Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Στο μηδέν η διαφορά ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ

Αίσθηση προκαλεί η εκμηδένιση της διαφοράς ΠΑΣΟΚ – ΝΔ σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή. Σε αυτήν της...
MRB για την «Real News» εμφανίζονται ισόπαλα τα δύο μεγάλα κόμματα στο 21,5% (με την αδιευκρίνιστη ψήφο να εκτοξεύεται στο 26,1% και να ακολουθούν με 8,1% το ΚΚΕ, με 6% ο ΛΑΟΣ, με 4,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, με 3,2% οι Οικολόγοι, με 2,3% η Δημοκρατική Αριστερά και με 2% η Δημοκρατική Συμμαχία 2%).

Σε εκείνην της Rass για το «Παρόν» η διαφορά ΠΑΣΟΚΝΔ πέφτει για πρώτη φορά κάτω από τη μονάδα, μόλις στο 0,9% έναντι 2,7% σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις αρχές Απριλίου

.Αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζεται και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αυτό που διακυβεύεται δεν είναι να αποτύχει ή να πετύχει η κυβέρνηση αλλά η χώρα, και δεν κάνω πίσω για τη σωτηρία της».

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνει το μεγαλύτερο μέρος του μεσοπρόθεσμου καθώς και το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων (προγραμματίστηκε για τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας), ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η συζήτηση με τους εταίρους για την διαμόρφωση του προγράμματος δεν είναι εύκολη και πριν ανοίξει τις πόρτες του Μαξίμου για τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη, τους ανοίγει με την συνέντευξή του το παράθυρο για να υιοθετήσει ενδεχόμενες προτάσεις τους: «Είμαστε έτοιμοι να ενσωματώσουμε κάθε θετική και ρεαλιστική πρόταση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», σχολίασε σχετικά.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Δεν θα ψηφίσω το νέο μνημόνιο, ούτε το μεσοπρόθεσμο». Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» τονίζει όμως ότι δεν διαφωνεί με τους στόχους μείωσης του ελλείμματος και του χρέους αλλά με τη συνταγή: «Κάποια μέτρα μείωσης της σπατάλης μπορούμε να τα ψηφίσουμε, τα υπολογίσαμε σε 18,3 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια, αλλά και κάποιες αποκρατικοποιήσεις»

Ο πρωθυπουργός, πάντως, δεν θα βρει σύμπνοια με τον Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, όπως δεν βρίσκει άλλωστε και στο εσωτερικό της κυβέρνησής του. «Στόχος μας δεν είναι οι απολύσεις. Στόχος μας είναι ένας ορθολογικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας όπου θα αξιολογούνται τόσο οι ανάγκες μας όσο και όλο το προσωπικό», σχολιάζει ο Γ. Παπανδρέου, αφήνοντας όμως ορθάνοιχτο το παράθυρο για απολύσεις. «Ήταν ασφαλώς λάθος που βρεθήκαμε με τεράστιο δημόσιο τομέα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα», απαντά ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός αποκλείει για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης τους χρέους, χαρακτηρίζει φοβική και ανήμπορη την Ευρώπη να πάρει μεγάλες αποφάσεις και απαντάει σε όσους εντός και εκτός Ελλάδας βλέπουν τις εκλογές ως λύση. «Δεν έχουμε δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μας υποδεικνύει εκλογές», λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ως προς το θέμα των πρόωρων εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς εκπλήσσει όταν σχολιάζει ότι η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή και στο ερώτημα αν τις βλέπει και γιατί δεν τις ζητάει, απαντά: «Είναι τόσο πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και τόσο λανθασμένες και άδικες οι επιλογές της που έρχεται η ώρα που η κοινωνία η ίδια να της ζητήσει να φύγει».