Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Εξαρθρώθηκε παρα-συνδρομητικό δίκτυο

Εξαρθρώθηκε παρα-συνδρομητικό δίκτυοΟλόκληρο δίκτυο πειρατικής διανομής των προγραμμάτων συνδρομητικού καναλιού είχαν στήσει τρία άτομα σε Λαμία και Καρδίτσα. Συνελήφθησαν από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος





Οι συλληφθέντες είναι Ελληνες ηλικίας 32, 35 και 37 ετών και εις βάρος τους ασκήθηκαν δικοηραφίες για για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου.
Είχε προηγηθεί μήνυση της εταιρίας σχετικά με δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος της σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας οι τρεις "πειρατές" διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε τουλάχιστον 723 χρήστες του διαδικτύου που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης. Σε έρευνες που διεξήχθησαν, προ 12ημέρου, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα σπίτια και τα καταστήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δέκα δορυφορικοί δέκτες
  • Δύο φορητοί Η/Υ
  • Επτά εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • Επτά usb sticks
  • Μία συσκευή μόντεμ-ρούτερ
  • Τρία card readers
  • Έξι κάρτες δορυφορικών καναλιών
  • Δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, η μία εκ των οποίων λειτουργούσε αποκλειστικά ως server
  • Δεκαεπτά σελίδες με στοιχεία από το πελατολόγιο ενός εκ των συλληφθέντων (ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα επικοινωνίας, χρηματικά ποσά).
Η οικονομική ζημιά που προκάλεσαν υπολογίζεται στα 978.000 ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία και του Ελληνικού Δημοσίου ως μη αποδοθέν ΦΠΑ.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές, παραπέμφθηκαν σε τακτικούς ανακριτές και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ΔΟΥ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης όσο αφορά το φορολογικό σκέλος

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128763599