Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Καρπούζια εκρήγνυνται σε χωράφια της Κίνας

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι εκρήγνυνται οι βόμβες, τώρα μάθαμε ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα… καρπούζια!

Το απίστευτο γεγονός παρατηρήθηκε σε χωράφια καλλιέργειας καρπουζιών σε επαρχία της Κίνας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο.

Μία πρώτη εκδοχή υποστηρίζει ότι τα χωράφια της περιοχής μετατράπηκαν σε… ναρκοπέδια, όταν οι αγρότες ράντισαν τα φυτά τους με υπερβολική ποσότητα μίας χημικής ουσίας, για να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Εκρήξεις καρπουζιών έγιναν όμως και σε χωράφια που δεν έγινε χρήση του συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο σε επιστήμονες και καλλιεργητές.

Το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο είναι νόμιμο και χρησιμοποιείται στην Κίνα εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο ραντισμός έγινε σε λάθος χρόνο και λόγω της αυξημένης υγρασίας, τα φρούτα μετατράπηκαν σε…
πυρομαχικά.
 
"πηγή".http://simantra.blogspot.com/2011/05/blog-post_2905.html