Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Επιμένουν οι Γερμανοί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Επιμένουν οι Γερμανοί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώΑυτοκαταστροφική μία τέτοια απόφαση για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θέτει εκ νέου η Γερμανία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

«Θα ήταν καλύτερο για όλους και ιδιαιτέρως για την Ελλάδα να φύγει προσωρινά από την ευρωζώνη» δηλώνει ο γνωστός για τις «αιχμηρές» απόψεις του πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου μελετών Ifo Χανς - Βέρνερ Σιν.

Οι συντάκτες του άρθρου κάνουν μνεία και στο περσινό προκλητικό εξώφυλλο του περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου το οποίο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αναφέρουν ότι ανάλογες απόψεις για την Ελλάδα δεν έχουν πάψει στιγμή να εκφράζονται δημοσίως στη Γερμανία. Επιπλέον, τονίζουν ότι πρόκειται για ένα γεγονός που δεν ξεχνούν οι Έλληνες.

«Πολλοί νομίζουν ότι οι Έλληνες δεν πληρώνουμε φόρους και ότι δεν θέλουμε να δουλεύουμε» λέει στην εφημερίδα ένας Έλληνας επιχειρηματίας και συνεχίζει: «αυτός είναι ένας μύθος που έχουν σπείρει οι Γερμανοί».

Από την πλευρά του, ένας ακόμη οικονομολόγος, ο Ότμαρ Ισινγκ, με σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, επιμένει ότι «οι χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες θα πρέπει να τιμωρηθούν». Φαίνεται λοιπόν πώς κερδίζει έδαφος η ιδέα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι πιέσεις για μια πιο σκληρή μεταχείριση της Ελλάδας από το Βερολίνο είναι έντονες ενώ πολλοί μέσα στο κυβερνών κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών ζητούν από την Αγκελα Μέρκελ να συζητήσουν το ζήτημα της κρίσης χρέους και να ασχοληθούν «ιδιαιτέρως με την περίπτωση της Ελλάδας».

Ωστόσο αυτές οι απόψεις απηχούν μόνο τις προθέσεις μιας μερίδας Γερμανών. «Ο επικεφαλής της ΕΚΤ και άλλοι οικονομικοί παράγοντες της ευρωζώνης θεωρούν μια τέτοια πρόταση τουλάχιστον ανεύθυνη» αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκτός των συνόρων της Γερμανίας η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ εκτιμάται ότι θα αποδυνάμωνε την αξιοπιστία του νομίσματος και θα ήταν μια αυτοκαταστροφική απόφαση, επισημαίνουν οι συντάκτες των New York Times.

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/213891/epimenoun-oi-germanoi-stin-exodo-tis-elladas-apo-to-euro/