Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ασημένιο Νέοι με ψυχή πρωταθλητή

Η Ελλάδα κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που πραγματοποιήθηκε στην Κροατία, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Γαλλία με 62-73. Η Εθνική μας ομάδα πλήρωσε την κακή της εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους. Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.


* Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ισπανία, η οποία νίκησε στον μικρό τελικό την διοργανώτρια Κροατία με 86-79.
* Ο Νίκος Παππάς και ο Κώστας Παπανικολάου συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωμπάσκετ Νέων. Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης ήταν ο Αντριου Αλμπισί, που μαζί με τον Μάριο Ντέλας της Κροατίας και τον Νίκολα Μίροτιτς της Ισπανίας συμπλήρωσαν την καλύτερη πεντάδα.
Αγχωμένες και άστοχες εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες στα πρώτα πέντε λεπτά του τελικού, με την Ελλάδα να ξεκινάει με ένα 4-0, αλλά στη συνέχεια να χάνει τα ηνία του αγώνα. Το σκορ στο 5` ήταν 4-4, όμως στη συνέχεια οι γάλλοι, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, έτρεξαν επί μέρους σκορ 15-2, μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (19-6).
Η Ελλάδα είχε χάσει σημαντικό έδαφος από την πρώτη κιόλας περίοδο και ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ομάδα μας με τις επιθετικές του εμπνεύσεις. Παράλληλα, η Εθνική μας εφάρμοσε άμυνα ζώνης και έμεινε κοντά στο σκορ (10-24), αλλά οι γάλλοι βρήκαν τη λύση από τα 6.25μ.
Με απανωτά τρίποντα από Λακόμπ και Ρουσέλ οι γάλλοι μεγάλωσαν τη διαφορά, η οποία κατέληξε στους 19 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (41-22, 20`).
Στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να τα παίξει όλα για όλα. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα πάλεψαν, βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 13 πόντους (34-47) στο 27`.
Η Γαλλία, όμως, αντέδρασε για μία ακόμη φορά με τα τρίποντα και με δύο συνεχόμενα από τον Λανγκ και ένα του Αμπούντου κατάφερε να ξεφύγει με 56-39 στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-39).
Στα τελευταία δέκα λεπτά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Ελλάδα πάλεψε και μείωσε ακόμη και στους πέντε πόντους (58-63) δύο λεπτά πριν από το τέλος, αλλά οι γάλλοι εμφανώς καλύτεροι και πιο έτοιμοι για τον συγκεκριμένο αγώνα, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη (73-62) και να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Νέων.
Η Ελλάδα πανηγυρίζει, όμως, την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου από μία ομάδα που πέρυσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 6-19, 22-41, 39-56, 62-73.
Οι συνθέσειςΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Κατσιβέλης, Γεωργάκης, Μάντζαρης 12 (1 τρ.), Παπανικολάου 10, Σλούκας 4, Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22, Κασελάκης 4, Σαρικόπουλος 7.
ΓΑΛΛΙΑ (Ζαν-Αϊμέ Τουπάν): Ρουσέλ 6 (2 τρ.), Αμπουντού 5 (1 τρ.), Αλμπισί 20 (1 τρ.), Κουρμπί 2, Λακόμπ 14 (2 τρ.), Λανγκ 6 (2 τρ.), Τανγκέ 5 (1 τρ.), Γκαβρίλοβιτς, Λεονάρ 6, Ραμασαμί, Πρενόμ 4, Καντολό 5 (1 τρ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: