Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

«Εμείς το αβαντάζ, αυτοί το άγχος»

Μπορεί η Εθνική χθες να μην κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη, ωστόσο ο Κώστας Κατσουράνης και ο Βαγγέλης Μόρας, παρά το 0-0 με την Ουκρανία στο ΟΑΚΑ, έδωσαν στην Ελλάδα το προβάδισμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής το καλοκαίρι.

«Αν και δεν κερδίσαμε, πιστεύω ότι το αβαντάζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ το έχουμε εμείς» ξεκίνησε χαρακτηριστικά την τοποθέτησή του ο Κατσουράνης και εξήγησε: «Εμείς θέλουμε ένα γκολ και αυτοί δύο (σ.σ. εννοώντας πως αν η Ελλάδα καταφέρει να σκοράρει οι Ουκρανοί θα χρειάζονται δύο γκολ για να περάσουν εις βάρος μας)».

Ακολούθως τόνισε πως... «δεν δεχτήκαμε γκολ και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους. Θέλαμε πολύ τη νίκη, αλλά δεν ήρθε. Τώρα ο ένας από τους δύο τελικούς που είχαμε να δώσουμε τελείωσε και πάμε για τον δεύτερο στην Ουκρανία».

Ο έμπειρος μέσος στάθηκε ακόμη στο γεγονός ότι... «η Ουκρανία είναι καλύτερη από τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε στην προκριματική φάση», ωστόσο δεν δίστασε να εκφράσει τη σιγουριά του για το ότι «θα παίξουμε καλύτερα εκτός έδρας και θα περάσουμε εμείς».

Εξήγησε μάλιστα ότι... «άγχος και πίεση βεβαίως θα υπάρχουν, αλλά πιστεύω πως θα βρούμε πολλούς περισσότερους χώρους εκεί, ενώ και ο αγωνιστικός χώρος θα είναι πολύ καλύτερος. Διότι εδώ στο ΟΑΚΑ είναι τραγικός».

Τέλος ο Κατσουράνης ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του, μίλησε για «δύο ομάδες που έδειξαν να είναι ισοδύναμες», ενώ, όπως ήταν λογικό, εξέφρασε την επιθυμία και των συμπαικτών του για την πρόκριση («θέλουμε πολύ να πάμε στο Παγκόσμιο» δήλωσε χαρακτηριστικά).

«Δεν φοβόμαστε»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος παρουσιάστηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης της χθεσινής αναμέτρησης (ψηφίστηκε ως MVP από τους δημοσιογράφους), Βαγγέλης Μόρας, εν όψει του επαναληπτικού αγώνα που θα γίνει την Τετάρτη στο Ντόνετσκ.

«Θα τα δώσουμε όλα. Πιστεύουμε στην πρόκριση και έχουμε θετική ενέργεια. Το άγχος τώρα θα το έχουν αυτοί. Δεν φοβόμαστε. Θα υπάρχει πίεση, αλλά είμαστε συνηθισμένοι και από τις ομάδες που αγωνιζόμαστε όλοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος αμυντικός, ο οποίος για το χθεσινό ματς σχολίασε:

«Δώσαμε τα πάντα, αλλά δεν ήρθε το γκολ, δείξαμε χαρακτήρα και πάθος που δεν είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια. Τώρα πάμε εκεί με πίστη για όλα. Ακόμα και αν στραβώσει κάτι θα ξέρουμε ότι θα έχουμε κάνει τα πάντα».

«Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες»

Στο πόσο σημαντικό είναι να σκοράρει η Εθνική στάθηκε μιλώντας για τον επαναληπτικό με τους Ουκρανούς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Με ένα γκολ εκεί μέσα θα προκριθούμε. Τα πράγματα τα βλέπω ακριβώς στην ίδια βάση όπως και πριν από το σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι επιθετικά και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν.

Είχαμε κάποια σουτ και αν η μπάλα πήγαινε μέσα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ο αντίπαλος θα παίξει πιο ανοιχτά αναγκαστικά, η άμυνά του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εμείς στον αέρα είμαστε καλύτεροι». Για τις πιθανότητες που υπάρχουν ο έμπειρος αμυντικός είπε: «Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε δύσκολο. Εμείς θα πάμε να κερδίσουμε, δεν μας φοβίζει τίποτα».

«Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Μόνο απογοητευμένοι δεν είναι οι παίκτες της Εθνικής μετά το χθεσινό 0-0, σύμφωνα με τον Αγγελο Χαριστέα: «Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το τελικό αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Δεν είμαστε απογοητευμένοι, θα μπορούσαμε στην έδρα μας να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο, αλλά σε τέτοια ματς -όπως είναι τα μπαράζ- η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια και όχι σε ένα» τόνισε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:

«Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο απ' ό,τι στο πρώτο. Το παιχνίδι πήγε όπως το περιμέναμε. Οι Ουκρανοί έπαιξαν όπως τους ξέραμε. Τώρα πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, όπως κάναμε σε αρκετά ματς στην προκριματική φάση και να πάρουμε την πρόκριση».

Σε ερώτηση για το αν το 0-0 δίνει ένα πλεονέκτημα στους αντιπάλους της Εθνικής, ο διεθνής φορ απάντησε: «Είναι ένα μικρό μειονέκτημα για εμάς, όμως θέλουμε πολύ να προκριθούμε, με αυτόν το σκοπό θα πάμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μπροστά μας. Οταν έχεις τέτοιο κίνητρο όπως να παίξεις στο Μουντιάλ όλα τα άλλα περισσεύουν».

Για την προσωπική του απόδοση αρκέστηκε να σχολιάσει: «Αυτό που θέλω είναι να βοηθάω πάντα, αυτό προσπάθησα να κάνω και πάλι. Είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: