Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Σπάει το ρόδι" με τον ΟΤΕ

Θέμα ωρών ή ημερών είναι πλέον, η επίτευξη συμφωνίας για το 10%  του ΟΤΕ, για να εισπράξει έσοδα 400 εκατ. ευρώ φέτος.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν...

σήμερα τις πληροφορίες του protothema.gr, ότι ενδεχομένως και μέσα στο σαββατοκύριακο θα υπάρξει συνάντηση με την πλευρά της γερμανικής Deutsche Telekom, που  θα ξεκαθαρίσει έως ποιο ποσοστό ενδιαφέρεται να αγοράσει, από το συνολικά 16% που διαθέτει προς πώληση το Δημόσιο.

Αν και οι όροι για το 10% είναι σαφείς και καθορισμένοι, εφόσον οι Γερμανοί δηλώσουν ενδιαφέρον για ποσοστό 11%-16% τότε θα γίνει παζάρι και για τους όρους (και τυχόν premium στην τιμή που θα διατεθεί το επιπλέον ποσοστό) το οποίο θα αναλάβει να οριστικοποιήσει ο σύμβουλος που θα επιλεγεί από το δημόσιο στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να προκηρυχθούν και οι διαγωνισμοί για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που θέλει να ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση εντός του έτους (ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ κλπ).

Σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, θα πρόκειται για ένα «νομικό κέλυφος» όπου … «ό, τι μπαίνει, δεν θα βγαίνει». Από τη στιγμή δηλαδή που θα του εκχωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο για αποκρατικοποίηση, δεν θα μπορεί να αναστραφεί η απόφαση ιδιωτικοποίησής του. Η μορφή που θα έχει το «κέλυφος» (πχ ΑΕ, ΝΠΔΔ κλπ) δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα υπάρχει κάποιας μορφής τεχνική βοήθεια από την Τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας είχαν και σήμερα συνάντηση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις αυτές.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι, «σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέστειλε επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom, για την εκκίνηση της διαδικασίας».