Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Η εφορία εντοπίζει πισίνες μέσω Google!


Ο “Μεγάλος Αδελφός” σύμμαχος του υπ. Οικονομικών στην πάταξη της φοροδιαφυγής. 15μελής ομάδα “σκανάρει” μέσω Google Earth την επικράτεια εντοπίζοντας μέσω δορυφόρου πισίνες και βίλες ώστε να τα διασταυρώσει με τα δεδηλωμένα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχουν εντοπιστεί πισίνες που δεν είχαν δηλωθεί ή είχαν δηλωθεί με μικρότερες διαστάσεις. Οι έρευνες στρέφονται κυρίως στις περιοχές των βορείων προαστίων, όπου μπορεί να γίνει μεγάλη φοροδιαφυγή στα τεκμήρια, αλλά και σε νησιά όπου πολυτελείς βίλες “φυτρώνουν” παντού, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα πολλές φορές.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δ. Γεωργακόπουλος δηλώνει στο Βήμα: “Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο – ακόμη και την Google – για να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή”. “Όσοι κατέχουν πισίνες και δεν τις έχουν δηλώσει, θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να ανησυχούν” τονίζει.

Ο κ. Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει μάλιστα ότι το Internet χρησιμοποιείται ευρέως στους φορο – ελέγχους. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν sites που έδιναν οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να μεταφέρει κονδύλια στην Κύπρο για να μη φορολογηθούν αλλά και πώς να μεταφέρουν την έδρα off shore εταιρειών από την Ελλάδα στην Κύπρο για να γλιτώσουν το φόρο 15%.

Το υπ. Οικονομικών εντόπισε επίσης ιστοσελίδες που διακινούσαν φήμες ότι στο Εθνικό Νομισματοκοπείο άρχισαν να “κόβουν” δραχμές. Οι υπεύθυνοι των sites θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όπως δήλωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: