Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κι άλλο πρατήριο με πειραγμένη αντλία

Εντοπίστηκε ακόμη ένας παρεμβατικός μηχανισμός σε αντλία απλής αμόλυβδης βενζίνης, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή...

του Κολωνού και ήδη σφραγίστηκε η αντλία, ενώ η Περιφέρεια Αττικής προβαίνει στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του και θα ασκηθεί και ποινική δίωξη για την επιβολή σημαντικού διοικητικού πρόστιμου σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Παράλληλα, της υπόθεσης επελήφθη το τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής καθώς ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου είχε και το πρατήριο στη λεωφόρο Βάρης που λίγους μήνες πριν είχε συλληφθεί για την ίδια παράβαση και είχε επίσης σφραγιστεί.

Πρόκειται για το έβδομο πρατήριο που έχει εντοπιστεί, τους τελευταίους μήνες που έχει εστιαστεί ο έλεγχος σε τέτοιες περιπτώσεις, να λειτουργεί με πειραγμένες αντλίες στην Αττική ενώ προκειμένου να επεκταθούν οι έλεγχοι σε όλα τα πρατήρια της χώρας ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του υπουργείου πραγματοποιούν ενημέρωση στους αρμόδιους υπαλλήλους των περιφερειών για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναζητούν παρεμβατικούς μηχανισμούς στις αντλίες.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας: «Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν αποκαλύψουμε και τον τελευταίο απατεώνα που κλέβει τους ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βάζουν βενζίνη. Ας το σκεφτούν πολύ καλά κάποιοι, πριν αποτολμήσουν να παρανομήσουν. Οι ποινές είναι αυστηρότατες'».