Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

.Ανέλαβε την ευθύνη η BP, δέσμευση για αποζημιώσεις


Η Λουιζιάνα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η πετρελαιοκηλίδα απειλεί τον φυσικό πλούτο της και η BP ανέλαβε την ευθύνη και τη δέσμευση για αποζημιώσεις.

Από την πρώτη στιγμή, ο Λευκός Οίκος «έδειξε» τη βρετανική εταιρία BP Plc ως υπεύθυνη για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από τη βύθιση της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στο κόλπο του Μεξικού. Φαίνεται ότι η εταιρία αποδέχτηκε την ευθύνη και δεσμεύτηκε θα καθαρίσει το πετρέλαιο που διέρρευσε και να αποζημιώσει όλους όσους επλήγησαν από την διαρροή.

«Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για τη διαρροή και θα καθαρίσουμε το πετρέλαιο και όπου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να παρουσιάσουν νόμιμες αξιώσεις για ζημιές θα τους τις δώσουμε. Θα είμαστε πολύ, πολύ δυναμικοί σε όλο αυτό» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Τόνι Χέιγουορντ.

«Μπορεί να υπάρξει ένα βιομηχανικό ζήτημα σχετικά με το τι μπορεί να ανοίξει και τι όχι» δήλωσε ο Χέιγουορντ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η διαρροή μπορεί να προκαλέσει την επανεξέταση των σχεδίων της ΒΡ για νέες γεωτρήσεις στην αμερικανική ακτογραμμή.

«Θα ήταν παράξενο να πω ότι δεν πρέπει να επηρεάσει την επανεξέταση. Η έκβαση της επανεξέτασης πιστεύω ότι θα κριθεί από την επιτυχία με την οποία θα διαχειριστούμε αυτό το περιστατικό» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings, καθαρισμός της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού θα μπορούσε να κοστίσει από 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν πρέπει να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα της BP σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Ο οίκος αξιολόγησης πρόσθεσε ότι η ασφάλεια θα καλύπτει κατά πάσα πιθανότητα το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών της ΒΡ. Επιπλέον, η Fitch τονίζει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το κόστος και οι άλλες δυνητικές υποχρεώσεις της ΒΡ.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=24698&catid=7&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: