Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τα ωάρια φταίνε για τις αποβολές

Σχεδόν το 40% των γονιμοποιημένων ωαρίων "χάνονται" σε αυτόματες αποβολές, προτού καν οι γυναίκες μάθουν ότι είναι έγκυες!
Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο «Current Biology» αποκάλυψε ότι σχεδόν... το 40% των γονιμοποιημένων ωαρίων χάνονται σε αυτόματες αποβολές, προτού καν οι γυναίκες μάθουν ότι είναι έγκυες!
Πρόκεται για ένα εντυπωσιακό ποσοστό! Ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι ότι –σύμφωνα με την έρευνα- ακόμα και όταν μία γυναίκα μάθει τελικά ότι είναι έγκυος, έχει μία στις πέντε πιθανότητες η εγκυμοσύνη της να καταλήξει σε αποβολή μέσα στο πρώτο τριμηνο!
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα ωάρια μιας γυναίκας πρέπει να ωριμάζουν και τελικά να διαχωρίζονται πριν από την ωορρηξία. Και εφόσον αυτό συμβεί, τότε ο κίνδυνος αποβολής μειώνεται δραματικά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, για να πάνε όλα καλά, πρέπει πρώτα τα χρωμοσώματα (23 ζεύγη από αυτά) να στοιχιθούν, στη συνέχεια, να πάρουν θέση στην… ουρά και μόλις πάρουν το σύνθημα, χωριζόνται στα δύο και είναι έτοιμα να… ζευγαρώσουμε με τα 23 χρωμοσώματα των σπερματοζωαρίων.
Όμως αυτή η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται πάντα με επιτυχία, με αποτέλεσμα η γονιμοποίηση να καταλήγει σε αποβολή.
Η έρευνα αυτή διατείνεται ότι οι περισσότερες αποβολές είναι αποτέλεσμα της τάσης, που έχουν τα ωάρια να χωρίζονται πιο γρήγορα από την ώρα που πρέπει.
Οι επιστήμονες λένε ότι το 50% των αποβολών οφείλονται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες, που σημαίνει ότι υπήρχαν περισσότερα ή λιγότερα χρωμοσώματα.