Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

«Θρίλερ» με την κοινή ψήφιση Μεσοπρόθεσμου και νόμων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο είχε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες άμεσης ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλά και του εφαρμοστικού την ίδια ημέρα με πιθανότερη ημερομηνία την 30η Ιουνίου.Λίγο νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, είχε δηλώσει ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός του νόμος, προκειμένου να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει τεράστια αξία κι άρα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα» ενώ σήμερα αναμένεται να ενημερώσει και τα μέλη του κοινοβουλίου.

Υπό αυτά τα δεδομένα και εφ’ όσον οι δανειστές επιμείνουν να συνδέουν την εκταμίευση της 5ης δόσης με την συνολική ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, τότε ο εφαρμοστικός νόμος θα έρθει στην Βουλή τις επόμενες ημέρες με την μορφή του κατ’ επείγοντος. Ενώ οι βουλευτές την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα κληθούν με μια ψήφο να αποφασίσουν τόσο για το μεσοπρόθεσμο (την γενική κατεύθυνση) όσο και τους εφαρμοστικούς (αποκρατικοποιήσεις, φορολογικά κ.α.). Πάντως, μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κουρουμπλής: "Ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσω, λευκή επιταγή δεν δίνω"

«Ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσω στην κυβέρνηση, λευκή επιταγή δεν δίνω», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση πρέπει να μετατρέψει την ημέρα σε μήνα αν θέλει να κερδίσει το χαμένο χρόνο και να αξιοποιήσει το πολιτικό κεφάλαιο που απέμεινε.
Ο κ. Κουρουμπλής κατά την ομιλία του ζήτησε από την κυβέρνηση να αυτοδεσμευτεί με συγκεκριμένο τρόπο για μια σειρά ζητήματα που αγγίζουν την κοινωνία: Να πει - δηλαδή - πότε θα δώσει τα ονόματα και πότε θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που έφυγαν στο εξωτερικό, σε τί ποσοστό θα φτάσει το ΑΕΠ των άμεσων φόρων, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας.