Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νίκησε η Γεμανία, γκέλαρε η Γαλλία

Χωρίς απώλειες και στην 6η αγωνιστική συνέχισε η Γερμανία στον 1ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012, σημειώνοντας ακόμη ένα άλμα για την τελική φάση. Στη Βιέννη...η Αυστρία κρατούσε το βαθμό της ισοπαλίας μετά το αυτογκόλ του Φρίντριχ, μέχει και το 90ό λεπτό όταν ο Μάριο Γκόμεζ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι, διαμόρφωσε το 2-1.

Ωστόσο, το συγκρότημα του Ντίντι Κονσταντίνι παρέμεινε σε τροχιά... μπαράζ, έστω και ως αουτσάιντερ, αφού στο "Ρουά Μποντουέν" των Βρυξελλών Βέλγιο και Τουρκία έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από τα γκολ στο πρώτο μισό του πρώτου 45λεπτου. Στο ντέρμπι των ουραγών το Καζακστάν μαζί με τα πρώτα γκολ του πέτυχε και την παρθενική νίκη του, επικρατώντας 2-1 του Αζερμπαϊτζάν. Σε διάστημα δώδεκα λεπτών (57' - 68') διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, με το συγκρότημα του Μπέρντι Φογκντς να ισοφαρίζει προσωρινά.

Σε παράσταση για ένα ρόλο, επιβεβαιώνοντας και τον τίτλο του φαβορί, φαίνεται πως μετατρέπει η Ιταλία τη υπόθεση απευθείας πρόκριση από τον 3ο όμιλο. Στη Μόντενα η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι νίκησε 3-0 την Εσθονία και διατηρήθηκαν στο +5 από την Σλοβενία μετά το αναμενόμενο όσο και χρήσιμο διπλό στο Τόρσαβν επί των Νήσων Φερόε. Το συγκρότημα του Ματίας Κεκ έκανε τα απολύτως απαραίτητα, καταφέρνοντας να υπερκεράσει το εμπόδιο των "ψαράδων" με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Στο 4ο όμιλο η Γαλλία βρήκε ξανά τον μπελά της απέναντι στη Λευκορωσία, η οποία την είχε νικήσει στο Παρίσι, και πήρε μόνο ένα βαθμό στο Μινσκ. Αν και ο Μαλουντά διέγραψε μεμιάς το αυτογκόλ του Αμπιντάλ ισοφαρίζοντας μέσα σε ένα δίλεπτο, οι "τρικολόρ" κόλλησαν στο 1-1 και επέτρεψαν στη Ρουμανία να τους πλησιάσει στους δύο πόντους. Στη βαλκανική μονομαχία η παρέα του Μούτου έκανε καλή δουλειά και επικράτησε 3-0 της Βοσνίας. Ο αρχηγός άνοιξε το σκορ προτού ο Τσίπριαν Μάρικα πάρει τη σκυτάλη και... εκμηδενίσει τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για θετικό αποτέλεσμα στο Βουκουρέστι.

Στον 5ο όμιλο οι Σκανδιναβοί είχαν την τιμητική τους. Η Σουηδία, σαφώς πιο ποιοτική ως σύνολο από τη Μολδαβία, πέρασε με χαρακτηριστική άνεση (4-1) από το Τσιτσινάου. Την ίδια ώρα η Φινλανδία μπορεί να σημείωνε μόνο ένα γκολ (0-1) απέναντι στη χειρότερη άμυνα των προκριματικών, όπως και 'χε όμως κατέκτησε τους τρεις βαθμούς στο Σαν Μαρίνο. Εντύπωση προκάλεσε στον 9ο όμιλο το 2-0 του Λιχτενστάιν επί της Λιθουανίας. Απέναντι στη Λιέτουβα του Ραϊμόντας Ζουτάουτας (άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού) η εθνική ομάδα του γερμανόφωνου πριγκιπάτου διέκοψε ένα σερί 25 αγώνων και 3,5 χρόνων δίχως νίκη κι έσπασε το ρόδι στην προκριματική φάση με γκολ από το πρώτο 45λεπτο.