Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σε ρόλο ”Τζούλιας” 14χρονη μαθήτρια στην Κόρινθο!

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας  Δεκατετράχρονη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου είχε κάνει τα γυρίσματα σε βίντεο του κινητού τηλεφώνου της με πολύ... γυμνό και άλλες προκλητικές σεξουαλικά εικόνες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το γεγονός αλλά και το περιεχόμενο του βίντεο είναι γνωστά σε μαθητές και μαθήτριες όλων των γυμνασίων και λυκείων της Κορίνθου αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα .
Και σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στους κύκλους αυτούς, η πρωταγωνίστρια ετοιμάζεται και για νέα γυρίσματα , ποιο προχωρημένα αυτή τη φορά !

Το πλέον όμως προκλητικό κομμάτι της ιστορίας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας είναι ότι όταν κλήθηκε από το συμβούλιο των καθηγητών η μητέρα της φιλόδοξης “σταρ” , εξήγησε στους καθηγητές ότι μάλλον “το βρίσκει φυσιολογικό και ότι απλά το κορίτσι της που έχει ταλέντο , μιμείται την Τζούλια!”

Δυστυχώς το όλο θέμα δεν προσφέρεται για χαβαλέ όπως έχει αντιμετωπισθεί μέχρι στιγμής από τους περισσότερους αλλά πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή των ανάλογων κοινωνικών και παιδαγωγικών φορέων και να δοθεί στήριξη στην συγκεκριμένα μικρή μαθήτρια γιατί άπ΄ότι φαίνεται το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει δεν είναι και το καταλληλότερο .

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσο ισχυρός θεσμός είναι η οικογένεια και το ρόλο που μπορεί να παίξει -θετικό ή αρνητικό- σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Σημαντικό ρόλο όμως μπορεί και πρέπει να παίξει και το εκπαιδευτικό μας σύστημα , πέρα από την “παπαγαλία” των μαθημάτων που εξασφαλίζουν πολύ καλούς βαθμούς μεν αλλά όχι τα απαραίτητα εφόδια για μια σωστή κοινωνική βάση και συμπεριφορά.

Επικοινωνήσαμε για το σοβαρό αυτό θέμα με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , ο οποίος όπως μας δήλωσε πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα !

Ο γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου με μια λακωνικότητη απάντηση μας διαβεβαίωσε ότι το σχολείο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να κάνει και το θέμα έχει λήξει.

Στην παρατήρησή μας ότι το βίντεο όμως κυκλοφορεί με όλες τις επιπτώσεις για την μαθήτρια, την οικογένειά της , το σχολείο και την τοπική κοινωνία, η απάντηση του γυμνασιάρχη ήταν ότι αυτά δυστυχώς είναι τα αποτελέσματα της σημερινής τεχνολογίας!

Τεράστιο το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης αλλά νομίζουμε πως ξεχάσαμε όλα τα άλλα σοβαρά κοινωνικά θέματα . Θα πρέπει πέρα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γονείς να ιεραρχήσουν ως πρώτη τους υποχρέωση την επικοινωνία με τα παιδιά τους και τη στήριξή τους από τις αναρίθμητες παγίδες που κρύβονται πίσω από το σύγχρονο life-style και τη νέα τεχνολογία !

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένα μαθήτρια έχει καλές επιδόσεις στα μαθήματά της που κυμαίνονται στους βαθμούς 15-17 .
 
http://volostv.blogspot.com/2011/05/14.html#more