Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Επιτέθηκαν σε γιατρούς στο Τζάνειο


Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά δύο νεαροί από τη Μάνη,

οι οποίοι θεώρησαν ανεπαρκή την ιατρική φροντίδα των γιατρών προς την άρρωστη μητέρα τους που νοσηλευόταν εκεί.

Επιτέθηκαν σε δυο γιατρούς που εφημέρευαν στα έκτακτα περιστατικά και με τη βία τους έσυραν κυριολεκτικά στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν η μητέρα τους

Οι δυο γιατροί που βρέθηκαν στο «δρόμο» των δυο νεαρών άρχισαν να καλούν σε βοήθεια με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η ασφάλεια του νοσοκομείου όπου και μετά από συμπλοκή απελευθέρωσε τους δυο γιατρούς .

Το περιστατικό που σήκωσε όλο το νοσοκομείο στο πόδι έγινε χτες λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα στην Β' παθολογική κλινική όπου νοσηλευόταν η ηλικιωμένη γυναίκα μητέρα των δυο θερμόαιμων μανιατών.

Η κλινική ΔΕΝ εφημέρευε και οι δυο νεαροί θεωρώντας ελλιπή την ιατρική αφρόντιδα προς την μητέρα τους πήραν την πρωτοβουλία να βρουν εκείνοι γιατρό …

Ο πρώτος γιατρός που βρήκαν, εξέταζε ασθενή στη Γ παθολογική και τον άρπαξαν και άρχισαν να τον τραβούν προς το δωμάτιο της μητερας τους.

Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Άρπαξαν βίαια ακόμα μια γιατρό, την εφημερεύουσα στα επείγοντα περιστατικά, η οποία εξέταζε σοβαρό περιστατικό και την έσυραν στο διάδρομους 5 ορόφων!

Η γιατρός άρχισε να καλεί σε βοηθεία, επενέβη η ασφάλεια του νοσοκομείου και ακολούθησε συμπλοκή με τους δυο νεαρούς κατά τη διάρκεια της οποίας προκάλεσαν ζημιές στα γκισέ της εφημερίας.

Δράστες και γιατροί οδηγήθηκαν αργότερα στο αστυνομικό τμήμα όπου έγιναν συστάσεις αλλά όχι και μηνύσεις.

Μάλιστα οι δυο δράστες ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους ενώ υπέγραψαν και βεβαίωση με την όποια αναλάμβαναν να επισκευάσουν τα σπασμένα…

Τραγικό και απαράδεκτο χαρακτήρισε το περιστατικό, η διευθύντρια του νοσοκομείου κα Ευαγγελία Γιαννακάκου.

Μιλώντας στο Νewsit είπε ότι καθημερινά οι γιατροί στο νοσοκομείο δίνουν μάχη για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους και δεν είναι δυνατόν να γίνονται έρμαια στα χέρια του οποιουδήποτε.

"Δεν είναι δυνατόν να προπηλακίζονται και να σύρονται γιατροί στους διαδρόμους…. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να καταλάβουν οι πολίτες ότι σαν γιατροί δίνουμε τιτάνιο αγώνα σε δύσκολες εργασιακές συνθήκης και να διαφυλαχθεί το κύρος των γιατρών που καθημερινά ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια αντοχής για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους", είπε χαρακτηριστικά.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=ArticleList&catid=4&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: