Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σφαλιάρα και κράξιμο

Λένε ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, πλην όμως η ΑΕΚ ούτε αυτή τη φορά κατόρθωσε να σπάσει την κάκιστη παράδοση που έχει την τελευταία διετία με ομάδες της περιφέρειας και, χάνοντας με 3-1 στον Βόλο από τον Ολυμπιακό δείχνει να μένει από νωρίς, μακριά από τα ψηλά της βαθμολογίας.
Οι «κιτρινόμαυροι» στις 18 εξόδους τους από την Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν κατορθώσει να πάρουν μόλις τρεις φορές το τρίποντο, ενώ στα υπόλοιπα 15 παιχνίδια, «μετράνε» εννέα ισοπαλίες και έξι ήττες.
Και, φυσικά, με τέτοια στατιστική στην περιφέρεια, κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι η Ένωση θα κατορθώσει να διεκδικήσει και φέτος τον τίτλο.
Και αν για την ΑΕΚ, η παράδοση δεν έσπασε, για τον Ολυμπιακό Βόλου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο κατόρθωσαν να σκοράρουν στο Πανθεσσαλικό για πρώτη φορά σε επίσημο ή φιλικό τους παιχνίδι, αλλά και να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη.
Δικαιώνοντας, μάλιστα, και τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος στον αγιασμό που έγινε την Παρασκευή γι αυτόν ακριβώς το λόγο, είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου σε πηγαδάκι που είχε με τους φιλάθλους της ομάδας ότι «θα σταματήσουμε στα τρία γκολ».
Η ήττα, μάλιστα, της ΑΕΚ συνοδεύτηκε από την έντονη αντίδραση των περίπου πέντε χιλιάδων οπαδών της που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό και οι οποίοι δεν έμειναν μόνο στις αποδοκιμασίες.
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η φισούνα προς τα αποδυτήρια βρισκόταν στην κερκίδα που τους φιλοξενούσε, οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν ουκ ολίγα αντικείμενα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια.
Κάποιοι από τους «κιτρινόμαυρους» έτρεξαν για να προστατευτούν, ενώ «δέκτης» αντικειμένων έγινε και ο Μπάγεβιτς, ο οποίος μάλιστα δεν δέχθηκε την προστασία που προσπάθησαν να του προσφέρουν οι άνδρες των security, αλλά με αργό βήμα συνέχισε να κατευθύνεται προς τη φυσούνα.
Όπως και να έχουν, πάντως, τα πράγματα, η επικράτηση των νεοφώτιστων ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και ήρθε ως επιστέγασμα της πολύ καλής εμφάνισής τους στο μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου.
Οι «κιτρινόμαυροι» για ακόμη ένα παιχνίδι πέταξαν ένα ημίχρονο (το πρώτο), κατά τη διάρκεια του οποίου ουσιαστικά δεν υπήρχαν μέσα στο γήπεδο.
Οι Βολιώτες μπήκαν πολύ πιο δυνατά, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο και από εκεί πέρα, άφησαν χώρο και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον εξαιρετικό Ούμπιντες και αιχμή του δόρατος τον ταχύτατο Πλιάγκα.
Στον αντίποδα, η ΑΕΚ δεν κατόρθωσε να πατήσει ούτε μια φορά την περιοχή των γηπεδούχων από οργανωμένη προσπάθεια, ενώ όλες οι ευκαιρίες που δημιούργησε προήλθαν από στημένες φάσεις.
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ναι μεν έχασε τον Πλιάγκα που πήγε με ενοχλήσεις στα αποδυτήρια, πλην όμως ο Σολάκης που μπήκε στη θέση του, έκανε ουκ ολίγες φορές άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ.
Της ΑΕΚ που «γλίτωσε» από ένα πέναλτι του Μανωλά στον Σολάκη στο 47’ και από εκεί και πέρα για περίπου ένα εικοσάλεπτο ήταν καλύτερη, με τον Λεονάρντο που μπήκε στη θέση του Μπερνς να δίνει πνοή στην επίθεση.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κατόρθωσε να ισοφαρίσει πριν κλείσει το δεκάλεπτο της επανάληψης και άσκησε κάποια σχετική πίεση στη συνέχεια, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξε ότι ήταν το αφεντικό του.
Αντίθετα, με μια μεσαία γραμμή «ωσεί παρούσα» στο παιχνίδι και, ουσιαστικά, κομμένη στα δύο, έδωσε τη δυνατότητα στους Βολιώτες να αρχίσουν να ξεθαρεύουν, να ξαναπαίρνουν τον έλεγχο του ρυθμού και να φτάνουν στο δεύτερο και το τρίτο γκολ, σχεδόν σαν σε προπόνηση.
ΣΚΟΡΕΡ: 9' Σανκαρέ, 82’ Μπρέσκα, 90’+1 πέναλτι Ούμπιντες - 55' Λυμπερόπουλος.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 43' Τζιμπούρ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13' Πλιάγκας, 75' Ούμπιντες, 81' Τομάς - 12' Λαγός, 44' Δέλλας, 57' Μάκος, 67' Τζιμπούρ, 84’ Μανωλάς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ψυχογιός, Τομάς, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Άλβαρες, Ρόκας (76' Καπετάνος), Πλιάγκας (46' Μπρέσκα), Ούμπιντες, Μόνχε, Μαρτίν (18' λ. τρ. Σολάκης).
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μανωλάς (86’ Μπλάνκο), Δέλλας, Λαγός, Μάκος, Γκέντσογλου (66' Πατσατζόγλου), Μπερνς (46' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: