Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Συνάντηση κορυφής στο Παρίσι


Τους νέους κανόνες στην Ευρωζώνη και μέτρα για την αποτροπή της αστάθειας στις αγορές αναμένεται να συζητήσουν σήμερα στη συνάντηση που θα έχουν στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

Στην ατζέντα της συνάντησης δεν περιλαμβάνεται το θέμα έκδοσης ευρωομολόγου, καθώς το Βερολίνο διέλυσε τις όποιες προσδοκίες για συμφωνία με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας να δηλώνει πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι για εμάς, δεν θεωρούμε ότι τα ευρωομόλογα είναι η σωστή λύση, και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Γαλλία θα θέσει τέτοιο θέμα» τόνισε.

Δηλώσεις στο ίδιο πνεύμα έκανε και το Παρίσι τονίζοντας ότι δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην αυριανή ατζέντα των συνομιλιών το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται οι δύο ηγέτες να συζητήσουν και τη δημιουργία ευρωπαϊκού συμβουλίου σταθερότητας, όπως έχει προτείνει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Εμπειρογνώμονες πάντως επιμένουν ότι ο Σαρκοζί θα θέσει το επίμαχο θέμα παρά τη γερμανική άρνηση, να και ένα τέτοιο βήμα δεν είναι καθόλου εύκολο για την καγκελάριο Μέρκελ. Γι' αυτό και η συζήτηση στη Γερμανία θα ανοίξει μόνο όταν η επίλυση της κρίσης αποκτήσει αυστηρά δύο εναλλακτικές: ή την διάλυση της ευρωζώνης ή το στενό συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε επίπεδο Βρυξελλών, δηλαδή κάτι σαν προστάδιο της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Νικολά Σαρκοζί δίνει μάχη για μην βγει η Γαλλία από το «club 3AAA», με την καλύτερη πιστοληπτική αξιολόγηση, για να μην αυξηθεί το κόστος δανεισμού. Και για να μην γίνει αυτό, θα πρέπει να προχωρήσει σε επώδυνες μεταρρυθμίσεις σε προεκλογική περίοδο

Η παρουσίαση των συγκεκριμένων μέτρων αντιμετώπισης του χρέους θα γίνει στις 25 Αυγούστου. Λόγω προεκλογικής περιόδου θεωρείται απίθανο να αυξήσει τον ΦΠΑ. Αντίθετα όμως θα αναγκαστεί να διαγράψει ή να μειώσει γύρω στα 500 φορολογικά προνόμια.


http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/215040/sunadisi-korufis-sto-parisi-/