Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Φοροσχέδια για ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, ακίνητα και ΦΠΑ

Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά από την 1η Ιανουαρίου, αύξηση των φόρων στα καύσιμα, αλλά και αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων περιλαμβάνει η ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία μελετά παράλληλα επέκταση του ΦΠΑ και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που σήμερα εξαιρούνται (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι). Ως σενάριο έκτακτης ανάγκης, άλλωστε, προβάλλει το ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, ενδεχόμενο το οποίο δεν απέκλεισε οριστικά χθες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει δεχθεί μέχρι σήμερα σχετική εισήγηση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Παράλληλα με τους σχεδιασμούς της νέας φορολογικής πολιτικής, η κυβέρνηση εξαναγκάζεται να κάνει όπισθεν ολοταχώς αλλά... από του χρόνου στο θέμα των νέων αλμυρών τελών κυκλοφορίας που έδωσαν την αφορμή για αντιδράσεις προκαλώντας την έντονη δυσφορία των πολιτών. Τo υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες πως θα προχωρήσει σε ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: