Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αυστηροί έλεγχοι σε λαχανικά από Ισπανία και Γερμανία

Αυστηρούς ελέγχους στα λαχανικά από την Ισπανία και τη Γερμανία που εισάγονται στις ΗΠΑ πραγματοποιεί η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ωστόσο τα Κέντρα Ελέγχου... των Ασθενειών (CDC) εκτιμούν ότι δεν θα ξεσπάσει επιδημία στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, δύο μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Γερμανία πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο ευθύνεται μέχρι σήμερα για τον θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη.

Νέο θύμα του βακτηρίου είναι μια 80χρονη γυναίκα, από τη Θουριγγία, στην ανατολική Γερμανία, που υπέφερε από το Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή του βακτηρίου EHEC η οποία πλήττει τα νεφρά. Η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε σε νοσοκομείο του κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στη βορειοανατολική Γερμανία.

«Δύο μέλη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Γερμανία νοσούν και θεωρούνται πιθανά κρούσματα», δήλωσε ο Κρις Μπράντεν, διευθυντής του τμήματος ασθενειών που προέρχονται από τα τρόφιμα, το νερό και το περιβάλλον των CDC.

Το ιδιαίτερα τοξικό στέλεχος του βακτηρίου έχει προκαλέσει τον θάνατο 19 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 1.700 έχουν νοσήσει.

«Η αμερικανική παραγωγή (αγροτικών προϊόντων) παραμένει ασφαλής και δεν υπάρχει λόγος οι Αμερικανοί να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες», επισήμανε ο Ντέιβιντ Ελντερ, διευθυντής περιφερειακών επιχειρήσεων της FDA.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως μόνο το 0,2% των φρούτων και λαχανικών που εισάγονται στις ΗΠΑ προέρχονται από την Ισπανία και την Γερμανία.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 12 χώρες έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο που προκαλεί αιμορραγίες στο γαστρεντερικό σύστημα και, στις σοβαρότερες περιπτώσεις, προβλήματα στα νεφρά που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

Η πηγή του βακτηρίου και ο τρόπος μετάδοσής του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η Ρωσία και ο Λίβανος απαγόρευσαν την εισαγωγή λαχανικών από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή