Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα απειλείται με χρεωκοπία λέει η Κριστίν Λαγκάρντ

Σχεδόν ταυτόχρονα με την υποβάθμιση από τον οίκο Fitchη γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην...
αυστριακή εφημερίδα De Standaard χτυπά καμπάνα χρεωκοπίας για την Ελλάδα και ζητά από την Αθήνα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Στην συνέντευξη, που αναδημοσιεύει το Bloomberg και έχει τον τίτλο «Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει», η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι για όποια επιπλέον βοήθεια στην Αθήνα προϋπόθεση είναι, αυτή να επιδείξει αποτελέσματα σε ότι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Η κ. Λαγκάρντ τονίζει επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους προηγούμενους 12 μήνες, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μάλιστα σε σκληρή γλώσσα η κ. Λαγκάρντ ύπογράμμισε ότι οι ευρωπαίοι έχουν κουραστεί από την ανικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να φέρει αποτελέσματα στα δημοσιονομικά της.