Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις για το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι

Προεκλογική συγκέντρωση στο Ντίτιμ (Δίδυμα) του Αϊδίνιου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ. «Διαμαρτυρία για την ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» τιτλοφορείται η συγκέντρωση, ωστόσο...

δεν θα ακολουθήσει μετάβαση του προέδρου και των στελεχών του κόμματος στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από τρεις μέρες.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι. Ο Ζεϊμπέκ, πριν από περίπου δέκα πέντε μέρες, είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι τα εν λόγω δύο νησιά «τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή».

Την περασμένη Κυριακή η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» είχε γράψει ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σμύρνη, Νασίτ Μπιργκιουβί, δήλωσε ότι «αρχικά θα κάνουμε μία συγκέντρωση στο Ντίντιμ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με τον πρόεδρό μας, με σκάφη, για να υψώσουμε τουρκική σημαία στα νησιά. Ελπίζω να μην μας εμποδίσουν».

Ωστόσο, ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος επί θεμάτων Τύπου, Εμίν Βαρόλ είπε ότι θα γίνει μόνον η συγκέντρωση στο Ντίντιμ και ότι δεν προβλέπεται μετάβαση στα νησιά.

Το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής της οργάνωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντίντιμ, Αμπντουραχίμ Οζτούρκ, σε γραπτή του ανακοίνωση είχε αναφέρει ότι «η συμφωνία του 1947, που πιστοποιεί ότι τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι είναι εδάφη της Ελλάδας, υπογράφηκε από τον πρόεδρο της εποχής Ισμέτ Ινονού».