Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Δύσκολη νύχτα - Εκκενώνεται το ΔΕΛΤΑ του 'Εβρου


Εκκενώθηκε ο οικισμός του Πόρου λίγο έξω από τις Φέρες μετά από θραύση αναχώματος. Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία οχημάτων και ανθρώπων στην περιοχή.

Για την εκτόνωση της κατάστασης αποφασίστηκε τεχνητή θραύση του αναχώματος στην τοποθεσία Πέτρα. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε συγγενικά σπίτια και ξενοδοχεία.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται ο νομός, όπου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 120.000 στρέμματα. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες αρχές δραματική. Επί τόπου βρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα, η οποία από την Κυριακή το πρωί συμμετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου, διαθέτοντας όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το πρωί κάτοικοι του χωριού Λάβαρα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ σε πέντε σπίτια έγινε και μεταφορά των οικοσκευών τους στο δημαρχείο του Δήμου Ορφέα. Υπολογίζεται ότι τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι περίπου εβδομήντα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς αναμένονται νερά από τα φράγματα της Βουλγαρίας τα οποία έχουν υπερχειλίσει και δεν μπορούν να συγκρατήσουν άλλες ποσότητες νερού. Από τις πλημμύρες κινδυνεύουν και οι παραποτάμιοι οικισμοί της Βύσσας, των Καστανεών και του Πραγγίου.

'Οπως είπε στο NewsIt ο Νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, "αν δούμε ότι η κατάσταση δεν υποχωρήσει και κινδυνεύσει κάποιο χωριό σοβαρά, έχουμε μια αποθήκη νερού, ενα αγρόκτημα 80.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Ορεστιάδας. Αν χρειαστεί θα σπάσουμε τα αναχώματα που έχει γύρω του και θα το διοχετεύσουμε με νερά".

Στο μεταξύ, διεκόπει η κυκλοφορία των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη δυτική πλευρά του Διδυμοτείχου και στη γέφυρα των νεκροταφείων. Διακοπή κυκλοφορίας έχει γίνει και στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου - Ελληνοχωρίου. Τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου έχουν διακοπεί και η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία.




http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=14738&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια: