Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ελληνικό γλέντι στο Κέιπ Τάουν!

Ελληνικό γλέντι στο Κέιπ Τάουν!


«Ελπίζουμε και παρακαλάμε το Θεό η κλήρωση της 3ης Δεκεμβρίου να μας φέρει την Εθνική στο Κέιπ Τάουν για να μπορέσουμε να δούμε από κοντά τους Ελληνες ποδοσφαιριστές που μας έκαναν περήφανους για μία ακόμα φορά»...

Το «SentraGoal» άνοιξε πρώτο τον δίαυλο επικοινωνίας με το πλέον δυναμικό κομμάτι της ελληνικής ομογένειας στο Κέιπ Τάουν, τον πρώτο σταθμό της χώρας στο Μουντιάλ του 2010 αφού εκεί θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Ελλήνων Φοιτητών και Νέων Νοτίου Αφρικής με την επωνυμία Νασόσα, που αυτό το Σαββατοκύριακο κάνει το ετήσιο συνέδριό του στο Γιοχάνεσμπουργκ, συσπειρώνει και κρατάει ενωμένους τους Ελληνες ομογενείς σε όλη την αφρικανική χώρα.

Μιλήσαμε με τον Μιχάλη Σχολιάδη, τον πρόεδρο ενός από τους παλαιότερους φορείς της ελληνικής ομογένειας στη Νότια Αφρική, που είναι ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Φοιτητών του Κέιπ Τάουν, ο οποίος αριθμεί περίπου 200 μέλη και έχει ιδρυθεί το 1960.

«Συνηθίζουμε να συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί και να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας, το ίδιο κάναμε και χθες στο εστιατόριο της ελληνικής κοινότητας. Μπορείτε να καταλάβετε τι συνέβη χθες το βράδυ με την πρόκριση στο Μουντιάλ. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να υποδεχθούμε στο Κέιπ Τάουν την Εθνική μας ομάδα και να δούμε από κοντά αυτούς τους παίκτες. Παρακαλάμε η κλήρωση που θα γίνει να φέρει την ελληνική ομάδα στην πόλη μας» είπε στο «SentraGoal» ο Μιχάλης Σχολιάδης.

-Εχετε έρθει σε επαφή με την ΕΠΟ για το θέμα των εισιτηρίων του Μουντιάλ;

«Οχι, ακόμα δεν έχουμε κάνει κάποια επαφή και προς το παρόν κάνουμε ό,τι και οι υπόλοιποι Νοτιοαφρικανοί. Δηλαδή έχουμε ζητήσει εισιτήρια μέσω του σάιτ της FIFA και μάλιστα έχουμε μπει στο πρόγραμμα που ακολουθείς την αγαπημένη σου ομάδα σε όλη τη διοργάνωση...»

-Προφανώς ο σκοπός του συνδέσμου σας είναι να διατηρείτε την επαφή σας με την πατρίδα, αλλά και την ελληνικότητά σας. Ακούω ότι τα ελληνικά σας είναι καταπληκτικά...

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ εύκολο αυτό. Σημαντικό είναι όταν ακούγονται τα ελληνικά μέσα στο σπίτι μας από δύο γονείς Ελληνες. Προσπαθούμε, όμως, να βρισκόμαστε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να συζητάμε για την πατρίδα».

-Υποθέτω ότι πλέον για εσάς το Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική αποκτά άλλο χρώμα...

«Αστειεύεστε; Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Εμείς ούτως ή άλλως συνηθίζαμε να μαζευόμαστε όλοι μαζί και να παρακολουθούμε τα ματς της Εθνικής. Κάθε φορά το λιγότερο που είμασταν ήταν 30-50 Ελληνες φοιτητές. Μαζί γιορτάζουμε, μαζί πανηγυρίζουμε τις επιτυχίες...»

- Κύριε Σχολιάδη, πώς είναι για εσάς η ζωή στο Κέιπ Τάουν;

«Είναι ωραία εδώ, δεν είναι άσχημα. Είναι σχετικά καλές οι συνθήκες οι ζωής, ακόμα και το κλίμα θυμίζει Ελλάδα. Υπάρχει βεβαίως το πρόβλημα της ασφάλειας, αλλά έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό...».

-Ακούγεται πολύ ως πρόβλημα και για το Μουντιάλ το θέμα της εγκληματικότητας. Είναι αλήθεια όλα όσα λέγονται ή υπάρχει και υπερβολή σε όλα αυτά;

«Οχι, είναι αλήθεια. Για εμάς που έχουμε τη δυνατότητα και κάθε δύο χρόνια ερχόμαστε στην Ελλάδα η διαφορά είναι τεράστια. Περπατάς στην Ελλάδα και δεν αισθάνεσαι την παραμικρή απειλή, τον παραμικρό φόβο. Στην Ελλάδα είσαι χαλαρός, εδώ θα πρέπει να παίρνεις τα μέτρα σου ανά πάσα στιγμή...»

-Είναι κάτι που προφανώς για εσάς αποτελεί καθημερινότητα...

«Είναι αυτό που λένε ότι «αν ξέρεις που θα κινηθείς, δεν υπάρχει πρόβλημα». Το πρόβλημα είναι όταν δεν το γνωρίζεις. Εκεί χρειάζεσαι προσοχή...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: