Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Καταργούνται τα προνόμια των πολυτέκνων?

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στο σύνολο των
Πολυτέκνων και Τρίτεκνων,
οι πληροφορίες που θέλουν η Κυβέρνηση να προσανατολίζεται:

στη κατάργηση της ποσόστωσης από τους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτενή ρεπορτάζ του Αθηναϊκού τύπου
ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γ. Ραγγούσης, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο
κατάργησης της ποσόστωσης των πολυτέκνων, οι οποίοι σήμερα εκπροσωπούν το 20% σε κάθε διαγωνισμό καθώς και εκείνης των τρίτεκνων που αγγίζει το 10%.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειες με πολλά παιδιά θα αντιμετωπίζονται
όπως όλες οι υπόλοιπες και, αν τα μέλη τους διαθέτουν τα απαραίτητα μόρια
και μόνο εάν τότε θα εισάγονται στο Δημόσιο.
Καταργείται ένα δικαίωμα που με πολύ σκληρούς αγώνες κατέκτησαν οι πολύτεκνοι, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η εξέλιξη αυτή θορύβησε πολύ την Πολυτεκνική οργάνωση η οποία μάλιστα προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία την οποία κοινοποίησε σε όλους τους βουλευτές Αχαΐας.
Μία τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε μέγιστη αδικία για τους πολύτεκνους.

Δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών κ. Γ. Παναγιωτόπουλος:
«Δεν είχε αναφερθεί σε καμία προεκλογική ομιλία του νυν Πρωθυπουργού.
Πρόκειται για μια πολιτική απατεωνιά. Εάν υλοποιήσουν το σχεδιασμό αυτό,
είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφής κινητοποίηση»,
δηλώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος εκπροσωπώντας τις 10.000 οικογένειες της οργάνωσης
που αριθμεί συνολικά περί τα 57.000 μέλη. Και καταλήγει: «Ως γνωστό οι μεγάλες οικογένειες τραβάμε τον δικό μας Γολγοθά, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Τέτοιες κινήσεις θα διευρύνουν παράλληλα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας. Ζητούμε την ανάκληση της πρότασης αυτής». ------------------------------------------------------------------- Ερώτηση σχετικά με το θέμα κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας Ν. Νικολόπουλος ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Θέμα: Κατάργηση της ποσόστωσης των Πολυτέκνων και Τρίτεκνων από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. ο πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης. Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός: ? Είναι στις προθέσεις της νέα Κυβέρνησης να προχωρήσει στη κατάργηση της ποσόστωσης των Πολυτέκνων και Τρίτεκνων από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ; ? Γιατί προεκλογικά απέκρύψε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Παπανδρέου από τους Πολύτεκνους και Τρίτεκνους ότι είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη κατάργηση της ποσόστωσης; ? Με τέτοιες ενέργειες νομίζει η Κυβέρνησης ότι στηρίζει τις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες οικογένειες; Και ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας που αποτελεί «απασφαλισμένη βόμβα» στα θεμέλια της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: