Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Νίκη και κορυφή για τον Ηρακλή

Στην κορυφή της Volleyleague θα γιορτάσει με 25 β. τον νέο χρόνο ο Ηρακλής. Για 13η συνεχόμενη φορά ο «Γηραιός», παρά την απώλεια του βασικού διαγώνιου Μπίλινγκς στις αρχές του β' σετ από... λουμπάγκο, με σχεδόν αλάνθαστο τον Κράβαρικ και «μαέστρο» τον Προύσαλη, κέρδισε χθες με 3-0 (25-21, 25-21, 25-21) στη Μίκρα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της πρεμιέρας της 10ης αγωνιστικής. Το φινάλε του 2010 βρήκε μόνο 2ο τον Παναθηναϊκό, που «ίδρωσε» στο Ζηρίνειο  - αλλά τελικά επικράτησε με 3-0 (26-24, 26-24, 26-24) της μαχητικής Κηφισιάς, που παρέμεινε στην 8η θέση με 10 βαθμούς. Διακοπή του ματς ζήτησαν οι γηπεδούχοι στο τρίτο σετ λόγω καπνογόνου των οπαδών του Παναθηναϊκού, που δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα. 


Στον αγωνιστικό τομέα, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες μέχρι το 20-20 του πρώτου σετ, ωστόσο, στο σημείο εκείνο μία αμφιλεγόμενη φάση έφερε τον “γηραιό” μπροστά με 21-20 και κάπου εκεί κρίθηκε το σετ για τους δύο συλλόγους. Συγκεκριμένα, μία κόντρα επίθεση του Μπόγιτς δόθηκε από τους διαιτητές άουτ κι ο πόντος χρεώθηκε στους “κυανόλευκους”, που εκμεταλλευόμενοι τα δύο συνεχόμενα λάθη των αντιπάλων τους, προηγήθηκαν με 23-20 και κατέκτησαν το σετ με 25-21.
Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό ήταν παρόμοιο, με τους “ασπρόμαυρους” να έχουν μία σχετική υπεροχή έναντι των αντιπάλων τους, καθώς είχαν τα ηνία στο σκοράρισμα μέχρι το 18-20. Από εκεί και μετά, τα σερβίς του Αντρέι Κράβαρικ αποσυντόνισαν το σύνολο του Γιάννη Μέλκα, καθώς δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή των γηπεδούχων. Έτσι, ο Ηρακλής έκανε ένα σερί 5-0 κι έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος του.
Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η ανατροπή οδήγησε και πάλι τον “γηραιό” στην τελική επικράτηση, αφού παρ΄ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προηγήθηκε αρχικά με 4-7 και 8-10, εντούτοις, το σύνολο του Φρέντι Μπρουκς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, παίρνοντας το προβάδισμα με 20-17. Οι “ασπρόμαυροι”, όσο κι αν προσπάθησαν, δεν ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση στον εναπομείναντα χρόνο.
ΜΕΛΚΑΣ: “ΚΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ”
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μέλκας, στάθηκε στα αίτια της ήττας για την ομάδα του: “Μας έλειπε το καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να είμαστε πολύ κακοί στην επίθεση, κάτι που αποδεικνύεται, αν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά. Το 44% που είχαμε στην επίθεση έναντι του 58% των αντιπάλων μας τα λεει όλα”.
ΜΠΡΟΥΚΣ: “Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ”
Από την άλλη πλευρά,, ο τεχνικός του Ηρακλή, Φρέντι Μπρουκς, επεσήμανε: “Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για εμάς κόντρα σ΄ έναν υπολογίσιμο αντίπαλο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Η πρωτιά, εξάλλου, τα λέει όλα. Αυτό που θέλω τώρα είναι να διατηρηθούμε στα ίδια επίπεδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: