Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Σιδηροδρομική τραγωδία - Δεκάδες οι νεκροί στο Βέλγιο

Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί και 100 οι τραυματίες, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 25.

Πολλοί επιβάτες συνεχίζουν να βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στα συντρίμια κάτω από συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης.

Οι διασώστες ανέσυραν ήδη από τα δύο τρένα τα πτώματα 15 ανδρών και τριών γυναικών ενώ οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται, διευκρίνισε ο κυβερνήτης Λοντεβίκ Ντε Βίτε, σε συνέντευξη Τύπου. Τραυματίστηκαν επίσης 125 άνθρωποι, από τους οποίους οι 11 σοβαρά, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος των βελγικών σιδηροδρόμων (SNCB) από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα αίτια του δυστυχήματος και αρνήθηκε ότι η εταιρεία έκανε λόγο για 25 νεκρούς. Οπως είπε, στα δύο τρένα τη στιγμή της σύγκρουσης επέβαιναν 250-300 άτομα.

"Υπάρχουν ασφαλώς νεκροί, αλλά είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό στο παρόν στάδιο. Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι εκεί μέσα", είπε.

Τα τρένα που εκτελούσαν τοπικό δρομολόγιο συγκρούσθηκαν κοντά στο Aλ, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Βρυξελλών γύρω στις 8.30 τοπική ώρα. Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής του πρωινού και ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε σημειωθεί σφοδρή χιονόπτωση.





Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, μεταξύ των οποίων και οι υπερταχείες που εκτελούν τα δρομολόγια Βρυξέλλες- Παρίσι έχουν διακοπεί.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=14815&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια: