Στη γραμμή κρούσης, φανέλα βασικού θα πάρουν σίγουρα οι Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Γκέκας (κορυφή).
«Στόχος μας είναι να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αν τα καταφέρουμε κανείς δεν θα ασχοληθεί με τον τρόπο που φτάσαμε εκεί», δήλωσε ο Χρήστος Πατσατζόγλου μιλώντας στον «Sentra FM 103,3». Ο μέσος της Ομόνοιας, που υποστήριξε ότι δεν κλείνει καμία πόρτα αναφερόμενος στο φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ, ρωτήθηκε για το αν εξακολουθεί να εμπνέει ο Ρεχάγκελ: «Εχει αλλάξει πολλά πράγματα και έχει χαρίσει πολλές χαρές και επιτυχίες. Μπορεί να προκριθούμε στο Μουντιάλ και όλοι αυτοί που τον κρίνουν να τα ξεχάσουν όλα».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε επαφή με τον ομόλογό του στην ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου. Ο τελευταίος εξέφρασε ξανά την επιθυμία να διεξαχθεί το μπαράζ στο Παγκρήτιο.
Ο Οτο Ρεχάγκελ και ο Ζίκο του Ολυμπιακού βρίσκονται σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Sabah» μεταξύ των υποψηφίων για να αντικαταστήσουν τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: